BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,77
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. május 10. 08:14
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2023-05-05
G-SHOCK

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. május 25. | 13:48 | Thuri91

Szia. Hasonló kép már volt a múltban, de ott nem tudtam maximális pontot adni, mert nem értettem a nyakkendős koncepciót. Viszont ez a kép tetszik! Jól el van helyezve a kép centrumában az óra. A háttér is illik hozzá. Gondolok itt például a föld és az idő múlására. Minőségileg is szép éles kép.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 5
2023. május 14. | 15:06 | gljzsf

Szia! Technikaileg rendben, van mondanivalója, tartalma. A középre szerkesztés ebben az esetben adja magát. Jó lett.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Már majdnem megijedtem, hogy rossz választás volt ez a feltöltés, amikor zsolt36 elkezdett oktatni arról, hogyan kell jó órafotót készíteni.

adott pontszám: 4,5
2023. május 14. | 09:14 | foto50

Szia!
Az ötlet az óra hátterének megoldásához tetszik. Éppen e miatt jó a középre szerkesztés is. Egyedül a fények nem tetszenek igazán, olyan lapos e miatt az egész. El tudnám képzelni egy kis helyi fényforrással ( pl egy kis led mécses ) az óra belsejében, ahonnan aztán kiszűrődne a fény.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Köszönöm.

2023. május 12. | 20:07 | Zsolt36

Ja, Én azt gondoltam, hogy a G-Shock az ilyen sportos szabadidő óra. Tehát katonai? Tényleg az? Oké. Legalább most ezt megtudtam. Nekem volt Casio zongorám is. De a katonai vonalról eddig nem hallottam. (megláttam a sarkot, az óceánt és hogy 200 méterig vízálló, rosszul láttam). Az Extrák nélküli fotónál könyvek vannak elmosva. Olyan könyvek amiket még nem olvastam. Régi regények és könyvek. Némelyik már esik is szét. És még nyelvtani könyvek. Akartam 1 kreditet most küldeni, de nem enged, mert ahhoz kevés van. 6 -tól felfelé majd lehet. Köszi a komoly és igényes választ!

Havasi Pál válasza:
A Casio nem mondja meg, hogy ki veheti a termékeit. Bárki. Ezért is lehet kapni. A célközönség amit jobban be lehet határozni. Extrém területek ahol az ütésállás elsődleges. Főleg katonák, de rendőrök, tűzoltók, extrém sportolók keresik. Pl a Casio órák közül ebből a sorozatból adott engedélyt a NASA mint viselhető, felvihető óra űrutazásnál. A sportolók inkább a másik két kategóriából használnak, ami nem 20, hanem csak 10 bar nyomásálló. Bőven elég mindenre. Cserébe több hasznosabb funkciót kapnak amit edzés programmal tudnak használni. Ezekben ilyen nincs. Elvileg túléli a gazdáját, bármi történik is. Ennél ez a fontos, ezért terjedt el katonák között.

2023. május 12. | 09:22 | Zsolt36

Valahol-valami nem stimmel. Szerintem nem jók az arányok. Az óra túl nagynak mutatkozik. A térkép minek oda? A kép statikusra sikerült. Pedig energikus sport órát ábrázol. Sajnos be is mozdult a kép - ez a térkép feliratain figylehező meg.

Havasi Pál válasza:
Tegyük mellé az "Extrák nélkül" című órafotódat és akkor beszélgessünk el, hogy mit is jelent a túl nagy óra - vissza néztem, nálad a kép 30%-át teszi ki - (Ez itt 15% körüli) Ha a minőséget akarod összehasonlítani azt is bátran megtehetjük. Ég és föld a különbség a kettő között élességben, fényekben, színvilágban és kompozícióban-tartalmában. Megkérdezhetem én is, hogy miért van nyakkendő az óra mellett, olyan lapos kivitelben mintha nem tárgyakat fotóztál volna hanem két kép egymás mellé lett ollózva. Szóval az "Extrák nélkül" biztos, hogy nem dinamikus a maga lapos, tér nélküli megjelenésével. Itt az óra térben kiemelkedik. A térben pedig már alapvetően van egy dinamika. A G viszont nem sportóra, hanem extrém (katonai) körökbe tervezett. A Pro-Trek és az Edifice amit sportra terveznek a különböző plusz funkciók miatt. Ezek a G-ben nincsenek meg. (Pulzus, távolság, lépésszám) A térkép feliratai elmosottak a mélységélesség miatt. Hogy nem érted a térkép jelenlétét, azon nem tudok segíteni. Tartalmi elem ami a kép értelmezéséhez szolgál, nem fotótechnikai tudás kell hozzá hanem belső látásmód amit tanfolyamokon nem tanítanak. A többiek szerencsére értették. Ebben próbáltam segíteni neked a fotóid értékelésénél, hogy megfelelő környezettel értelmes tartalommal kell megtölteni egy képet. Ne csak a semmi legyen körülötte, vagy olyan nyakkendő ami jelentéktelen. Mert annak mi értelme, ha nem közvetít üzenetet? A giccs egyik fajtája ha ok nélkül hozunk létre valamit. 1. A térképpel utalni lehet a föld forgására - ami maga a nettó idő. 2. A térképpel utalni lehet a földre - a föld idejére(korára), ami lejár. Illetve gyorsul a környezetszennyezésnek köszönhetően. Lehetne akár még több kapcsolatot is keresni a föld és az idő között. Mindegyik köthető órához. Mindegy milyen órához. Bármilyen szerepelhetne a képen. Az plusz üzenet, hogy pont ez az óra "védelmező", protection a többivel szemben. Védhetjük a földet, vagy a föld is ilyen védelemre szorulna, illetve meg kell védenünk a földet. Semmilyen szempontból nem állja meg a helyét egyik kritikád sem. Olyanokat valótlan kifogásokat említesz meg, ami egyrészt nem igaz. ..Mindenkitől elfogadom a valós kritikát és meggondolom a javítást. De olyan előzmények után amit felmutattál nekünk órafotózás terén az elfogadhatatlan minőséget és a giccses tartalmat súrolva, nem hiszem, hogy neked kéne minket tanítani arra, hogyan készítünk el egy tökéletes órafotót!

2023. május 10. | 12:33 | Hedera

Szia! Jó ötlet, de a 24. órához közelebb vinném...

Havasi Pál válasza:
Igen, csak digitálisat állítani lusta voltam. Mechanikus nekem érthetőbb.

2023. május 10. | 11:12 | pálkata

A Föld órája, is lehetne, bánom, hogy kinyomtam!
Gratulálok hozzá!

Havasi Pál válasza:
Köszönöm, illetve annyival tovább gondoltam a szálat, hogy a föld védelme. Egy kifejezetten nehéz körülmények közé tervezett óra ami védelmet ad a szerkezete számára. Ez a "Protekt" kifejezetten jól jönne a földnek.

2023. május 10. | 09:37 | sasvari

Na most jól mellé lőttem.
Kicsit örültem ,hogy Zsolt36 képe. Mert azt hittem
a hibáiból tanulva lőtt egy jobb képet.
Persze neked is örülök. :)

Havasi Pál válasza:
Én is örülök. Nem akartam, hogy a nézőt bármi is befolyásolja, ezért nem írtam semmi adatot. Most elvileg minden előítélet nélkül tisztán önmagát a képet kellene értékelnie mindenkinek. Kíváncsi leszek rá.

adott pontszám: 4,5
2023. május 10. | 09:33 | sasvari

Szia.
Látom vettél egy új casio-t. A mélységélesség jól lett megválasztva még kivehető a földgömb szigetének rajzolata . A fények nem olyan direktek mint az előző képeken ,az is jobb lett.
Talán egy kis utómunkával az órán lehetett volna világosítani.
A mondanivalója is tetszik már ha egyre gondolunk.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Örültem neki, hogy sikerült értelmes hátteret találnom és így egyben van mondanivalója is.

adott pontszám: 5
2023. május 10. | 09:00 | najó

Nagyon szeretm ezeket az órákat nekem is hasonló van, de ilyen tálalásban nem láttam még róla képet. lapos a világítás, de az csak technika, de az ötlet tetszik.
üdv!

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Nem akartam nagyobb figyelmet fordítani rá mint amit ér a téma. Az órás próbálkozásokat látva gondoltam egy gyors képet ahol a környezetbe helyezés volt most fontos.