BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 13. 18:13
  • rekeszérték: 3,6
  • zársebesség: 1/60
Önarckép

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2006. január 11. | 18:10 | Kokkor

Ez a keret remek csak az a baj hogy úgy néz ki mintha beraktad volna magad egy aluminium sütő tepsibe.... Kár mert nagyon gyilkolja a képet....

Kicsit szolídabb keret is megetnné

velrob válasza:
:-)
Igazad van
(Azt szavaztuk meg, h a keret nem számít bele az értékelésbe)

2005. december 21. | 16:13 | RománPeti

Én nem mondanám buzisnak, inkább olyan zsáneres. Bizonyos értelemben ez a kép már majdnem giccses, mert annyira szép, de a fílingje akkor is tök átjön.
Bitzos tudnál magadról macsós, vagy sorozatgyilkosos képet is csinálni, de ez most nem arról szólt. És szerintem pont az a jó benne, hogy tényleg a giccs határát súrolja, de a fíling miatt nem ez érvényesül. Legalábbis szerintem. Ez egy ó kép!

velrob válasza:
:-)A fíling a lényeg :)
Kösz a szép szavakat, megnyugtattál.

adott pontszám: 5
2005. december 20. | 16:32 | RománPeti

Szerintem ez egy tök jó kép. Van fílingje. Minden olyan dolog ezen a képen, amit hibaként vagy kivetnivalóként fel lehetne sorolni, szerintem csak ízlés dolga (kompozíció, keret, színvilág). Élesség helyén van, képméret, ill. felbontás, képminőség szintén, technikailag mi kell még?
A portré-guruk biztosan soroltak pár aranymetszéses szabályt, amit megszegtél (bár szerintem az ív, ami összeköti az alkart és a kézfejen át a fejet, mindenképpen jó kompozícióban van a tekintet irányával, ami a visszafogott mosollyal és a felfelé irányuló tekintettel mindenféle pozitívumot fejez ki), de a képednek mindenesetre IGEN NAGY FÍLINGJE van!!! A fotózásban ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez a lényeg! A lényeg pedig benne van ebben a képben: a FÍÍÍÍÍÍÍÍ-LING!

Szal ne hagyd magad lehúzni! Aki lepontozott, az nem ért hozzá ;-)

velrob válasza:
Kösz a biztatást
Jól esik ezt olvasni.
Amúgy a fő gond az volt, h "buzis" az egész.
Már kezdtek meggyőzni...

2005. december 15. | 10:55 | barthae

Szerintem sem tartalmilag nem annyira illik hozzá, sem amiatt, amit Te is írtál, ti. túl "bonyolult" (bár én inkább más szót használnék rá, mondjuk: kicsit kusza), tartalmilag kevéssé passzol, kicsit mesterkélt, esztétikailag pedig: a belső opálos rész fölös, csak ront rajta, a keret sarkainál az ív nagyon nem illik hozzá, ráadásul nagyon térbelivé szeretted volna tenni, de hatásában még ez sem jól lett megvalósítva, ui. a bal alsó és jobb felső sarok ugyanolyanra lett "meghajlítva", és az árnyékok ott máshogy esnek, de ez a térbeliségét pont inkább bizonytalanná teszi.
Ami a színvilágát illeti: magán a képen kicsit ellőtted a WB-ot, túl meleg maradt (egy kicsi nem árt, ez azonban túlságosan sok lett, kipirosította az arcodat, kedvezőtlen ez a bőrnek is, kihozza az apróbb hibákat. Viszont ha már így alakult, kifejezetten hibás elképzelésnek tartom egy ilyen jellegű (és hangulatú) képet fémkeretbe zárni. Fakeret v. egyszerű fekete paszpartu sztem szerencsésebb lenne neki.

...Szerintem... :-))))))

velrob válasza:
Értem. Köszönem szépen, legközelebb figyelek ezekre a dolgokra.
Ezzel a képpel sokkal többet tanultam a portréfényképezésről, mint a nagy sikert arató "Családi összetartással"...
Még 1x kösz

2005. december 14. | 13:27 | Gallocska

Nem könnyű önarcképet csinálni, de lehet, hogy jobb lenne keresned egy csinos modellt, akt fotózhatnál:)

adott pontszám: 3
2005. december 14. | 10:36 | barthae

Háát, Robi, ez azért egy kicsit gáz lett... :-(((

A keretet nem értékelem, de nagyon nem illik hozzá sztem. A szemed alatti kékeslila táskákkal úgy nézel ki, mintha éppen medvékkel birkóztál volna... (Ha így volt, akkor azért valamit azért tud6sz, mert ahhoz képest viszont gyanúsan mosolyogsz ;-))
A bal válladnál is furcsa a vágás, sztem az sem a legszerencsésebb. Ehelyett inkább csinálj egy újat.

Üdv:
Endre

velrob válasza:
:-)
Hát igen, ez tényleg egy gyenge próbálkozás volt.
Majd mindenféleképpen csinálok újat.
A kerettel mi a baj, nem illik a képhez vagy túl bolyolult?

adott pontszám: 2,8
2005. december 13. | 20:56 | Azzi

Szia több hibát látok a képen ami rombolja az élvezhetőséget.
Az egyik az érdektelen világitás, a felborult fehéregyensúly. A túl hétköznapi póz sem tesz jót az arcnak, legalább is nem ennek az arcnak. De a legnagyobb hiba mégis a világítás, lapossá és érdektelenné teszi a képet.
A keret pedig olyan mint ha egy szardiniás dobozra felülről néznék.
Szerintem próbálkozz még.
Üdv

velrob válasza:
OK. Értem.

adott pontszám: 4
2005. december 13. | 19:47 | volvoman2

Szia!Szerintem nem rossz a képed,de egy önarckép elkészítéséhez komoly fények kellenek,ha igényesen akarod megcsinélni,a képkivágást is picit tágabbra hagynám,de alapvetően nem rossz.

velrob válasza:
A vágással egyet értek, de a fényekkel nem. Vagy legalábbis nem értem, mi a probléma velük.
4 db 300W-os izzót és egy vakut használtam. Meg 2 ernyőt. Szóval kitettem magamért. :-)
Mire gondoltáál?

2005. december 13. | 19:13 | pvyktor

Szerintem tucatportré, hivatásos fotósok szoktak ilyen unalmas képeket készíteni. Bár itt gondolom ez volt a cél. Igazolványkép is lehetne, ha nem mosolyognál. A vágás nekem szokatlan, de végülis nincs bajom vele. Szerintem egy fotós önarcképének sokkal sokkal izgalmasabbnak, érdekesebbnek, egyedibbnek kellene lennie. Technikailag átlagos, nincsenek komoly hibák, de nem is nagyon volt rizikó a kép készítése közben, hogy valami nem sikerül.
A keretmegoldás érdekes... erre megint nem tudok mit mondani. Jó, hogy láttam ilyet is.
Nem pontozom, csak üdvözöllek.

velrob válasza:
Kösz a véleményt. Értem mire gondoltsz. És igazat is adok, tényleg nincs benne semmi eredeti. Majd lesz olyan is ...

2005. december 13. | 19:01 | Kaviaar

Sztem a fények korrektek jó ahogy a szemed megcsillan. Lehetne még tágabb blendét is és álj távolabb a faltól ez a gauszolás mindig körbevágással pepecseléssel és hibákkal jár.

Ha legalább 1m-re vagy a faltól a lencse majd szépen elmossa a többit (persze nem tudom mekkora az érzékelő méreted kompaktoknál elég nagy a DOF még szűk blendénél is kivéve ha nagyob fókusztávot választasz).

Keret ügyében meg néz körül portréknál, sztem max akkor van rá szükség ha van egy erősen kontrasztos kép ahol a háttér szétfolyna egy keret nélkül, de legtöbben itt is egyszínű fehér vagy feketét hagynak..szines képes portréhoz tippem sincs, én az erős kirívó keretet mindenképpen hanyagolnám, jó képen a keret elsősorban szerintem csak a megfelelő színvilágba helyezéshez szükséges de semmiképpen sem a figyelemelterelésre. Legjobb ha portré kategóriát adott értékelések számára rendezed és kicsit szétnézel.

velrob válasza:
OK. Nagyon szépen köszönön a tippeket. Körül fogok nézni és újra fényképezem magam.

2005. december 13. | 18:38 | Kaviaar

sztem FF-ben jobban mutatna keret nélkül főleg, ja amúgy király a pulcsid...

velrob válasza:
Az is jó ötlet. Kiróbálom.
A keret nekem nagyon bejön, lehet, hogy nem ehhez a képhez illek, de nekem tetszik.
Kösz :)

2005. december 13. | 18:37 | Kaviaar

Technikailag korrekt, de szerintem túl szépelgősre vetted a figurát. Bár ha ez a te arcod akkor nem szóltam. A póz ez a bájvigyor az arcon, a felfelé kinézés, a kéz tartás olyan mintha lányos zavarodban azt se tudnád mit csinálj, de próbálsz a lehető legjobb színben feltünni. Tudom önarcnál nem kivitelezhető de sokkal érdekesebb ez az egész ha nem figyelsz, nem vagy kitéve a stressznek a megfelelésnek, stb. Sztem neked előnyösebb lenne ha vmi munkában elmélyedve lennél lefotózva, ez így nagyon nyálas. Pontot nem merek írni remélhetőleg a sok tini lány majd lepontozza a képet meg az öszhatást én erre túl kevésnek érzem magam.

Érdekes keretet választottál, az biztos hogy nem szokványos hogy vki egy mosogató keretbe fotózza bele az alanyt még ha PS-is de nem tudom mit ad a képhez ez a keret, szerintem csak elviszi a figyelmet a lényegről.

Egyetlen dolog talán amit pontozni is tudnék, az hogy nekem nem jön be ez a pirosas/lilás WB tint ami furán a jobb füled alatt kifehéredik de amúgy meg az egész képen rajta ül, a pulcsidon, a háttéren az arcodon. Sztem nagyon nem jó ehez a portréhoz, egy playboy nyuszinak jól álna a fehér ruha mellé de az egész képre meg egy férfi portréra...neharagudj de csöppet .uzis.

velrob válasza:
Érdekes, amit írtál, erre nem is gondoltam. De most, h így mondod, van benne igazság.
Az eredeti elképzelés az volt, h "Gondolkodom, tehát vagyok" című képet alkotok, de aztán jól megnevetetett a bnőm és így az arcom nem igazán gondolkozós... :-) És éppen ezért mindkettőnk érdekesnek találta a képet.
Ezz nem értem. Szerinted a mosolygós képekhez nem kell keret? Csak kérdezem, mert portréfényképezés terén nagyon kezdő vagyok.
Sajnos a háttér egy piszkos garázsfal, amit 250 gausttal elmostem. Még nem rendelkezem nagy háttérválasztékkal. Ha lenne más, biztos azt választanám. Majd igyekszem beszerezni valami vársznat.
Kösz a részletes értékelést.

2005. december 13. | 18:24 | MiLiO

Kisult-e mar a velrob-om?!?!?!

velrob válasza:
:-)