BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,84
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. január 14. 18:50
  • objektív: Sigma 28-80 szűrő nélkül
  • Készítés helye (ország): Egyesült Államok
  • Készítés helye: Petersburg, Alaszka
Feri?

...vagy Ferry? 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. február 25. | 17:51 | FuNS0f7

Szerintem kifejezetten jól sikerült éjszakai felvétel! A színek szépek, illetve a fények látványosak. A kép tetejéről én talán vágnék egy keveset a kékből, de végülis szubjektív lehet. :)
Tetszik így is, gratulálok! :)

medveh válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 5
2006. február 12. | 19:26 | pingvin014

ez egy nagyon szép felvétel... egy képeslap, szép szinekkel, tükrözödéssel, kéményfüsttel...stb.
hibátlan kivitelezés.. nem sokat gondolkodtam rajta.
Tetszik.

medveh válasza:
Koszi

2006. január 15. | 11:10 | LángLevente

Nem csak azt írtam amit mások.
Pictus írta, a WB-t, meg, hogy be van égve. Ő dícsérte a kompozíciót én nem. Valamint én még írtam, hogy az orr az sötét, hátulja kusza, lentről a földet ki kéne vágni.
Nos, ahoz, hogy az orr ne legyen alulexpózott, a hajó többi része meg beégve arra ott a shadow/highlights. a sötét részeket kivilágosítja, a túl világosakat elsötétíti.
A WB azért van elszúrva, mert ilyen sárga fényeket nem nagyon szoktak sima világításra használni. Szóval, ha jól van beállítva a WB, akkor ezek tényleg alapban ilyen sárga lámpák a szemed számára is, viszont mivel szerintem nem ilyennel világítanak, hanem a szem számára "színtelen" fényekkel ezért gondolom, hogy a WB rossz. Ugyanis, a szem számára "színtelen" műfényben is több a vörös, amit a szemed automatikusan kikorrigál, ezért semlegesnek látod, viszont a gép nem képes erre a korrigálásra, nem ismeri fel a fények típusát. ezért kell manuálisan műfényre rakni a WB-t.
NG-vel mit szúrtam el?

medveh válasza:
Semmit csak poénkodtam, a színeken utólag sárgitottam kcisit ne legyen olyan beégett hatásuk, de ez nem jelenti azt hogy rosszul állitottam a WB-t
Köszi.

2006. január 15. | 00:35 | Pictus

Megkaptam a választ az Admin-tól, Sajna, az én pontomnak súlya van, a többi pontozónak még nem. Ezt ugyan nem értem, mert még csak egy hete garázdálkodok itt, de majd igyekszem senkit sem megbántani a közeljövőben.
Üdv, Pictus a kocafotós.

medveh válasza:
Jaja én tudtam hogy így van, ismerem az oldalt néhány hónappal az indulás után már itt voltam, ez már csak így megy.

2006. január 14. | 23:50 | Pictus

Ez gyanús, mintha az átlagba beleszámítana hogy mindig írok, ezt megkérdezem a szupervigyortól.
Üdv, Pictus a kocafotós.

medveh válasza:
:)

2006. január 14. | 23:33 | Pictus

Természetesen nem sértettél meg, de azért olyan öt pontokat kapsz, az én pontjaim után, hogy csak úgy lesek. De megértem Őket, mert azért az a középrehelyezés sem megy mindenkinek!
Üdv, Pictus a kocafotós.

medveh válasza:
Köszönöm, de láthatod hogy semmit se számít a sok ötös :)

adott pontszám: 5
2006. január 14. | 23:03 | Nagydöla

Hangulatos éjszakai fotó grat! Nem is értem mér pontozták ennyire alul a többiek most majd kiderül:)

medveh válasza:
Kapaszkodj meg :)
Köszi.

2006. január 14. | 22:49 | Rakó ALex

de szép ez nagyon tetszik gratulálok

medveh válasza:
:))
Köszi.

2006. január 14. | 22:02 | Pictus

Köszi, hidd el a képeimet nem azért teszem fel, mert tök jók, hibamentesek, hanem én is érzem benne a hibákat, de jobb valaki mástól hallani, hogy okuljak belőlük.
Ha valaki befolyásolható a pontozásnál, az nem igazán mérvadó, ezt láthatod az utánam értékelő pontszámából is. A pontozás itt nem iskolai mérce. A 3.8 nem azt jelenti, hogy közepes, hanem nagyon is jó, de a véleményező szerint lehetne egy kicsit korrigálni.
Ezzel most én is így voltam. De ha elolvasnád én mit kérek az értékelőktől, láthatnád, hogy igyekszem a kompozícióban való járatlanságomat kiemelni, hogy ha lehet első sorban azt véleményezzék.
Amelyik kép engem megfog (márpedig a tied ilyen volt), azt továbbra is véleményezni fogom.
Üdv, Pictus a kocafotós.

medveh válasza:
Örülök, hogy megfogott a kép és jónak tartod, én a kompoziciót éreztem gyengének mert egyszrüen csak középre raktam és a színeket jobbnak de lehet nagyot tévedtem, nem ez lenne az első eset és valószínüleg nem is az utolsó, remélem semmivel sem sértettelek meg.
Köszönöm a figyelmed! Üdv.

2006. január 14. | 21:34 | LángLevente

Hallod! Még az a szerencse, hogy nem vagy beképzelt!
4es fölöttit vártál ettől a képtől? Mire föl? Én szvsz, ha pontozhatnék 3-ast adtam volna, hogy nagyon meg ne bántsalak, pedig csak egy 2est érdemel. ez egy tucatfotó. odamentél, állvány le, gépet rátatted, katt, mentél tovább. unalmas a kompozíció. WB-t elszúrtad. azért mert helyesen van beállítva a WB még nem lesznek unalmasak a színek, úgy mint ahogy szented Pictusén. Alulról a földet ki kellene vágni, mert a rajta megcsilanó fény csak elvonja a figyelmet. A hajó háta be van égve, az eleje meg alulexpózott. valamint a tatnál olyan kusza a kép, hogy már-már bánttja a szemem.
szóval szvsz nyugodtan visszavehetnél az arcodból. mielőtt nekem ugranál, hogy az én képeim is milyen szarok, elárulom: nem azért "oktattalak" ki én sem, mert a NG-nál dolgozom, egyszerűen csak felidegesített a parasztságod...

további szép fényeket

medveh válasza:
Hallom, még az a szerence hogy elolvastad mit irtak, mit vársz ettől a véleménytől? Mire föl? Én szvsz szvsz szvsz ha nem olvastam volna el előre mit irtak mások akkor még véleményem se lenne, 2 értelemes szót nem írtam volna, ez 2est érdemel mert ez egy tucatvélemény, idejöttél, könyököt le, kattintottál, elolvastad megírtad amit mások már írtak és leparaztoztál, mentél tovább. unalmas a vélemény. NG-t elszúrtad. Azért mert olvastad hogy rossz a WB még nem biztos hogy az. A földet ki kellene vágni, kiirtani az egészet, nehogy megcsillanjon. A hajó csigolyái izzanak az elejét meg bevilágítottam volna én ha megkérsz, hogy ne legyen ilyen alulexpózott. A tatnál olyan kusza a kép hogy azóta is amiatt szédelgek. Ezért az a paraszt a hibás aki fotózta és még az arca is nagy.

:))

Na ezért mély alázattal és egy kredittel kérnék bocsánatot (de a rendszer nem engedi mert nem pontoztál), először írtam normális higgadt választ is, de nem bírtam ki, egyszerüen adta magát az ötlet, itt az eredeti válaszom:

Ok, visszavettem, de nem érzem úgy hogy paraszt voltam csak rosszúl reagáltam egy adott helyzetben. Tévesen ítéled meg a dolgot, kiváncsi lettem volna a véleményedre az előzmények olvasása nélkül is, sokkal hitelesebb lenne és még pontozhattál volna is. Hosszabb időt töltöttem a kép készítésével mint gondolod így lett ilyen gyenge.
Köszönöm.

adott pontszám: 4
2006. január 14. | 21:33 | rottok

Nekem valahogy túl sok ami megjelenik. Annak ellenére, hogy mégiscsak összetartozó dolgok de itt a képen egy kicsit sűrű az élet. Az alsó részen a partot teljesen levágnám (kilőve egyet sűrűségből). A színei nagyon szépek. Különösen, sőt kiemelkedően jó résznek tartom a vízen tükröződő fényeket, de mint már írtam a kivágás valahogy nem az igazi.

medveh válasza:
kösz

adott pontszám: 4,7
2006. január 14. | 20:58 | Greg.77

Telitalálat a kép nagyon tetszik.Az zavaró egy picinkét,hogy a hajó orra nagyon a sötétbe vész.Grat!

medveh válasza:
kösz

2006. január 14. | 19:58 | Pictus

Bocsika, én a kiégés alatt nem csak 3x255 -t értek, mert az csak a fehéret jelenti. De ha megnézed a hajó hátulját (az elején is), sok helyen a fények körül viszonylag nagy terjedelemben nincs más színinformáció, amit másként nem tudok értelmezni. Bár belátom, hogy ezáltal a kép sötét része megnövekszik, dehát az esti fények már csak ilyenek. Persze ez ellen is lehet tenni, pl két expót csinálsz, majd összerakod őket, de hát ebbe én mint amatőr nem szeretnélek félrevezetni. Ami a wb-t illeti, én nem pocskondiáztam a képed miatta, csak a véleményemet írtam le, amit vagy elfogadsz, vagy nem. A képeimről pedig írd meg a véleményed, szívesen elolvasom őket, mert az amatőr fotós, mint én abból tanul.
Lehet, hogy erre a képre 5 pontot vártál, amit a kompozícióra én meg is adnék, de ezt a kivitel az én amatőr szemembe egy picit lerontotta.
Hát ez van,
Üdv, Pictus a kocafotós.

medveh válasza:
Nem 5 pontot vártam, de tény hogy 4es felett és mivel te vagy az első értékelő rendesen befolyásolod a többieket. Mind1, a képeidet értékelném ha felkeltenék az érdeklődésem és ezt most nem sértegetésnek szánom, de nem keltették fel. Tényleg remélem hogy nem vagyok sértő, megpróbálom a nyers igazságot elmondani, vannak akik ezt szeretik. Minden esetre remélem hogy hamarosan lesz majd olyan képed is amit ha meglátok értékelni támad kedvem.
Üdv.

adott pontszám: 3,8
2006. január 14. | 19:23 | Pictus

A kompozíció tetszik, de egy kicsit sok az erősen kiégett fény. A másik gondom a wb. Sztem ha a wb-t manuálisan állítod be, sokkal szebb színeket lehet kicsiszolni a képből.
Üdv, Pictus a kocafotós.

medveh válasza:
Nincs benne 3x255, a tisztafehér ami a teljesen kiégett. Amúgy meg nem szeretném ha a te képeiden látott unlamas színeim lennének. Sok variációm van állítgattam a WB-t, nekem ezt tetszett végül.