BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,03
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 28. 17:18
  • érzékenység: ISO200
  • objektív: 18-105 AF-S VR Nikkor
  • rekeszérték: f6.3
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest, Széchenyi István tér
  • Készítés ideje : 2012-04-28
Beszállsz?

Fantasztikus ebben a színben! Az autó különlegessége a felfele nyíló (ún. sirályszárnyas) ajtó. Ritkán látni ilyen klassz színben ilyen autót, ráadásul a tulajdonos is ott volt a kocsinál, így kihasználtam az alkalmat, és megkérdeztem, lehet-e egy nyitott ajtós képet csinálnom, ugyanis legtöbbször csak csukott állapotban tudjuk megörökíteni eme szépségeket, míg kifejezetten jól néznek ki "szárnyaikkal", még érdekesebbek, a fotónak is ad egy különlegességet, nem mindennap látni hasonlót. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. május 23. | 18:51 | miki3d

Nem konkrétan neked írom, hanem a kommentelőknek...

Látszik, hogy életükben nem fotóztak még sötét vagy akár fekete autót napsütésben (vagy akár éjszaka)
A hátteret egy full frames géppel 1.0-ás rekesszel sem lehetne elmosni annyira, amennyire szeretnénk, arról nem beszélve, hogy akkor kb 20-30 cm sáv lenne éles a képen, mondjuk a kocsi orra és a kerekének egy része, aztán kezdene elmenni a mélység életlenségbe.
Az tény, hogy egy jobb környezet/háttér jobb választás lett volna, így tényleg csak egy dokumentáció, de a jó fajátból.

Napsütéses időben nem jó kocsit fotózni... csak a környezet/háttér is olyan, mondjuk tengerparti út, pálmafák, stb... de akkor is derítve az árnyékosabb oldalról vagy több expo...
Tudom, ennél a képnél nem tudtál semmit megváltoztatni, úhogy a körülményekhez képest sztem nem rossz kép...

Zo959 válasza:
Tökéletesen igazad van mindenben, amit leírsz. A képre vonatkozólag is: végülis dokumentáció, igen, hogy itthon járt egy ilyen gyönyörűség, az extrát meg az adja, hogy nyitva van az autó, ami visz egy kis érdekességet bele, semmi extra, de azért nem rossz. "...dokumentáció, de a jó fajtából."! :)

2012. április 30. | 12:12 | nikonix

Szép autó, és látom sikerült megtalálni a közös pontot az auto és a géped között: 6,3!
Esetleg kinyithatta volna a másik ajtót is, hogy még "sirályabb" legyen.

Zo959 válasza:
Ez igaz, úgy még "sirályabb lenne" (jó szöveg :P). Épp menni készült a tulaj, és csak úgy tettem fel a kérdést, hogy 2készíthetnék-e egy képet nyitott ajtóval?", aztán nem akartam piszkálni, hogy esetleg nyissa fel mind a kettőt, legközelebb tudatosabban fogalmazok, és beleteszem a kérésbe mindkét ajtót! :)

adott pontszám: 4
2012. április 30. | 08:25 | NOMÁD70

Szia!
Remek kép lett ebben a kategóriában!!
Igazán érdekes lett az ajtó miatt, valóban ritka, hogy így felhajtva fotózzák.
Jók a színek az élesség a vágás.
Talán jobb lett volna egy homogénebb háttér, mert az üveg felület túlságosan vonzza a tekintetet, de hát persze ha egyszer ott állt meg.....
Gratula!

Zo959 válasza:
Köszönöm!

2012. április 30. | 08:13 | h.rom

Na jó talán a használtautós rész tényleg túlzás volt egy kicsit...

Zo959 válasza:
:D

2012. április 29. | 11:18 | h.rom

Küldtem mélt egy feldolgozással.

Zo959 válasza:
Köszönöm megkaptam! Nem rossz, de nekem az effekt annyira nem tetszik,egy szürke autónál talán jó lenne mert egyébként a háttérnek nem rossz, de az autó egyedi színe is része a manipulációnak, viszont az az egyik leglényegesebb dolog a képen legalábbis számomra, így nekem ott fontos az élethűség. Az elmosás tényleg kiemeli, de szerintem túlzásba vitted, én nagyon nem szeretem, ha az autó feneke már a homályba vész, illetve elkezd az autó a felétől életlenedn. Max a végén egy kicsi belefér, de nekem ez fontos szempont, hogy jórészt éles legyen. Van egy 35mm-es 1.8-as obim, de ezért nem használom őt sem sokszor 1.8-on, mikor autót fényképezek. De egy kisebb mértékű autót kímélőbb elmosás tényleg kiemelné a gépet! :)

adott pontszám: 4
2012. április 29. | 11:12 | h.rom

Szia. Valóban gyönyörű ez a kocsi, és jó szögből is lett fényképezve. Az élessége jó, csak az a bajom hogy a képen minden más egyéb is penge éles. Nincs igazán mélysége a látványnak, hiányolom a mélységélességet. Ebből a szempontból a fotód nem több mint puszta dokumentáció, nem lépi át a soktucatnyi afféle kép értékét, amint amiket a használtautó piaci oldalakra feltöltenek.

Zo959 válasza:
Köszönöm a véleményed! Egy kis háttérelmosás tényleg jót tenne a képnek. Azért a használtautós mondatoddal tudnék vitázni! :P

adott pontszám: 5
2012. április 29. | 09:06 | Darkside84

Szia! Remek a kompozíció és az élesség is teljesen rendben van. Szépen visszaadja a Merci színét, bár gondolom élőben sokkal szebb lehetett! :)

Zo959 válasza:
Köszönöm az értékelést! Próbáltam visszaadni élethűen az autó színét. Élőben talán egy kicsit jobb volt, bár nem sokkal, mert ez pont olyan szín, hogy ahol árnyékos,nem kap elég napot, ott már kevésbé jön ki ez a gyönyörű kék, körülbelül ilyesmi volt.

2012. április 29. | 08:40 | Blex

Hali!
Köszi a választ és örülök h nem támadásnak vetted , tényleg csak kíváncsi voltam.
(előzőleg elfelejtettem h a rendszámtábla csúnya lett:) , na jó nem feszítem... )

Szeretem a szép autókat , főleg a régi sportosabbakat.

Na akkor sok sikert jó vadászást.
Legyen : utcai autó vadászat a stílus , persze angolul meg minden... :)

Üdv!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Zo959 válasza:
Köszönöm a kreditet! Car spottingnak szokták hívni. Van néhány külföldi oldal, ami ezzel foglalkozik. Ha szereted az autókat, akkor nézd meg, van még pár fent tőlem itt is, illetve ha az indafotós profilomat a végére pörgeted, vagyis a legfrissebb fotókhoz, akkor azért ott már jobb (ehhez hasonló) minőséggel találkozhatsz, csemegézhetsz a különlegességek közül! :)

2012. április 29. | 08:32 | hegylakó

Szia! Nekem, ami elsőre nagyon feltűnt és nagyon tetszik (az autón túl), az az erős árnyék alul és a szűk alsó vágás. Mindkettő húzza a kocsit lefelé, azt az érzetet erősítik , hogy ez a járgány milyen nagyon tapadhat az aszfalton még végsebesség közelében is. Pali

Zo959 válasza:
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,9
2012. április 29. | 08:17 | vmadarasz2

Na-ná, hogy beszállnék és kipróbálnám egy körre! :) De ehhez a lottó ötöst simán meg kellene nyerni...!

Kedves ötlet volt, megkérni a tulajt, hogy engedje meg lefényképezni a kocsit, nyitott állapotban. Valóban így teljesen más mint mikor az utcán zárt állapotban sikerül lencsevégre kapni.
Tetszik a háttér is, szépen kiemelkedik az autó a hotel fala előtt csak a kerthelységért kár, a háttérben, de ezzel most nem volt mit tenni, mégsem gurulhattál el vele máshozva. :D
Szerintem kihoztál mindent a fotóból, amit a körülmények engedtek.
Utólag egy picivel több élesítést elbírt volna, de ez csak az én véleményem.

Gratulálok a képhez, szép munka!
Üdv:
Viki

Zo959 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,7
2012. április 29. | 07:27 | M4RC1

Szia,
Jókor voltál jó helyen, szép napsütéses időben fotózhattál le egy igazi ritkaságot!
Azért az expo (talán a napállás miatt is) nem helyes. Az autó orra és az ülés tájéka kicsit sötét, míg a ház fala már kiégéshatáron van. A felnik viszont szépen kiemelődnek. Így kompromisszumnak jó, de nem helyes. A színek viszont nagyon szépek, a telítettség pont jó, nem lett túlhúzva, mint gyakran megteszik...

Zo959 válasza:
Köszönöm az értékelést! Igazad van, az autó orra kicsit sötét, míg a ház már-már túl világos, bár ezt a helyszínen nem tudtam jobban megoldani, esetleg D-lightingot alkalmazhattam volna, de akkor meg kontraszttalan lesz a kép. Esetleg valami programmal megpróbálhattam volna orvosolni a problémát.

2012. április 28. | 22:00 | Blex

Hali!
csodás gép az biztos.... azon gondolkoztam h a sirályszárny vagy a mesés fényezés vagy a ritkaság... mennyire visz el egy ilyen jellegű fotót. (?)
csak kíváncsiság , nem mintha jobbat tudnák...
nem tudom a pontos nevét ennek a stílusnak (ha van egyáltalán). de azt érzem itt csak a dokumentálás a fontos , egy pöpec gép elkapva valahol és kész?
ez a környezet valahogyan nem tetszik , a háttérrel együtt , épületélek pont a jellegzetességbe.
Lehet csak rosszul gondolkodom.
Üdv!

Zo959 válasza:
Szia! Ez az autófotózós stílus elég egyedi dolog, legalábbis mindenképp különleges szerintem. A képek értékeléséhez mindenképpen lényeges, hogy az egyén szeresse az autókat, profi újságokban is akadnak bőven olyan képek, amik csak az autó miatt élvezetesek, egyébként nem feltétlen jók. A dokumentálás egy dolog. A másik viszont a kivitelezés, ami nagyon fontos. Ezt próbálom egy magasabb szinten űzni, aztán vagy sikerül vagy nem. Akár dokumentalista fotónak is tűnhet, bár én ebben a műfajban nem nevezném annak, mert az adott körülmények között azért próbáltam kihozni a legtöbbet a kocsiból és a háttérből egyaránt. Nekem egyébként a háttér is bejön. Bár lehet elfogult vagyok az autó miatt. :P De szerintem ez messze áll a dokumentalista fotótól. Annak inkább egy ilyet neveznék: http://indafoto.hu/Zo_HUN/image/2528437-a9f28dbc/user - saját kép még nagyon régről, szóval akkor még tapasztalat sem volt sok, ráadásul telefonnal, ahogy kell! :D Vannak itthon olyanok is, akik csak dokumentalista jelleggel fotóznak, meg van egy másik, mi próbáljuk jobb felszereléssel a legjobbat kihozni az adott körülményekből, nem csak elkattintjuk a képet. Tudatos helyezés stb... Remélem lejön a lényeg! :)

adott pontszám: 3
2012. április 28. | 21:37 | Hviktor

Szia,

Lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez csak egy parkoló autó. Akár a mikuláscsomag is ott lehetne a szélvédőjén. :) Nyilván a téma érdektelensége mondatja ezt velem... de talán egy érdekesebb perspektívából, jobb lehetne.

Üdv.

Zo959 válasza:
Köszönöm a véleményed!

2012. április 28. | 21:13 | Fáncsi_voltam

Csak ha vezethetek..
Szép!!