BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 23. 13:09
  • Készítés helye (ország): Mexikó
Pihenő

Két sirály megpihent a csónak elején. Kis vágás, unsharp, egy nagy darab vitorla eltüntetése 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2005. december 31. | 17:52 | mascherra

Nekem az a bajom a képpel, hogy nem a madarakon van a hangsúly. Szémomra sokkal szembetűnőbb a háttérben a hullámzó víz... tudatos kép, de egy közelebbi jobban tetszene!:)

okloma válasza:
elfogadom, de nem értem, nekem abszólút eltünt a háttér, dehát te tudod :)
kösz
hogy megnézted gy

adott pontszám: 3
2005. december 27. | 09:48 | erőslacc

Teljesen a sarokból kellett volna indítani a csónak szélét, és utána a jobboldalból is vágni kellett volna, ami által a sirályok jobban előtérbe kerültek volna. Egyébként megfelelően éles a téma, de a csónak is, ami elég zavaró. Remélem nincs harag, további jó fotózást.

okloma válasza:
Harag? miért lenne, ez az oldal célja. "hülye vagy mert..." szóval tanulni járunk ide és ha jogos normál stílusban megfogalmazott kritikák érkeznek annak inkább csak örüljünk. én nem a csónakban voltam, sőt elég messze tölle. nekem bejött a csónak élessége, mert az is valahogy részletgazdagabbá tette szerintem a képet. mindegy. kösz az értékelést gy

adott pontszám: 3
2005. december 25. | 17:32 | KirRoyal

Az a baj ezzel a képpel, hogy a két sirály igazából nem csinál semmit. Persze tudom én, hogy egy kép nem attól jó, hogy azon történik valami, nekem is voltak kirohanásaim azok ellen, akik képtelenek megpihenni egy apró csoda, egy hétköznapi szépség láttán. És mégis ... Ez a kép nem mond el semmi egyedit és nem mutat be semmi nagyon is jellemzőt, általánost sem a sirályokról, sem a csónakokról, sem a pihenőről.
Színei fakók (pedig sejtésem szerint Mexikóban azért ennél élénkebb a tenger, bár én még csak Cancunban jártam, ha Acapulco ilyen sápadt, akkor elnézést a tévedésért ...), a vágás pedig nagyon esetleges. A sirályok helyzete még jó is lehetne, bár nyugodtan vághattad volna még felül a képet, alul viszont zavaró a belógó láda, vagy mi, és a csónak oldala is eléggé esetlegesen, koncepciótlanul találkozik a képszéllel.
Készítettem egy feldolgozást a képedről. Erősen vágtam, kicsit el is forgattam, aztán PS-ben megdupláztam a réteget és multiplay (szendvicspozitív) módban olvasztottam össze. Egy kicsit javítottam a színegyyensúlyon (vettel el belőle kéket) és ez lett az eredmény.
Tartalmilag így sem lett több, de legalább koncepció van a vágásban és a színek is élénkebbek lettek.
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

okloma válasza:
Köszönöm a bő értékelést és a munkát, amit ráfordítottál. Az idő igen trágya volt, ezért a színek, a vágásra írtam, hogy nekem így tettszett, azért lett ilyen. Én nem rohanok ki, mert mindenkinek az a véleménye ami, minek próbáljak raja változtatni én sem hagyom hogy engem meggyőzzenek :). Megnéztem a képedet, de azok a színek nem a valóságot adták vissza, hanem sokkal inkább valami elképzelt dolgot. Mindenesetre köszi az értékelést a vágás és színek hasznosak lehetnek a jövőben.

GY

adott pontszám: 4
2005. december 23. | 16:51 | szt_szilvi

Jól megoldott képkivágás, de a háttér még így is túl hangsúlyos maradt.

okloma válasza:
Hát nem tudom, kipróbáltam szűkebb vágással, de nekem az nem tetszett, ezért maradt ilyen. Kösz az értékelést gy