BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,2
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. január 24. 14:30
  • forrás: papírkép
  • objektív: Nikkor 80-200mm f/2.8
  • Készítés helye: valahol az Atlanti-óceánon
-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2006. február 22. | 13:49 | kingisti

Érdekes kép, kár érte, hogy a hajó alkaltrészei kiégtek. A képkivágás és a tekintet iránya nem egyezik nekem teljesen. Ha át tudod szabni, és pontosan a sarokba néz(ne) a srác, szerintem nyerőbb lenne!

heliar válasza:
Hát igen, tényleg kiégtek kicsit a fehérek..
Megpróbálom majd az általad javasolt képkivágást! Köszi a tippet!

adott pontszám: 4,5
2006. január 24. | 19:35 | Miatita

Nem a megszokott portré, de jó. Látok valakit aki elmereng, A teste korlátra támaszkodik, a színek impozánsak. Engem megfog. Talán még kisebb kivágással jobban érvényesülne. Látom az alacsony korábbi pontokat nem értem, szerintem 3,2 átlagnál sokkal jobb.

heliar válasza:
Köszönöm, örülök, hogy azért valakinek tetszik! :-) Szerintem is jók a színek :-)

adott pontszám: 3,3
2006. január 24. | 16:21 | kacsorp

ez nem igazán portré...ahhoz nagyon kevés látszik az arcból, keveset tudunk meg az ember egyéniségéről - mert egy jó portré arra is hivatott.
Alapjában véve nem értem a képet: egy támaszkodó férfi felső perspektívából...semmi különös, átlagos fotó, tűrhető expóval, de semmi mondanivaló, semmi gondolat-indító...szerencsésebb lett volna ff-ben, a színek nem passzolnak össze, szvsz

üdv:kp

heliar válasza:
A portréval kapcsolatban igazad van, nem sok látszik az arcából, és lehet, hogy az a furcsa arckifejezés tényleg nem elég..

Színek: én pont a színeket szeretem.. szerintem ff-ben max tényleg akkor lenne okés, ha szűkebb lenne..

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2,8
2006. január 24. | 16:18 | indecent77

Többször megnéztem a képedet. Elgondolkodtam, hogy mi lehetett az az ok ami miatt feltetted ezt a képet, de nem tudtam ráhangolódni. Közben amíg nézegettem a következők jutottak eszembe.
Biztos, hogy nem portré kategóriába , hanem elkapott pillanatokba tettem volna.
Ha egy alakot felülről fényképezünk akkor ennek célja kell, hogy legyen. A felülről való fotózásnál azt akarjuk kiemelni hogy az alak kissebb valamihez viszonyítva, ezt az így megválasztott perspektíva eszközével fokozni tudjuk.

Ha az ember és az óceán vszonyát akartad kifejezni akkor egy nagyobb látószöggel fotózva sikeresebb lett volna. A képen számos olyan elem van, ami nem ad a képhez semmit, de a figyelmet elvonja (mentőöv, zsebben lévő valami, víz fodrai). Szerintem a hátteret is jobban el kellet volna mosni, mert a tajtékok zavaró hatásúak. (Nem is értem, hogy ha f2,8-cal fényképezted, hogyan maradt ennyire részletgazdag a háttér.) Én szűkebbre vettem volna az alak hátánál és alul a pólója szélénél, felül és jobb oldalon tágabban amennyit 80-on enged az obi.

Ha az alak kéz tartására akartad a figyelmet felhívni, akkor még kissebb látószöggel és még szűkebb vágással tehetted volna meg.

heliar válasza:
Hogy miért raktam fel? Hát, mert kiváncsi voltam arra, ti mit mondtok erről a képről! Végülis én szeretem ezt a képet, de az ember sokszor belesző más emlékeket is egy-egy képbe, amiről egy \"nézelődő\" nem sokat tud. Kommentet írni meg nem szeretek, amelyik kép nem beszél, annak úgyis mindegy. Ez esetben ez van! :-)

Az tény, hogy portré kategóriába nem túl jó, mert keveset mutat az arcból, de elkapott pillanatnak is erős túlzás lenne. :-)

Igen, a felülről fotózás kifejezheti azt, hogy kisebb valaminél a modell, lenézünk rá; talán itt pont azért olyan mérges, mert túl nagy hatalom a hajós-biznisz, tehát nem én, hanem amit én megtestesítek, és most itt kell maradnia, pedig menne.. Na jó, csak magyarázom a bizonyítványom.. :-)

A walkie-talkie az tényleg zavaró, de a mentőövnek szerintem van szerepe, a formájával, a színével, legalábbis nekem. segít beazonosítani, hol is vagyunk, ezeken kívül. Nekem a tajtékok meg megbontják a homogén kéket, egy kis mozgást visznek bele..

Nem 2,8-as rekesszel fotóztam, csak az objektív fényereje 2.8! Nem tudom, mennyi volt, nem emlékszem.

Az átkomponálási megoldásaid meg megértek volna egy-egy próbát..

Köszi a hosszú értékelést!

adott pontszám: 3
2006. január 24. | 16:05 | EOSztéta

Igazából nem értem teljesen a fotót. Ha portré, akkor elég keveset mutat(felülről fotózva, az arcból nem sok látszik). A kompozíció is "túl sok" egy portréhoz.

heliar válasza:
Én ebben afotóban a színeket, és ezt a merev ("túl sok" :-)) kompozíciót birom, de teljesen igazad van, kevés látszik az arcból..
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2006. január 24. | 16:02 | trombone

Sajnos engem nem nagyon fogott meg ez a kép, pedig eléggé hosszasan néztem. Valhogy minden olyan konkrét rajta, pláne az a zsebre akasztott mobiltelefon. Címe sincs, ami segítene, lehet talán mert neked is nehezedre esett volna egy jót kitalálni rá. Egy dolog ami talán elgondolkodtat, a távoli messzeség ahova a srác néz(het) de az is lehet, hogy már a kikötőt látja (tehát erre sem utal a kép) Olyan mint egy jó minőségű nyaralási fotó Esetlegesebbre kéne (kellett volna) tenni a képet, netán olyan szögből fotózni, hogy a horizont is látszódjon vagy csak nagyon sok a tengerből és akkor már értelmet nyer az, hogy a messzeségbe néz a srác. Persze ez nem törvény, nem kell megfogadni

heliar válasza:
Tulajdonképpen igazad van. Én sem találtam neki címet (de mondjuk sokszor bajban is vagyok vele - vagy rögtön beurik, vagy csak nagy kínnal-keservvel születik meg), nem jutott hirtelen semmi eszembe.
Talán tényleg egy kicsit több a tengerből jobb lett volna, de akkor valószínűleg pont az tűnt volna el, ami miatt azért mégis tetszik. Pont ez a konkrétság, a szabályosság. Ha föld is lenne benne, a nagy színfoltok (amit szeretek) elvesztek volna a part kavalkádjában. Ami szerintem jelentősen javított volna, ha több látszik az arcból... Majd máskor..
Köszi az értékelést!