BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. december 14. 07:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nádasdladány
  • Készítés ideje : 2017-05-23
Cincérpofi

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. február 5. | 12:00 | fotozz.hu-admin

Gratulálunk!

Képed szerepel a 2017 decemberében feltöltött legsikeresebb fotók között.

A részletes listát itt találod:
https://pixinfo.com/hirek/2018/02/05/a-fotozzhu-legsikeresebb-decemberi-fotoi/

Jutalmad egyszeri 10 kredit (max. 20 kredit egyenlegig).

Használd fel kreditjeid képfeltöltésen kívül főoldali kiemelésre is, így még nagyobb nézettséget, több értékelést és több pontot szerezhetsz!

csupakambra válasza:
Köszi:)

adott pontszám: 5
2017. december 24. | 18:23 | danielcsaba

Huh ez nagyon klasz. Jó ráézni különösen most amikor minden ilyen fakó. Nagyon jól elkaptad és az arányok is meglehetősen jók. Köszia feltöltést és gratulálok a képhez

csupakambra válasza:
Köszi szépen Csaba!

2017. december 24. | 15:02 | Fülig Jimmy

Szia István!
Igen nagyon szeretem.
A Raynox elméletileg megszabja a munkatávot és még tovább csökkenti a mélységélességet. Szóval akkor nagyon jól választottál gépvázat a makrózáshoz. Régebben Olympusos voltam, imádtam vele makrózni (telével).
Boldog Karácsonyt
Üdv.: Csaba

csupakambra válasza:
Szia Csaba!

Megnéztem az Olympusos makróid:) Nagyon jók amiket fenn hagytál itt:) Az a pöszörlégy zseniális! Érdemes lenne folytatnod.
A sáskás fotóimat már én is telével hoztam össze:) A 14-140.-essel 1 méterről be tudok fogni egy levelezőlapnál is kisebb területet, a 100-300.-assal meg 1,5 m.-ről már szinte összejön egyfajta makrovilág, ha szerencsém is van.
Ha Raynoxot használok- ahogy írod is - elég szűk a mélység-élesség. Ezért kell a magasabb f.érték.

Üdv: István

adott pontszám: 5
2017. december 24. | 08:51 | Fülig Jimmy

A kép nagyítását és a részletgazdagságát lenyűgözőnek találom. Szabad szemmel nem látható, különleges mikrovilágot nyit meg. Szeretem. Most pedig a "kötelező", kompozíció, háttér, nézőpont, fények, fókusz tökéletes. Igazából viszont azt szeretném megkérdezni, hogy minek köszönhető, ez a (makrós viszonylatban) hatalmas nagy mélységélesség? A mikro 4:3 érzékelőnek, nagyra hagyott munkatávnak, esetleg fókusz sorozatnak, másnak? Ja, és ez tényleg cincér?
További szép fotonokat!

csupakambra válasza:
Szia Jimmy!

Nagyon szépen köszönöm a véleményed és a pontot is. Őszintén örültem neki mert elolvasva azt sejtem, hogy érdekel a makrovilág. Úgyis kevesen vagyunk itt makrósok:)
Szóval ez itt egy Bársonyos darázscincér a virágcincérek csoportjából.
A Panasonic DMC G7.-en a 14-140.-es obi elé feltettem egy Raynox DCR 250.-et. Több fotót is készítettem kb. olyan 30 cm.-ről, f/18.-al és ISO 250.-el. Természetesen manuális módban és hasalva:)
Ha elárulod a keresztneved, legközelebb azon szólítanálak:)
Szép fényeket Neked is!

Üdv: István

adott pontszám: 5
2017. december 21. | 18:49 | Siz

Szuper fotó. Nemrég tettem le a makrózást, de az ilyen képeket nézve már hiányzik. Jól elcsípett élesség, remek fény, és a háttér is szép, amit nagyon nehéz jól kiexponálni.

csupakambra válasza:
Szia Siz!

Köszönöm szépen a véleményt és a pontot is:)
Jó lenne pedig, ha ismét makróznál, úgyis kevesen vagyunk itt akik zömében makrózunk:)

Üdv: István

2017. december 20. | 12:59 | farfalle

Szia!

Remek felvétel a cincér pofijáról és azon az élesség tökéletes. Viszont apró megjegyzésem, hogy a baloldal felé nyúló csáp és pár láb nem éles, pedig látszik, hogy nem kezdő, hanem feltehetőleg profi fotós készítette a felvételt. Szerkesztése, színvilága példaértékű. Ha valaki belekötne a háttér túl sterilségébe, nekem az is tetszik, hogy ilyen.
Üdv:
Péter

csupakambra válasza:
:) Már egyszer átjött:)

adott pontszám: 4,9
2017. december 20. | 12:57 | farfalle

Szia!

Remek felvétel a cincér pofijáról és azon az élesség tökéletes. Viszont apró megjegyzésem, hogy a baloldal felé nyúló csáp és pár láb nem éles, pedig látszik, hogy nem kezdő, hanem feltehetőleg profi fotós készítette a felvételt. Szerkesztése, színvilága példaértékű. Ha valaki belekötne a háttér túl sterilségébe, nekem az is tetszik, hogy ilyen.
Üdv:
Péter

csupakambra válasza:
Szia Péter!

Köszi a véleményt. Örülök az észrevételednek. Hát igen, vannak azért apróbb korrigálni valók itt.

Üdv: István

adott pontszám: 4,9
2017. december 15. | 23:52 | He.art

A világoszöld és a rózsaszín páros nagyon tetszik. Vidámságot kölcsönöznek a képnek. Természetesen a fotózott cincér a lehető legélesebb és a legjobban lett belekomponálva a képbe. Összességében egy jó képet látok! :)

Egy apró észrevétel, amiről már korábban is beszéltem veled egy bizonyos pókos képnél, az nem más mint a rózsaszín szirmok szélei. Ha csak erre figyel az ember, nem tűnik természetesnek annyira. Mintha oda lennének szerkesztve a szirmok.

csupakambra válasza:
Szia Bence!
Köszi a véleményt:)
Az általad említett pókos képnél pici kis aura volt látható a szirmok széleinél. Ezért is vettem azt le. Ennél a fotónál szerintem nincs ilyesmi, de a magenták valóban egy kicsit túl lettek húzva. A szirmok amúgy már kiesnek a kis dof.-os élességi tartományból ezért ha azoknak csak a széleit nézed már nyilván nem látszanak annyira élethűnek.

Üdv: István

2017. december 15. | 01:15 | ravaszguba2

Szia István! Először is elfelejtettem megköszönni a képértékelésed. Ezért ezt utólag szeretném pótolni: Köszönöm! A te képedre rátérve, nehezen indultam neki, mert esetleg úgy gondolhatod azért mondom mindezt, mert te azt mondtad a képemre hogy... Pedig rossz szándék nélkül írom, hogy ez most nem lett annyira kiemelkedő kép. A pozitív átlóba szerkesztése telitalálat! Viszont a képaránynál én vágtam volna még belőle jobbról, egészen a lábáig és csak annyi helyet hagytam volna, mint amennyit balról hagytál a csápnak. Az expozíció pedig szerintem kicsit túlszaturált lett, legalább is a nyakán körbefutó csíkon és a lábain én úgy látom. Pontozni nem merem...

csupakambra válasza:
Szia Gábor!

Nyugodtan pontozhattad volna:) Én akkor szoktam úgymond kiakadni ha úgy látom, hogy valaki szándékosan alibi hibákat keresve von itt pontot. Pl. Ha azt írja, hogy erősen megvakuztam a fotót pedig nem is használtam vakut. Vagy mondjuk zavarja egy "szőrszál" a képen:) Ami ezt a mostani véleményedet illeti, a szerkesztésre vonatkozó javaslatodat nem osztom. Ha jobbról vágok akkor már ott a lábánál túl szűk lesz, emellett valamelyest rontanék a pozitív átlóba szerkesztésen is.
A szaturációt illetően pedig azt mondom, hogy a virágot illetően annak színe valóban kicsit erős lett:) Picikét túlhúztam a magentákat. Aztán mivel most sem volt sem vaku sem napsütés, adtam egy kis fényt a cincér fejére. Így legalább szépen kijött a kis sárga gallérja. Ettől függetlenül a véleményed ezen részét jónak és hasznosnak ítélem.
Végül azért megjegyezném, hogy emlékezetem szerint a fotóidra eddig egyszer sem adtam a mindenkori átlagodnál alacsonyabb pontot, ha úgy adódott inkább nem pontoztam.

Köszönöm a véleményed.

Üdv: István

adott pontszám: 5
2017. december 14. | 20:58 | Tonyka

Szia!

Most muszáj itt állandóan jobbnál jobb képekkel inzultálni a vizuális érzékelőinket? Most mit mondjak már? Remek kép, élmény felfedezni az apró részleteit.

csupakambra válasza:
Szia Anti!

Köszönöm, hogy ismét írtál és örülök, hogy tetszett ez a fotóm is:)

Üdv: István

adott pontszám: 5
2017. december 14. | 08:01 | bau52lac

Szia ! Az élesség jó, akárcsak a színek és a kompozíció is. Felidézted a tavaszt! Üdv

csupakambra válasza:
Szia Laci!

Köszi a gyors véleményt és a pontot is:)

Lesz még néhány ilyen tavasz-nyár idéző fotóm mert hát nem tartogatom ezeket, inkább megmutatom nektek:) Egyébként sem kedvelem a lucskos, hómentes telet:)

Üdv: István