BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,65
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 12. 20:57
  • érzékenység: 400
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Sóskút
"Ajjaj..."

Hát igen ilyen Esztike, amikor gondterhelt... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. január 15. | 21:05 | CsolleR

Elkezdhetnék kötöszködni, hogy miért nem fordgattad el és miért nem sötétítetted egy kicsit a jobb felső sarokban lévő szőke tincset, ami belelóg és ez érvényes a jobb fülén lévő fülbevalóra is, ha már ennyire szűkre vágtad, ami nem feltétlenül lenne baj.
Ami, viszont zavar, hogy belelóg a keze és a pulóvere az éles részbe és az ujjait csúnyán levágtad, a pulóver árnyéka az állán a vaku miatt pedig kifejezetten irritál...
Olyan szép haja van, hagy élvezzük egy kicsit mi is ;)

nemes.andras válasza:
köszönöm!Megpróbálom kijavítani!

2005. december 13. | 18:02 | BeerCash

Nem kötekszem, azt hiszem egy tárgyilagos véleményt kaptál a képről, melyben minden egyes vélemény megindokoltam. Amikor elkeztem ide feltölteni a képeimet, akkor én is ilyen véleményeket kaptam, annyi különbséggel, hogy én azokat sem szedtem le. A fotózás egy szakma, illetve egy olyan hobby melyet lehet jól csinálni és kevésbé jól. Mi itt azért vagyunk, hogy segítsünk abban, hogy jobb legyél. Ha csak ezért tölötgeted fel a képeket, hogy a becsvágyadat kieléisd, akkor telejesen felesleges, mert nem vagy fogékony a tanulásra. Az élteben vannnak tárgyilagos (objektív) és szubjektív megítélések, az élet minden területén. Akár az öltözködésedre, viselkedésedre vagy kommunikáviós készségedre vonatkozóan. Ez itt egy nyilvános fórum. A kép a portré kategóriában nagyon netzes volt. Nem kell ezen besérődni, hanem kell egy másikat fotózni és feltenni. Meg kell hallgatni a véleményeket és azokból kell szelektálni. Nekem is van fenn olyan porté képem, mely egy teljesen szubjektív vélemény miatt van lehúzva. A gond az vele, hogy nem trendy. Tényleg nem az! Ha nem sértődsz be, hanem hajlandó vagy tanulni, úgy ahogy én, pedig anyám fotográfus, akkor még sokra viheted. A lényeg, mint az élet bármely más területén a kitartás és a túlélés.
További jó fotózást!

nemes.andras válasza:
Én fényképésznek tanulok vannak rosszabb, vannak jobb képeim..DE azért vagyok néha egy kicsit mérges bizonyos véleményekre, mert 20szor kell ugyanazt leírnom. Persze a vélemény sem lehetne szubjektív, ha látná a többit az illető, mielőtt megnézné! Ha nem is fogadok el minden véleményt, azért még tanulok belőle, és megpróbálok jobbat csinálni. A következő probléma a nyilvánosság. Nem kell bezárkózni, de az nagy baj, hogy olyan emberek is hozzá szólhatnak akik nem értenek ehhez a SZAKMÁHOZ!
Ez van..Azért még köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 3
2005. december 13. | 12:23 | shiraseru

Nemrég én is feltöltöttem egy ehhez hasonló, bár technikailag valamivel jobban "megtervezett" képet. Pokolian lehúzták a fotót, számos dologban igazuk is volt, volt, amiben nem... Igazából ez késztetett arra, hogy értékeljem - nem is a képedet - hanem azt a folyamatot, amin mi (akiknek nincs a kisujjunkban a művaj minden csínja-bínja) néha keresztülmegyünk. Azért töltünk fel képeket, hogy tanuljunk, ugyanakkor a szabályzat elvárja, hogy értékelj, különben nem kapsz kreditet. De ha én még csak itt tartok, akkor mit értékeljek, és kinek is lehet hasznos az én hozzá nem értő véleményem? Sokszor egetverő hülyeségeket írogatunk egymásnak, és nem csak azok, akik kezdők... Rengetegen vagyunk az oldalon és a többség nem tud rendesen fotózni. Én sem... De a képek feltöltésével kapcsolatos rejtett elvárások mégis affelé tendálnak, hogy olyan fotóknak van csak helye itt, melyek eredetiek, szórakoztatnak, nagyközönség elé tárhatók stb. Ha én ezen a szinten tartok, nem biztos, hogy szükségem van arra, hogy többségében hozzánemértőkből álló közönség értékeljen. Másrészt, ha elkészült egy témában egy számunkra jelentős próbálkozás, másoknak lehet, hogy unalmas tucatfotó ugyanaz a kép. Vagy másképpen nézve: egy rosszul megválasztott kategórizálás ok egy fotó "lehúzására"? Mennyiben van köze a szortírozásnak vagy akár a címnek az alkotáshoz és a ténylegesen befektetett munkához? Szerintem, számos hasonló ellentmondás van az egész elgondolásban, ami persze önmagában még nem lenne akkora baj. A problémának inkább ezeknek a helyzeteknek a kezelését tartom... Ha a rendszer engedné, nem adnék pontot a képedre, mert tetszett neked ebben valami és úgy gondoltad, megoszthatod. Megosztani pedig jó érzés. Gratulálok, és további lelkes próbálkozásokat kívánok! Jó fényeket!

nemes.andras válasza:
Szia..Hát ami igaz az igaz, én sem vagyok született tehetség tegnap félálomban felnyomtam ezt a képet aztán tessék...
Sokan azt hiszik, hogy mindenki méregdrága felszereléssel a hónaalatt mászkál. Szerintem nem mindenkinek akad pénze a jó cuccokra...Sőt a "gagyi" cuccokkal sokkal értékesebb lehet egy jól elkészített kép, mert az azt tanúsítja hogy az ember ért hozzá!!!
Teljesen igazad van!

adott pontszám: 1
2005. december 13. | 12:02 | VadTulok

szia,
ne haragudj, nem akarom kedved szegni, de ordas hibák vannak a képen.Világítás-árnyékok, vágás, kompozició, színek, forgatás....
Szegényt egy az egyben szembevakuztad.
Portréhoz nem ajánlott a beépített vakut használni egyébre mint derítésre. Így szörnyû árnyékokat hoz létre. Lásd pl alsó ajak megvastagodása, árnyék a fülön, árnyék az ujjakon. A vágás is rosszul sikeredett. Teljesen levágtad a jobb fülét, de a fülbevaló a képben maradt. A másik fülébôl is kivágtál. Az ujjait félbe vágtad.
A haj esésébôl itélve úgy tûnik, hogy álló helyzetben volt mikor fotóztad, de lehet tévedek.
Az erôssen megvilágított ujjak nem kellenek a képbe. A fehéregyensúly is el van csúszva....
Próbáld meg más megvilágítással. A portré és az elkapott pillanat nem összeegyeztethetlen, de csak akkor ha a természetes megvilágítás megfelelô. Megkérhetnéd, hogy az ujjaira húzza rá teljesen a ruhát. És érdemes a vágásnal odafigyelni, ha valamit vágsz, akkor azt teljesen, izületeknél ne vágj. A hosszú hajat érdemes úgy belekomponálni a képbe, hogy természetes keretet adjon az arcnak.
Jó kiséletezést!

nemes.andras válasza:
Szerintem a kép azért ennyire nem gáz!!!
DE tele van kisebb-nagyobb hibákkal!Nos ez nem a kerülendő út, hanem a javítandó kép kategóriája!A forgatás a véletlen műve...Nem figyeltem mielőtt felküldtem!És amikor észrevettem akkor már nem volt kreditem a javításra!

adott pontszám: 1
2005. december 13. | 07:26 | BeerCash

Sajnos ez a kép olyan szinten sikerült gyengére, amennyire csak lehetett. Mintha szándékosan rontottad volna el. Ez a fekvő kompozíció egyszerűen érthetetlen, hiszen látszik, hogy a kép állóban kászült,így minden jellegzetessége, mint a haj elhelyezkedése erre utal, így aztán a szemlélő agya nem is tudja eldönteni mit is lát.
A vágás, ha egyáltalán lehet vágásnak nevezni, további katasztrófa. Nem is vágás inkább kaszabolás. Belevágtál a fülébe, a szemöldökébe és az arcába. Szeretem a drasztikus vágást, mert ez sokszor jót tesz egy portrénak, csak tudni, érezni kell honnan kell vágni. Az ábrázolását nem nevezném naturálisnak, inkább megondolatlan. A direkt vakuzással sem értek egyet. Ha nincsen rendszervakud vagy nem rendelkezel saját stúdióval, akkor is érdemes átgondolni, hogy egy réteg papírzsebkendőt vagy szalvétét helyezel a vakura. Vannak olyanok, akik tejfölös dobozból fabrikálnak diffuzort a vakura.
Emlékkép kategóriában bizonyára sikeresebb lenne a felvétel, azonban ha körülnézel, akkor ez így, ebben a formában nagyon kevés a protré kategóriába.

nemes.andras válasza:
1:a vágás nem katasztrófa csak azért, mert szűk
2:az ábrázolás nem meggondoltalan szerintem.
3: a vakuzás tényleg erős, ha már ennyien mondták

Úgy látszik ez amolyan végletek képe. van akinek nagyon tetszik, van aki "kötekszik"

adott pontszám: 2
2005. december 12. | 23:36 | mephi

üdv!
ne haragudj, ez a kép sajnos igen gyenge lett.
elöször is nehéz nézni, mivel elforgattad a képet. nem tett jót neki, nem értem miért kellett.
a vágás tul szük lett, összenyomtad az arcot, de neki hely kell. ráadsul rosszul is oldottad meg a szükitést. a sarokban belóg egy darab haj, a szemöldököt meg levágtad. felül belog a fülbevaló egy darabja.
sajnos eléggé életlen is lett.

nemes.andras válasza:
1: nem lett életlen
2: a vágás talán tényleg szűk, de azért ennyire nem katasztrófa
3:véletlen maradt fordítva!!!!!

2005. december 12. | 22:53 | Fauna_

Igen, a derítés... Tudomásom szerint ehhez egy beépített vaku kevés. Persze én sem tudnék jobbat, sőt. :) Nekem sincsen eszközöm hozzá.

nemes.andras válasza:
Hát igen sojnos ez egy drága "szakma" kedves kollega...

2005. december 12. | 22:28 | Fauna_

Nem tudom megmagyarázni, valahogy nem tetszenek a telibevakuzott portrék, kifehéredik tőle a bőr, és jobban kihozza a bőrhibákat ez a direkt megvilágítás. A szemben levő becsillanás nem tetszik, de ez csak szubjektív vélemény.

nemes.andras válasza:
Nos, derítés nélkül a portré...hááát nem a legjobb!A becsillanás sok esetben csak utólag orvosolható. Ez akép még "nyers"! Egyébként köszönöm az őszinte véleményt!:)

adott pontszám: 5
2005. december 12. | 21:34 | f828

Hopp-hopp! Bántottak "kislány"?! Ezt elkaptad!

nemes.andras válasza:
Hü..Köszönöm szépen!:))))

2005. december 12. | 21:23 | Fauna_

Tulajdonképpen miért nem forgattad el? Szándékos, vagy véletlen? Ha szándékos, akkor továbbra is kérdezem: miért? Így azért elég nehezen emészthető. :) A vágás szerintem már túlontúl minimál, és furcsa, hogy az egyik fület majdnem meghagytad (belevágtál azért), a másikból pedig semmi nem látszik. A bőrhibákat talán lehetett volna csökkenteni egy kis lágyítással, csak az esztétika kedvéért. A vakuzás nagyon csúnya. Amúgy az alany csinos, biztosan jól lehet fotózni. De ez most szerintem nagyon nem jól sikerült.

nemes.andras válasza:
A forgatás véletlen! A vágás lehet, hogy nem a legjobb, beépített vakutól csodát nem várok, egyébként miért is csúnya????A retus nem rossz ötlet. csak se ps se semmi... :(