BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. november 12. 16:45
  • érzékenység: ISO 64
  • fókusztávolság: 52,2 mm
  • rekeszérték: 3,6
  • zársebesség: 1/8
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kövicses patak
Egyensúly 2

Utómunka: Expozíció, illetve a csúcsfény értékekből visszavettem, valamint a színeket kis mértékben élénkítettem. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. november 16. | 05:05 | Tern

Szia!
Na, olvasva a gondolatmeneted, tényleg olyan mintha lefelé nézne a felső kő. De, hogy mennyire másként tudjuk nézni, nekem első benyomásra felfelé nézett és még keze is volt. :)
Ilyen a művészet. :)
Nagyon jók a szabályok, sokszor segítenek, de azért kicsit olyan ez is mint a zene, mindenki az új hangokat keresi.
Szép fényeket!

Fercso válasza:
Na ugye, akkor te is látod az arcot a kőben. :p A viccet félretéve, ez is a szép az egészben, hogy másként érzékeljük az egészet.

Szép fényeket neked is!

adott pontszám: 4
2017. november 15. | 18:18 | Tern

Szia!
Sokkal jobbnak érzem az első próbálkozásnál.
Ebben a környezetben jobban a főtémára irányulhat a figyelem, a sodródó víz pedig színességével és reflexióival hangulatosabbá is teszi a képet. A szerkesztés kicsit estlegesnek hat, nem értem miért nem centrális a téma elhelyezése, vagy miért nem a jobb szélen van több tér, ha már a kompozíciót lezáró nagy kő vonalai a jobb felső sarok felé mutatnak? Ha van rá lehetőség érdemes a tükörképnek nagyobb szerepet szánni, illetve a gépet megdöntve kipróbálni egy átlós kompozíciót. A háttér is nagyon fontos, mert a formák elmosásában kevésbé remekelnek a bridge gépek, ezért pl. itt is lehetett volna kicsit fentebbről fotózva fokozni a homogenitást.
Látványos lehet még a napfény, főleg sötétebb kövekkel, drámai árnyékokkal.
Ügyesen felépítetted az egyensúlyt, ahogy a kövek kiválasztásában, elhelyezésében, úgy a környezet megválasztásában és a nézőpont kiválasztásában is rengeteg variácó van.
Szép fényeket és jó szórakozást!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Fercso válasza:
Szia!

Köszönöm szépen a véleményed illetve a kreditet.Igyekszem bölcsen fölhasználni.Ezen az oldalon egy magamfajta kezdőnek ez nagy löketet jelent. :)

Valószínű többször vissza fogom olvasni a soraid, hogy rögzüljenek is, mert még kezdő vagyok a fotózás terén.
Első olvasatra a kompozícióval kapcsolatos gondolatmenetedre reagálnék, hogy ha hiszed ha nem, a kép készítése során elgondolkoztam a középponti elhelyezésen, de aztán eszembe jutott, hogy miket lehet olvasni a neten ezzel kapcsolatban. Pl. hogy a középpontba helyezett téma unalmas... és ehhez hasonlók, így ezt elvetettem. De hogy miért a jobboldalon hagytam kevesebb helyet, azt nem tudnám megmondani. Ha kötelező lenne válaszolnom, akkor talán azt mondanám, hogy azt az érzést kelti, mint ha befele nézne az egész építmény. Így ösztönösen a jobb oldalra helyeztem a témát. (Lehet ez most elég gyenge volt tőlem, de remélem érted, hogy mit akartam mondani. :D )

Ami a jövőt illeti, ebben a témában még várható tőlem fotó. Sőt tervek is vannak a fejemben, hogy mivel tehetném érdekesebbé a köveket, de nem feltétlen ezek kerülnek először megvalósításra.

Köszönettel,
Fercso