BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,06
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. február 16. 19:04
  • forrás: negatív
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Hárman

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. március 19. | 13:21 | Chanten

Ahogy megláttam a címet "Hárman" jól eső melegség fogott el; de kinagyítva a képed ez negatív érzelmekbe csapott át.
Nem bensőséges, nem örömteli - hanem hideg, rideg, szinte ijesztő a hatás - az apa arcán sem tükröződik öröm, az anyáé meg nem is látszik (mintha ő nem számítana a várva várt eseményben)...valahogy olyan morbid az egész. Készülhetne belőle thriller.

MrVertigo válasza:
már forgatom...

2006. február 18. | 10:54 | WMiklós

mért szerinted egy gyereknek nemlehet megmondani iletve megmutatni hogy született illetve hogy jött a villágra iletve hol fejlődőt ki mielött megszületett

MrVertigo válasza:
hogyne lehetne. De ez a kép nem feltétlenül olyan környezetben és azért készült, hogy ezzel szemléltessük a szituációt. Ne félj, vannak direktebb képeink erre a célra...

És mint írtam, ha eljön az ideje ezt is látni fogja...

adott pontszám: 3
2006. február 17. | 20:03 | picar

Hát... az hogy a nő feje le van vágva, engem nagyon irritál. Túl sötétek az árnyékok, és baloldalon a cső sem illik bele a témába. A férfinak kifejező arca van, de ez így nagyon kevés..

MrVertigo válasza:
sokakat zavar, ez egy ilyen kép. El kell fogadni. Ez a kép Nő arc nálkül nem azt mondaná, amit mond. Ez így egész.

adott pontszám: 4
2006. február 17. | 17:30 | madede

Jó, erős kép, a cső nem értelmes számomra a szerkesztésben.

MrVertigo válasza:
köszi

a csőnek szerepe van.

2006. február 17. | 17:14 | pingvin014

..elolvasva a többi értékelést és válaszokat, tényleg a végletekig megosztotta a zsürizőket...
ebből fakadóan, el kell ismerni, ez egy jó kép, megérte feltenni... az meg, hogy kinek tetszik, kinek nem.. nos ez teljesen szubjektív.. nekem pont az általam említettek miatt nem..
Kitartok amellet amiket leírtam, ez az én véleményem, függetlenül, hogy mások, beleértve a kép készítőjét is, másként látja-e vagy sem... neked volt egy elgondolásod arról, hogy mit akarsz láttatni... ezt kisebb nagyobb sikerrel "levettük".. ugyenezt lehet mások kicsit másként csinálták volna.. "kicsit színesebben, lágyabban...", nem biztos, hogy az a verzió jobb vagy ez rosszabb... csak m á s. Elmondták a véleményüket és ez így van jól, ezért nem ítélhető el és meg senki.. szerintem az elképzelésünknek ellentmondó véleményt is, ha az nem egy "egetverő nagy marhaság", el lehet és talán el is kell fogadni...

MrVertigo válasza:
ezzel nem is szállok vitába, ez teljesen így van

köszi

adott pontszám: 4
2006. február 17. | 15:45 | EVENTUS

nem a leg job a vagas fokep ha harman kenne legyenek a kepen,kar volt a holgy fejet ki hagyni es tul szomoru a kep hangulata pedig ez egy orom kelto pillanat.tovabra sok sikert.

MrVertigo válasza:
köszönöm

ettől ez még örömteli pillanat. Én nem érzem/akkor sem éreztem szomorúnak. Furcsa és torz rózsaszín felhőben élünk...

adott pontszám: 3
2006. február 17. | 13:57 | Iceaxe

Az elképzelés nem volna rossz, de ha már egyszer "Hárman" a kép címe legalább a kismama fejét illene belekomponálni. A fűtéscső is borzasztóan zavaró számomra. Továbbá az ilyen jellegű képeknél kerülendő az egyoldalú megvilágítás mert zavaró kontrasztos árnyékokat eredményez. Kis gyakorlással elkerülhetőek ezek a hibák. További sikeres próbálkozást.

MrVertigo válasza:
Köszi a megvilágítás tekintetében igazad van. Nem szerettem volna több fényt használni. Szerettem volna, ha a fotón picit kiélesednek a fények, és kikeményednek az árnyak. Nincs gondom a férfi álla alatti árnyékkal sem. De mindenesetre megcsinálhattam volna több fénnyel is. Na mindegy, majd 1-2 év mulva.

Köszönöm a véleményed.

A cső nem zavar, sőt kell...

adott pontszám: 3,5
2006. február 17. | 10:48 | pingvin014

Furcsa ez a kép egy kicsit.. talán értem, hogy mit akarsz mondani, de valahogy.. nem az igazi.. nem tudom, a férfinek van e köze a kismamához (a címből ítélve:igen), de úgy néz a kamerába mintha egy sorscsapás lenne készülőben.. és a hölgyet is lehetne sokkal előnyösebben fotózni.. amikor szebbnél szebb fotókat láthatunk a gyermekvárás időszakában lévő anyukákról, az ilyen előnytelen kép kicsit - ne haragudj - megalázónak tűnik... mintha terhes és nem áldott állapotban lenne... remélem érted és érzed a külömbséget..
KIcsit talán más szögből.. lágyabban.. esetleg színesebben... (és a "fűtéscsövet" sem tartom feltétlenül szükségesnek...) kellene fotózni..

(egy kósza gondolat: talán mindezek szándékosak voltak... ?)

MrVertigo válasza:
Igen jól látod ez egy furcs fotó.

A férfi nem úgy néz a kamerába ahogy írod. Eltökélten néz a kamerába. Látunk szebbnél szebb fotókat, ez igaz. De ez egy picit más. Nem tartom előnytelennek ezt a fotót, és hál' Istennek az anyuka sem találta megalázónak. Nem került volna fel, ha annak találja, gondolhatod. Viszont nagyon örülök annak, hogy így megosztja a közönséget.
Ez egy nehéz kép, van aki érti, van aki nem...

Nem lesz lágyabb, nem lesz színesebb, azt már sokan megcsinálták, itt is van pár...

adott pontszám: 3
2006. február 17. | 09:02 | Kentaur70

Bocs, de nekem nem az igazi, zavar a bal részen az a "karó" vagy minek nevezzem, a vaku vagy a lámpa fénye erősen megvillan a hölgy pociján.
Lehet, hogy előnyösebb lett volna kicsit oldalról fotózni a hasat.

MrVertigo válasza:
A karó egy gázcső. Othhon. Az othont szerettem volna jelezni a magam módján. A kiégés pedig a negaszken miatt van. A papírképen nincs rajta. Rendben vannak a tónusai.

köszi

adott pontszám: 1
2006. február 17. | 08:57 | WMiklós

szerintem igy még családi emléképnek se nagyon jó a kismama hasa kiéget ez csak 1 pici hiba a legnagyobb szerintem az hogy az anyuka feje hijánzik igy a gyereknek ha meglesz mutatva hogylátja majd az anya fejét a képről és a vascső is zavaró 1 picit meg a megvillágitás se a legjobb a férfi nyakán az árnyékra gondolok elég érdekes igy

MrVertigo válasza:
Te most komolyan azt gondolod, hogy ilyen képet mutatnék a gyereknek?
A feltevésed is érdekes...

Viszont ha felnő, azért szerintem érteni fogja majd.

2006. február 17. | 07:55 | vargacsaba

Érdekes kísérlet, de én sok mindent nem értek, ami persze lehet, hogy csak az én hibám.
Pl. a cím. Ha hárman, akkor miért van levágva a nő feje? Ez a kép ebben a beállításban nekem ezt mondja: "Itt egy gyerek, ezt én csináltam, ez a valaki itt mögöttem majd megszüli nekem, semmi közötök hozzá."
Meg olyan apróságok, hogy ha semleges hátteret választottál, akkor minek mégis a cső?
Meg a becsillanás a hason.
Üdv!

MrVertigo válasza:
Abszolute koncepció az anya arcának elhagyása. Azért, mert a férfi felé akartam helyezni a súlyt.
Mindazonáltal a címben ki akartam emelni ennek a szituációnak a hármas szerepét. Hiszen azért ezen a fotón mégiscsak hárman vannak.:-)

Én nem érzem ennyire hidegnek a képet. Inkább natirálisnak, mint, ahogy már lent párszor írtam.

Az otthoni, amatőr, fapados közeg miatt, éreztem fontosnak a csövet. A becsillanás a hason, az egyfény miatt van. Hát igen becsillan. De nekem/nekünk így bejön.
Egyébként a negán nincs kiégve, csak a szken ilyen, sajnos asztali.

köszi
üdv.

2006. február 17. | 06:58 | hagazsuzsi

Érdekes.
Bennem rossz érzést és ellenszenvet vált ki hogy levágtad a nő fejét:(
Zs.

MrVertigo válasza:
de a férfié ott van...

Nem elég?

Minek annyi fej?
:-)
G.

adott pontszám: 5
2006. február 16. | 23:17 | futobab

Roppant jó kép, bár kíváncsi volnék, hogy minek szántad. Ez nem egy emlékkép pocakkal, a fej nélküli nő és az elszánt tekintetű pasas elöl hihetetlen kontrasztot ad, az egyam lázasan rakja mögé az elképzelt történetet, nekem ez szociófotó egy durva világból. Megérte a kreditet!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

MrVertigo válasza:
Helló!

Köszönöm a kreditet. Megpróbálom egy méltó képre fordítani. örülnék, ha arra is írnál majd néhány sort, bár még nem tudom mi az.
Szerintem van annyira bensőséges ez a kép, hogy családi legyen. És nem érzem szociónak, mert nem olyan közegben készült, ami miatt rászolgálna erre a címre. naturális a kép, de nem mondanám durvának. Mindössze talán az apa jelentőssége is előtérbe kerül. Amit ebben a periódusban az emberek hajlamosak elfelejteni.

még1x köszönöm

G.

2006. február 16. | 22:15 | ophidian

Ötletes, de nekem nem tetszik az egy vonalba szerkesztettség. Ez így számomra egy olyan erős alá-fölérendeltségi viszont jelez, ami ellentmond a címnek.

MrVertigo válasza:
pedig nem ez volt a cél.

azért köszi, hogy írtál

2006. február 16. | 21:32 | Nobci

képcímjavaslat: Hurrá apa leszek!

adott pontszám: 5
2006. február 16. | 21:29 | newgam

Hát persze,hogy hárman.De tessék má' egy kicsit mosolyogni apuka,nincs semmi baj!

MrVertigo válasza:
Mosolygok
:-)

köszi

adott pontszám: 4
2006. február 16. | 21:08 | mollee

Nézegetem egy ideje. Elég újszerű, bátor kompozíció. Ugye a legérdekesebb része a hölgy fejének elhagyása, de mégis kicsit sajnálom..., csak egy áldott lélekről van szó. Viszont ez adja a pikantériáját, helyette nézhetjük ezt az igen karakteres morcos arcot. :)
Tulajdonképp nekem tetszik a kép. Gondolom az volt a célja, hogy nézegessem és én már vagy öt perce azt teszem. Először zavart a baloldali cső, de aztán mégsem, hisz egy plussz feszültséget visz a képbe. Jó ez!
Egyedül a világítás nem tetszik, a hasra és az orra érkező fény erős, mindenképp lejjebbről világítottam volna a nagyon erős árnyékok elkerülése miatt.
Remélem nem baj, hogy hosszúra sikeredett a szöveg és leírtam a gondolataimat.

MrVertigo válasza:
köszi a tanácsot, és köszi a hosszú választ, kimerítő. Ne viccelj. Egyáltalán nem baj, sőt, jól esett.

A nega szken talán a hibás a kemény fények miatt. Talán a papírképen, nagyításban másképp mutat majd.

adott pontszám: 4
2006. február 16. | 21:05 | Dodóka007

Nem hárman, hanem két és felen... Az anya arcának elhagyása és a "pocak" hangsúlyozása a terhességet kihordót személyteleníti, és "elhanyagolhatóvá" teszi a magzattal szemben. Ha ez volt a cél, akkor elérted, ha nem, akkor korrigálni javaslom. Ez volt a gondolati elem. Formailag: a fénylő, világos has központba helyezése jól sikerült, de a bal oldali cső ront a kompozíción, és az anya arca hiányzik az ábrázolás "ritmusából" is.

MrVertigo válasza:
köszi.

Szerintem egyébként nincs így, azzal, hogy a pocakot megmutatom, még, ha csupán a pocakot is, azzal együtt az anyát is láthatóvá teszem, hiszen a gyermeket sem látod direkt, de mégis ott van. Az arc csupán azért került le, mert ennek a képnek a középpontjában az apa áll. és egyfajta extravagáns sokaknak felháborító csavarást ad ezzel a kép a témának. Ami mondjuk szerintem inkább bátor, és kifejező, mint érzéketlen. A cső pedig az otthoni körülmények hangsúlyozása miatt került a képre. Fontosnak tartottam jelezni, hogy hol készült a kép, milyen körülmények között.

köszi a véleményed.

G.

adott pontszám: 5
2006. február 16. | 20:42 | mmk2183

ötletes. jól mutat ez a beállítás, ez adja meg igazán a hangulatát a képnek. és azzal is jól döntöttél h a kép fekete-fehér
5ös

MrVertigo válasza:
köszi

adott pontszám: 4
2006. február 16. | 20:36 | withopeneyes

nagyon tettszik az elgondolas, a cim is nagyon talalo, de sajnos a keppel vannak hibak. legalabbis engem nagyon zavarnak az arnyekok rajta, kulonoskeppen a ferfi fejenek az arnyeka, a tobbi talan nem is annyirra, bar szebb lenne ha nem lenne ott. a masik dolog pedig, ha mar levan vagva a no feje, akkor mar teljesen lekene vagni, mert igy csak egy belogo, zavaro all, aminek semmi funkcioja nincs a kepen. de mondom, az otletert, es a cim valasztasert minden elismeresem.

MrVertigo válasza:
köszönöm.

Igen az árnyékok egy reflektor miatt valószínű nagyon kemények, ahogy az élfények is. Bár lapszkenneren szekennelem a negatívjaim és az néha eltol tónusokat, szerintem papírképen szebb lesz. Az állal kapcsolatba igazat adok. nekem is megfordult a fejemben..

köszi

2006. február 16. | 20:31 | Nobci

A képen a högy terhes... nem pedig áldott állapotban van. Komor és monton. Szomorúsággal teli a kép. Ezt a ff is hangsúlyozza....Sajnálatot érzek....

MrVertigo válasza:
most erre nem írok semmit Nobci.

adott pontszám: 2
2006. február 16. | 20:26 | Nobci

Hát.... mit mondjak. Az őszintét.....

Mondanivaló:
Egyetlen arcot látunk a képen, egy unott férfiarcot, aki mintha épp fejezésre várna. Még azt is érzem, hogy dől előre. Belenyugodott a sorsába. Térdel egy terhes nő előtt, akit feltételezhetően szeretnie kellene, ezt azonban a képen nem látni. Talán a hölcsön nincs fehérnemű? És azért van ott a férfifej? Ha így van... azt egy terhes nő esetében minősíteni sem kívánom.
Egy enyhén jobbra dőlőterhes nő. A karjait úgy a testéhez szorítja, hogy a karjai olyan vastagok és húsosak lettek, mintha fordítva lennének beszúrva a hölgy vállába. Nos.. ezt látom a képen...,De hogy mit akar mondani.... fogalmam sincs.
Mi az a függőleges vonal bal oldalt? Egy szekrény része esetleg?

Forma:
A férfi nyaka heéyn egy nagy árnyékfolt van, ami mégjobban hangsúlyozza az érzetet, hogy előre akar bukni. A nő lábán rémes az árnyék... Hátul a karok mögött árnyék, a has mintha beégett volna.
A kompozíció és a kivitelezés amatőr munkára vall. Mondanivalója nem sok van neki. hangulatosabb lett volna egy vidám összebújós felvétel. Sajnálom, hogy a nő feje le lett vágva. Ez eléggé lealacsonyítja. azt érezhetjük, hogy ő csak egy putttony, ami hodoz valamit, de az arca nem lényeges. Elszomorító.

MrVertigo válasza:
Kedves Nobci!

Mondd az őszintét, de régen baj van, hogyha az őszinteséget hangsúlyozni kell. Mert te egyből a kritikád első mondatában hangsúlyozod, van erre szükség? Ha szükséged van rás, szerintem régen rossz.

Szerintem egyébként ez a kép őszinte és naturális. Sajnálhatnám, hogy nem érted meg, de igazából, megvallom nem érdekel. És a leírt szavaidra azért megpróbálok reagálni, de nem azért, hogy megértsd. Úgysem fogod. Hanem mert fontos nekem ez a kép, és tudnod kell, hogy a véleményed számomra nem mérvadó, inkább fogd fel jó indulatú tanításnak a következő mondatokat.

De!

Az arc, amit látsz szerinted unott. Ez nem egy unot arc Nobci, ez egy elszánt arc. Az unalom és az elszántság között nagy a különbség, téged kiborít a naturalizmus Nobci. A férfi előrehajlása (aki egyébként ül és nem térdel) is az elszántságot, a harcra készséget jelképezi, mit ahogy a tekintete is. Nobci ez a kép abszolute naturalista, és emberi. Nem akar takargatni. Miért ne lehetne megmutatni, hogy egy gyermekét várő nőnek a karja nem éppen fittnesz izmok halmaza. Kíváncsi lennék, milyen szekrény oldalt látsz kibontakozni abból az elemből baloldalon. Mindenesetre örülök, hogy a fantáziádat legalább az baindította. És sikerült némi aszociációt kivarázsolni belőled.te most tényleg úgy gondolod, hogy egy gyermekét váró anya nem mutathatja meg magát meztelenül, ha úgy gondolja, hogy láttatnia kell magát. El kell fogadnod, a gyermekét váró anya ugyanazokkal a jogokkal rendelkezik, mint a milliókat kereső topmodell. A feltevésed egyébként igaz, úgyhogy nem is értem, miért minősítessz?

Engem nem zavarnak az általad leírt árnyékok, de a tecnikai megvalósításban abszolute igazad van, amatőr munka. Mert amatőr fotós lennék. Nem is tagadom. Ezért úgy a kompozíció, mint a kivitelezés amtőr munka volt.
Az, hogy számodra mi hangulatos, a Te dolgod, nem a Te hangulatod vagyok hivatva kiszolgálni Nobci. A mondanivalót szerintem egyszerűen nem értetted meg Nobci, de azért írok, mert talán sikerül némi fényt vinni az életedbe. Hiszen fények nélkül nem készíthetsz fotókat. És most nem csupán a kinti fényekre gondolok Nobci.
Összefoglalva, ez egy naturális, őszine kép, ahol igen is nagy szerepe van az anyának, akár arc nélkül is. De fő téma inkább az apa várakozását próbálja megfogalmazni.
Lehet, hogy sötétben fürdessz Nobci? Kapcsold fe a villanyt!

üdv.

adott pontszám: 3
2006. február 16. | 20:05 | stratos

Háát.
Az elképzelés jó, a téma hálás, de inkább csak 2 és felen lehetne a cím, így hogy a hölgy feje lemaradt. A beállítással is lehetett volna egy picit játszani, hogy a cső ne legyen ott.

MrVertigo válasza:
ne viccelj, tényleg az képzeled, hogy acső véletlenül maradt ott. teljesen része a képnek. Ha nem is ozzhonos, meleg hangulatot ad, de mindenképpen jelzi, hogy a kép nem idegen, stúdió környezetben készült, hanem abszolute fapados körülmények között. Ez célom volt egyébként.

A hölgy fejének lemaradása tudatos, direkt, abszolute a koncepció része.

adott pontszám: 4,8
2006. február 16. | 19:42 | varkonyi jozsef

Nekem nagyon tetszik a kompozició.A hasika egy kicsit sok fényt kapott.Gratulálok mind Hármotoknak, és jó egészséget.
Gratulálok kompozigióhoz.

MrVertigo válasza:
köszi

A hasika a nega szken miatt égett ki. Sajnos asztali szkenneren húztam be és ezért.

adott pontszám: 5
2006. február 16. | 19:21 | melis82

Tetszik az ötlet meg az apuka arckifejezése, de ami nagyon hiányzik, az a kismamának az arca

MrVertigo válasza:
köszi az értkelést.

Nekem így egyedibbnek tűnik a kép és a kompozíció.

adott pontszám: 4,9
2006. február 16. | 19:15 | Atlonim

Amolyan merész, felkavaró, elgondolkodtató művészkép. A vágás "vagány", ennél a fotónál valahogy nem zavar a fej "levágása", igaz így egy picit személytelenebbé és lehangolóbbá válik a kép.
A hason egy picit túl direkt és erős volt a fény.
Grat!

MrVertigo válasza:
köszi