BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,56
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. február 17. 16:58
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Vác
Az ország egyetlen Diadalíve

Tudom,hogy nem ideális a beállítás,de az egyik oldaláról tilos a fotózás, amelyikről pedig készítettem a képet ott több vezeték futott át, amit nehéz munkába került leszedni. De ennyit megérdemel a "Diadalív" Tudom ferde is. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2006. február 24. | 23:11 | ncsoka

Azta, nem is tudtam, hogy ilyenunk is an!, ez jot tett az onerzetemnek:). Mi az, hogy nem lehet a masik oldalrol fotozni????, ez egy titkos diadaliv?, vagy tartanak attol, hogy a helyismeret birtokaban be tudjak venni? :))

A keprol: a szinak..., hat igen, egz kicsit bizarr. Es az az arnyek: nincs olyan napszak, amikor nem vetodik oda 9Leszamitva az ejszakat? :)

bishopx válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet. A másik oldalon egy börtön van ezért tilos a fényképezés.
Sokan mondják, hogy baj van a színekkel, tudom sajnos, de nem vagyok valami bajnok a képszerkesztésben.
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 4
2006. február 23. | 12:01 | Redna

Díjjazandó, hogy megkűzdöttél vele, jó kis gyakorlás. De ami javíthatatlannak tűnik az a nagy árnyék, ami elég sokat ront a témán. Elsőre furák voltak színek, de végül is megszokható. A börtön miatt nem lehet?
Üdv Redna!

bishopx válasza:
Igen a börtönnél tilos a fotókészítés. Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 3
2006. február 19. | 17:20 | aircraft

Nem igazán értem, mit is szeretnél kifejezni ezekkel a színekkel, de így minden magyarázat nélkül, nehéz kitalálni.
Az árnyékok sem túl szerencsések, és sajna alulexpós is egy kicsit. Szerintem próbáld meg mégegyszer egy kicsit átgondoltabban.
üdv.

bishopx válasza:
Köszi.

adott pontszám: 5
2006. február 18. | 11:02 | Skyric

Nekem a kis hibák ellenére is nagyon tettszik a kép. Jól megvan azért csinálva. Ahogy a diadaliv egyik oldalát beboritja az árnyék az egy csodálatos látvány. Nagyon jó gratulálok.
Csak igy tovább.

bishopx válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet. Nekem is pont az árnyék tetszett meg benne. Örülök neki hogy közös meglátásunk van.
Köszike

adott pontszám: 3,8
2006. február 17. | 20:51 | HPEx20i16v

Hát tényleg van egy-két hibája a képnek, de ettől függetlenül szerethető. Nézzük. Tényleg ferde. eléggé elmosódott, amit eredetibe már zavaróan észre lehet venni, meg szerintem a Diadalívhez méltóbb lenne egy szikrázó napsütötte háttér, Fordka nélkül...:)

bishopx válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.

adott pontszám: 3
2006. február 17. | 18:22 | ovarnet

Ház tényleg nem a legelőnyősebb módon mutatod itt meg nekünk. Ferde, sötét és a szerkesztése sem a legjobb. Szerintem érdemes lenne megismételni a képet.ű

Két kérdés:

1. Tényleg ilyen ronda lila?
2. Miért nem lehet a másik oldalról fotózni.

bishopx válasza:
mert börtön mellet TILOS fotózni.
Most újították fel
Azért sötét az alja mert direkt így csináltam ,hogy ne az autó márkáját és rendszámát figyeljék a nézők, hanem a Diadalívet.
Köszi

2006. február 17. | 18:17 | garasos1

Nézd én úgy gondolom, hogy ha valaki képet értékel, véleményét és tetszési indexét a pontozással fejezi ki többnyire. Ha az első értékelő lettem volna, akkor is igy járok el. Nem sértődöm én se a kritikákért, amit kapok, mert nem tartom magam profi fotósnak, erre kértelek Téged, amikor azt irtam, hogy ne haragudj a kritikáért. Egyébként az átlagodat sztem nem rontottam le.

bishopx válasza:
Köszi a választ.

adott pontszám: 4
2006. február 17. | 18:03 | newgam

Örülök,hogy ezt a szépen felújított építmény láthatjuk itt a fotózzon.
Most eltekintenék az értékeléstől mert sajna vannak hibái a képednek,(túlszínezett, az épület árnyéka belépett a képbe, jobb alsó sarok sötét maradt,hogy ferde azt te is írtad)és nem szeretnék elfogult sem lenni.
Azért grat.
Üdv.(Sajna muszáj pontszámot megadni,különben nem tudom elküldeni az értékelést így hát 4-est adnék.)
Üdv mégegyszer.

bishopx válasza:
Köszönöm szépen hogy így áltál a kérdéshez/képhez. Vannak még normális véleményírók. Ezt is köszönöm, és örülök neki.

2006. február 17. | 17:59 | k800

Nem sértést, egyéni véleményt !
Üdvözlettel. Gábor.

bishopx válasza:
Kösz. Túlment az egyéni véleményen. Én is úgy gondolom hogy mindenkinek más legyen a véleménye, ne legyünk egyformák, de a te értékelésed ezen túlment. Én is sajnálom

adott pontszám: 3
2006. február 17. | 17:36 | k800

Szeretem ezt a várost, sokszor megfordulok itt, tudom sok szép dolog kívánkozik a fotóra, többek között, ez a régi-régi kettes úton lévő d.ív.
Nyílvánvaló, hogy csak erről az oldalról szabad fotózni, de miért ebben az órában készítetted a képet. Kérdezem a zavaró árnyék miatt. A korábbi órákban, akár ellenfényben is szvsz !
Jelenleg, pedig ilyen színűre festették? Volt már szűrke, sárga, fehér, és most rózsaszínű? Lehet. Az ég színét is kissé túlhúzottnak találom, már az úttest is kékessé vált. A kontúrok a PS-es munkák tömegétől zavaróvá váltak a sarkokon, éleken. Ezen kívűl, nagyban csak részleteiben jutok információhoz. Azt hiszem, kellene mégegy fotó erről a d.ívről.
Üdvözlettel. Gábor.

bishopx válasza:
Megköszönöm a véleményedet bár kicsit túlokosnak tartod magad.
én nem az alapján választom a képeket hogy éppen hányóra hányperc van. Nekem és másoknak is pont az árnyék tetszik rajta,de ebben különbözhet a véleményünk.
Igen ilyen árnyalatú jelenleg. Nem tudtam átfesteni a kedvedért.
HIába tartod "túlzottnak" az ég színét ilyen volt! Tudod éppen kezdett beborulni és olyankor általában mélykék az ég mert még süti valahol a Nap de már borul!!!
Muszáj volt beárnyékolnom az alját hogy aki megnézi ne a zavaró tényezőket nézze mint kocsi, felfestés, tábla hanem az épületre koncentráljon. LEhet hogy kéne még egy fotó, de az se sikerülne jobban mert semmit nem vehetek ki az utcából.
Köszike

adott pontszám: 4
2006. február 17. | 17:35 | GTakacs1976

A pontnak amit adtam a következő okai vannak:

Neagtívumok:
- részletszegénység. Sajnos nem írtad le a gépbeállításokat, de erősen sejtem, hogy nagy érzékenységgel kézből lett fotózva így odalettek a részletek. Látom utómunkával kiszűrted a zajt, sajnos ez a részletek elvesztését is eredményezte. Megoldás: állványról hosszabb záridő, alacsonyabb érzékenység.
- Perspektíva. Ha tudod, hogy ferde, akkor miért nem javítod ki? Dolgoztál a képpel sokat, szomorú, hogy elfáradtál és ezt a lépést kihagytad.

Pozitív:
- Szinek: tetszenek a szinek, nem tudom, hogy utómunkával váltak-e ilyen elevenné, de szép lett.
- Utómunka: Szeretem ha valaki nem csak feltesz egy képet ahogy kijött a kamerából. Az olyan mint ha a negatívokat mutogatnánk. A zajcsökkentés kicsit extrém lett, de gondolom ez technológiai limit volt. A vezetékeket szépen eltűntetted, értékelendő.

Csak igy tovább!

bishopx válasza:
Köszönöm az építő jellegű kritikádat. Te legalább nemcsak a negatívat, de pozitívat is tudsz írni.
Állványról soha a büdös életbe nem fogok fotózni, mert nem állok anyagilag túl fényesen és ennyit nekem nem ér.
ez egy amatőr fotós oldal legalábbis ezt írják róla, ezért gondolom azt hogy nem tökéletes képeket kell átadnom.
De nagyon köszönöm hogy Te legalább meg tudod magyarázni mi a hiba és azt nem úgy teszed, hogy sárbatipord az embert. Kösz

adott pontszám: 3,5
2006. február 17. | 17:31 | garasos1

Igen megérdemli, de mitől lett lila? nekem nem jön be a szinválasztása, tudom, hogy milyen szép eredetiben. Szerintem próbáld meg eredetiben feltenni, mert ugy sokkal szebb lenne. Bocs., de ez a véleményem ne haragudj.

bishopx válasza:
Haragudni nem haragszom én is szoktam írni építő kritikákat! Mondjuk ha azt látom, hogy az én véleményem nem csak negatív de egyedülállóan negatív akkor nem szoktam a vélemény mellett pontozni! Tudod, így nem húzom le sajátos véleményemmel más átlagát! Dehát nem vagyunk egyformák , neked is jó munkát!

adott pontszám: 4,8
2006. február 17. | 17:20 | ygan77

Érdekes ez a megfolyó (PS szűrő?) itt nagyon jó hatása van! A diadalívre vetülő alkonyati nap és az ég mélykékje nagyszerü kontraszt!
A dőlés valóban zavaró, csak ezért nem 5-ös :(

bishopx válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet! És a pontot. Engem is zavar a dőlés, de nem tudtam ellene tenni.

adott pontszám: 5
2006. február 17. | 17:15 | kobraxx

A jóvoltadból megtekinthető az országban bárhol a Váci diadal ív, amely csak Vácott van az országban. Nekem nagyon tetszik, mert Vácról már sok képett láttam itt de a diadalív valahogy mindig kimaradt. Nekem nagyon tetszik, és jó hogy foglalkoztál a témával. Remélem mások is elismerően fogják pontozni, akárcsak én. Fogadj el egy ötöst tőlem. Gratulálok.

bishopx válasza:
Köszönöm szépen a véleményedet.