BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,56
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. március 3. 20:36
Egészségedre

Ez a kép fent volt, festményként. Ez az eredeti. Most, ahogy nézem, ez tünik jobbnak. Mi a véleményetek? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2006. március 6. | 14:22 | kismackó23

hello

előre is bocsi a creditért, de tudatosan kell pontozni, írja a szabályzat! Szóval, mivel én is amatőr fotós vagyok csak a tapasztalataimat tudom megosztani veled.Szóval a beállításról annyit, h. jó, h. nem vágtál bele az alanyba, igaz ez acsak mm-eken múlt, de eddig jó, ami rossz, h. egyszerűen szembevakuztad szegényt. Ez nagyon látszik, mert rohadtul vakít az a bögre, csillog a napszemcsi, a szemekről nem is szólva. A másik a helyszín, mindenféleképpen átlagos, és ez a jelző sajnos igaz az egész képre is. Az h. mivel dobod fel, h. ne tucatfotó legyen ( a bal olalról a pontszámoktól idéztem ) az csak a te kreativitásodon múlik. Mindenképp jó lépes, h. a kép éles, nicncs maszat, sem homály. szóval kicsit tudatosabban kellene beállítani a modellt, és nem csak a gép vakujára kellene támaszkodni. Kezdő fotónak jó, Yah és néztem a keretes változatot, hát annál mindenképp jobb, mert az a keret nagyon nem passzolt a kép stílusához. minden további jót!!!!
hello

kosakjokka válasza:
köszi

2006. március 4. | 11:41 | ophidian

Nem kell a műterem, nem kell profi felszerelés. Persze könnyebb azzal, de máshogy is megoldható.
A környezetet a képkivágás megkomponálásával is lehet javítani. Pl. kicsit lentebbről fotózva a radiátor már kimaradhatott volna. A darabújság és a féltányér ugyan némi hangulotot ad, de annyira nem erős képi elemek, hogy a helyszínt vagy a szituációt erősítsék. A túl nagy és színes pólófoltok vannak annyira zavaróak, hogy eltüntetésük érdekében az asztalt is kimaradjon a képből.

Ha a vaku elé tartasz egy papírzsepit, az jól szórja a fényt, ha pedig egy fényes lappal a plafonról/falról visszaverve vakuzol, akár teljesen eltűnhet a goromba árnyék. (Persze ilyenkor az expozíciót is kompenzálni kell.)

kosakjokka válasza:
Köszönöm, megfogom próbálni.

adott pontszám: 3
2006. március 3. | 22:50 | ophidian

Csak ezt a verziót látom, de ez nem erős kép. A modell érdekes, a mozdulata jó, a bögre is érdekes elem, de ennyi, ami pozitívum.

A portré meg különösen igényes műfaj, ez inkább csak emlékkép. Egy beépített vakuval egyébként is meglehetősen nehéz jó portrét készíteni.

A technikai hibák zavarnak leginkább.
Erőteljesen elszíneződött a kép, jobb lenne FF-ben. A színes foltok a jelentéktelen, sőt zavaró részekre viszik a szemet.
A szemek közepe természetellenesen világít, a bögre csak egy vakító fehér folt.
A képkivágás nagyon nagy, tele van számomra érdektelen elemekkel. A csukló alatti rész szerintem nyugodtan vágható, és a fej feletti rész is sok.

Ez a kép javítgatható ugyan, de tökéletesre aligha lehet megcsinálni. Komolyabb felszerelés is kellene hozzá, vagy olyan fényviszonyok között kellene fotózni, ahol megfelelőek a fények, nem kell a vaku, és a környzet sem ilyen kusza.

kosakjokka válasza:
Valóbanh lehetne szükebbre vágni, de akkor volna aki azt kifogásolná. Egyébként nem műteremben készült

2006. március 3. | 22:41 | másikvanek

A helyzet az, hogy többször megnéztem már a képet és egyre jobban tetszik! (az életlesége és a vaku árnyék ellenére is egy lenyűgözö kép)!
Grat!

kosakjokka válasza:
Örülök, hogy nem a technikai részbe bonyolodtál bele, hanem arra, hogy mi jut eszedbe a kép kapcsán.

adott pontszám: 5
2006. március 3. | 22:11 | másikvanek

Igen, ez sokkal jobb , mint a rembratosított!
Grat!

kosakjokka válasza:
Ha az ember valamit leír, aztán másnap előveszi már másként lárja. Nekem ezzel a képpel is ezt kellett volna tennem. Nem az első lelkesedésben felrakni, hanem egy kicsit pihentetni.. Tanultam ebből.

adott pontszám: 3
2006. március 3. | 21:07 | kacsorp

hát a festményszerű keretnél és utómunkánál mindenképpen jobb, de azért...
a vakud jól odavágott a képnek, főleg a csészének és még pár helyen erősen becsillantotta

életlen, zajos a képed, de mindenképpen jobb, mint az előző verzió

üdv:kp

kosakjokka válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 5
2006. március 3. | 20:56 | bgombas

Ez így realistább, az meg szerintem kreatívabb. Ha már portré, akkor azt hiszem nem szerencsés a falon a fej melletti árnyék amit a vaku okozott. Ez jobb volna szerintem családi, vagy életképben.

kosakjokka válasza:
Köszönöm, a besorólással mindig bajban vagyok.