BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,37
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 7. 18:57
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 35
  • zársebesség: 1/13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Börzsöny
"A tova-tűnő rengetegben"

A kép egy túrázás alkalmával készült, amikor elszámítottuk magunkat, kezdett sötétedni, hűvös lett... és még sok volt hátra... ezért igyekeztünk. A cél a mozgás szemléltetése volt, remélem átjön. A vágás-levels-curvers-kereten kívül semmi PS. Külön köszönök minden hasznos értékelést! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2005. december 31. | 14:41 | varkonyi jozsef

HŰŰ-Nagyon jó.Mozgás szemléltetése SIKERÜLT.A képed oly szép mint egy fetmény.
Gratulálok.

Doged válasza:
Köszönöm az értékelést.

2005. december 8. | 10:33 | blzoly

Pont nélkül értékellek nehogy előnyt szerezz az adott pontomból,és ezzel mások az oldalon hátrányosabb helyzetbe kerüljenek.Ezentúl ha ráismerek a képedre,hasonlóan fogok tenni.

Szerintem jó érzékeltetted a mozgás,számomra ismeretlen megoldás volt egy lassaban mozgó témát svenkelni.Édekes hatást értél el.Ha tehetném ötöst adnék rá!!!!

Doged válasza:
Köszönöm szépen, a vélemény a fontos. Ez igazából nem is svenkelés akart lenni, a mozgás szemléltetését gyakoroltam a könyved alapján... Tényleg, visszaadtam már?

adott pontszám: 4
2005. december 8. | 00:52 | rumcajs

A mozgást valóban érezni a képben, de a tetejéből vágnék, hogy eltünjenek a fehér foltok, amelyek egy képen mindig magukra vonják a figyelmet és szerintem az a fa sem kell, ami a lány előtt fekszik a földön, még éppen maradna elég tér az alak előtt a haladás irányában.

Doged válasza:
Igen, igaz. Köszönöm szépen.

2005. december 8. | 00:47 | 1001

Lemaradt a végéről a :-), de most már mindegy :-)

Doged válasza:
;-))

2005. december 8. | 00:45 | szigetlakó01

Véleményem szerint, van néhány hiba a képen, ezek összeadódnak és eléggé lerontják az összhatást. A kék melegítő nem igazán illik a színvilágba. A fekvő formátum jobb lenne, felülről vágtam volna jobbra hagytam volna még helyet. Az alapvető gond viszont a testtartással van. A svenk jól adja a mozgásérzetet, de a modell testtartása ennek erősen ellene dolgozik.Ha derékból kicsit előredőlne, természetesebb lenne, így viszont elég fura. A függöleges testhelyzet ezen kívül párhuzamos a fatörzsekkel, s ez már túl sok, elveszi a kép teljes dinamizmusát. Előrehajolva megtörné a fatörzsek vonalát, sokkal izgalmasabbá tenné a képet, mert így kissé valóban unalmas. Remélem hasznos volt a vélemény.:)

Doged válasza:
Igen, köszönöm szépen, ilyen véleményekre vártam, nem olyanokra mint az első meg a harmadik...és nem az osztályzat miatt. Szerintem ezeket inkább törölni kéne az adminnak, mint amikor egy hibátlan képről nem tudsz ömlengeni...
(akartam jutalmazni a véleményedet, de a rendszer sajna nem engedi)

adott pontszám: 4,5
2005. december 8. | 00:44 | 1001

Balról és lentről megvágnám, igaz ettől kicsit billenős lenne, de sokkal mozgalmasabb, izgalmasabb. Tök jó, h az arc éles!

Doged válasza:
Igen, az arc élességére próbáltam öszpontosítani... A vágás ötletedet nem nagyon értem...
Köszönöm szépen.

2005. december 8. | 00:41 | urughai

Ui.:A következő ilyen "kiegészített "című fotóra egy érdemjeggyel kevesebbet adok(nem mintha ez érdekelne is valakit,csak a lelkiismeretem ezt diktálja)!

Doged válasza:
Alul már írtam , de itt is leírom...
Lehet hogy igazad van, de sajnos az oldalon, ha esetleg megismersz egy-két embert, felismered a képeit vagy ők is felismerik a tiédet, akkor egy idő után nem kaphatsz véleményt olyanoktól, akiknek a vélaménye biztosan tudod hogy hasznos. Ezzel ellentétben az alaptalan, indoklás nélküli, primitív véleményeket nem törlik ki... hiába nem fogadod el.
Ez felháborító lehet, mert azért vannak itt sokan akik sokat dolgozgatnak azzal a képpel amit felraknak, még akkor is, ha nem tökéletes...és tanulni szeretnének belőle.
Köszi még1x

adott pontszám: 5
2005. december 7. | 23:51 | wedge_47

Megmondom őszintén, hogy nekem tetszik. Jó ötlet, jó technikai megvalósítás, egy svenk minimál, ha szabad így fogalmaznom :D
Tulképpen ha az alak a fontosabb, akkor én felülről vágtam volna, hiszen így is kijön a mozgás, nem kellenek hozzá magas fák, de ha tovább nézem, akkor meg arra gondolok, hogy mégis csak kellenek oda azok, mert így nagyobb a tér, van levegője a fotónak. Valahogy mégis hiányérzetem van, tán egy kicsit nagyobb fókusszal kellett volna lőni, nem? A fókusz 35mm, ez most leica méret, nem? A fentről vágás helyett - jut eszembe - jobb lett volna egy fekvő ( landscape ) kép. Szerintem. Összességében tetszik, grat.

Doged válasza:
Igen ez a fekvő jó ötletnek tűnik...
Köszi szépen, örülök hogy tetszik.

adott pontszám: 4
2005. december 7. | 23:18 | halbi

Hat megprobalom ...
Nem tudom mi fejezhetne ki, hogy "sotetedik, de meg sok van hatra"? ugyanis nem nagyon sotedeik meg a kepen.
Jo (es bevalt) otletnek talalom, hogy a hatter bemozditasaval erzekelteted a mozgast.
De a lany mozdulatan epp nem ez latszik; O all csak felemelte a bal labat. Mas idopillanatban exponalva kifejezobb; ellentmondas mentesebb volna.
Ugyanakkor: a szuk ter a lany laba alatt, a fole tornyosulo fak tomegevel egyutt pont azt a "nyomaszto" erzest kelti, ami akar sietesre is osztonozheti az embert.

Doged válasza:
Lehet hogy még hosszabb záridő kellett volna? Akkor jobban bemozdul... Köszi szépen.

adott pontszám: 3,5
2005. december 7. | 22:46 | urughai

Igen az látszik,hogy a célod a mozgás visszaadása volt,viszont ebben a szituációban ez nem helytálló!Mondjuk egy futó ember,vagy száguldó motoros esetében ugye a téma "gyorsan" mozog,így a szerkesztés a témával harmóniában van.Vehetünk egy másik esetet is,mondjuk humor témában,ugyanezt eljátszva egy csigával...Tehát a kép alapvető hibája a dinamizmus teljes hiánya!
Tudom,nehéz elfogadni,hogy egy jó fotó létrejöttéhez bizony szükség van némi előkészületre,vagy utómunkára.Az "el akartam kapni a pillanatot" csak nagyon ritka esetekben szül jó képet!Javaslom,ha mégis ilyen jellegű munkákat akarsz létrehozni,csinálj több(rengeteg) képet és szentelj több időt az utómunkára!Meglátod,meghozza gyümölcsét!Grrr...

Doged válasza:
Ok. köszi szépen.

adott pontszám: 3
2005. december 7. | 22:05 | EOS-Bandi

Nem, sajnos nem jön át. Technikailag nincs semmi gond vele, de a háttér elmodódottsága szögesen ellenkezik a modell statikusnak látszó testtartásával. Mondjuk ha futna, vagy az avart rúgná, esetleg mindkettő. (Valami olyasmire gondolok, hogy fut és mögötte kavarog az avar). Ebben így viszont elveszik a dinamika és csak egyfajta zavarodottság marad.

Doged válasza:
A magas avarban futás közben is magad elött rugod az avart... Egy jármű után talán kavarogna... De a futás valóban szemléletesebb lett volna.
Köszi szépen.

adott pontszám: 4,5
2005. december 7. | 21:02 |

Érdeklődve várom, mit írtak a többiek, ha ilyen lett a címe (annál is inkább, mert ilyet én szoktam, amikor felhúzom magam...:-)
Nos, sa svenktechnika még kis finomításra szorul, kár, hogy kicsit az arc is bemozdult. Mondom nagyképűen miközben én sem tudom rendesen megcsinálni... :-)
Őszintén szólva a keret nem tetszik, nem illik sem színeiben, sem stílusában a képhez.
A szerkesztés nem rossz, de azt hiszem a mozgás iránya, és a lendület-érzékeltetés miatt a fekvő formátum ildomosabb lett volna...
üdv
bedicsand

Doged válasza:
Köszönöm, a fekvő formátum meggondolandó...
Amikor az ember tanulgat, utánaolvas dolgoknak, a lehetőségeihez képest igyekszik kipróbálni. Tetszik ez a mozgás-szemléltetős fotózás, először természetesen az egyszerűbb dolgokkal próbálkozik az ember.... (ezért is családi emlékkép) és nem egyszerű jól megcsinálni, expo alatt tartani a sebességet...
Szóval ilyenkor felháborítja az embert mikor valaki meggondolatlanul egy odaröffentett lehúzó véleményt ír alapok nélkül.
Nagyon köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 4
2005. december 7. | 21:00 | Marikoo

A beallitas, vagas mindenkepp tetszik es szerintem nagyon jo.
A mozgas atjon, ezzel semmi gond nincs. Egyetlen problemam vele az, hogy a hatter elmosodasaval erzekelt sebesseg egyaltalan nincs szinkronban a holgy mozgasaval. O inkabb ugy tunik, hogy setal, a hatter elkenodes pedig futast mutat.
A labanal zavaro, hogy az avar szinte "bekapja" a holgy labat (ez foleg nagyitasnal latni) , ami eleg termeszetellenes, mert maximum viharban csapodi a sipcsontodhoz, vagy a terdethez avar, futasnal nem nagyon.
Egy kis kukacoskodas a vegere: A holgy jobb karja nem lett pontosan korbevagva a felkarnal. Engem zavar, de nem olyan kiugro.
Ja, es a lany lehetne elesebb, fuggetlen attol, hogy a kep cime azt mondja, hogy "nem homalyos" :-) Nem kell, hogy tu eles legyen.

Doged válasza:
Fáradtan, sietett a magas avarban. Igazad van, ha legalább kocogna, jobban átjött volna.
Külön köszönet hogy észrevetted, a jobb karjánán a hibát, pedig nem lett körbevágva, ez valami nemistudom mi okozhatta, én nem vettem észre.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2005. december 7. | 20:35 | Yoachim

Szerintem remek mozgásábrázolás! Érezhető rajta a dinamika. Szép húzott a háttér és az alanyon jól érezhető a gyors mozgás. A svenket szépen megcsináltad nem látok rajta semmi hibás dolgot, talán a keret színe nem annyira jön be, de ugye ez teljesen szubjektív.
Nem értem mi van itt ez a fotó ennél többet ér!
Gratulálok!

Doged válasza:
Köszönöm szépen az értékelésedet.

adott pontszám: 4,7
2005. december 7. | 20:21 | archiferix

Egy kis ellentmondást érzek a mozdulat (inkább lassú séta) és a sebességböl következö elmosódás között.
Vagy futnia kellene a modellnek, vagy neki is elmosódottnak lenni, ha te futottál (volna). Az adatok alapján feltételezem, hogy utána fordultál és attól mosódott el ilyen szépen, ami OK de valahogy mégsem meggyözö a sebesség mint mondanivaló.

Doged válasza:
Ok. köszönöm szépen, valóban az hatásosabb lenne...

adott pontszám: 5
2005. december 7. | 19:47 | AzÉletEgyNagyErdő

rendkívül jól mutatja a mozzgást ez a fénykép. ajánlom mondenkinek aki fotóz kacsákat, hogy nem csak a csőrétől a farkolláig, a kép aljától a tetejéig éles kép a jó kép, ez pld megmozgatja a szemet a fantáziát. Kaposvár könyékén is van erdő, és ilyen jó erdős képet régen láttam már, elhihetik nekem.

Doged válasza:
Köszönöm szépen, még ha nem is tökéletes, de biztos hogy nem homályos... ;-)

adott pontszám: 3
2005. december 7. | 19:37 | marci12

Nem igazán stimmel a dolog. A Mozgás és a homályosság nem biztos hog yugyanazt takarja eg yfotón. A tudatosság az megvan. Es az jó.

Doged válasza:
Kedves Marci!

A véleményedet elfogadom, mert látom hogy fiatal vagy, de az indoklásod nem helytálló.
A fotózásban a mozgás-szemléltetésének több módja is van:
-Az egyik amikor gyors záridővel kifagyasztasz, mondjuk mindent, de a pillanatban megválasztasz valami olyan dolgot ami szemlélteti a mozgást. Ez pl. lehet egy autónál, amikor átmegy egy pocsolyán, és felfröccsen a víz.
-A másik megoldás lehet az, amikor "közepes" záridőt választasz, hogy a mozgó tárgyat Kifagyasztod, de a háttér elmosódig a mozgás miatt. Ilyenkor expo közben követed a témát... ez a svenkelés.
-egy harmadik változat, amikor hagyod bemozdulni a hátteret is, és a témát is. Így is remekül lehet szemléltetni a mozgást. A napokban volt fennt egy szarvascsapat ezzel a megoldással, nézd meg érdemes.
Ha megnézed, itt az volt a cél hogy az arc éles legyen, a lábak, kezek, bemozdulása a háttérrel, szemlélteti a mozgást.
Lehet hogy nem tökéletes, de amit leírtál az nem igaz.
érdemes részletesen elolvasni a főoldalon, a hogyan értékeljünk cikket.
Köszihogy megnézted. Üdv.

2005. december 7. | 19:28 | jekkel

Na most, hogy így be lettünk fenyítve, úgy döntöttem, hogy pontok nélkül értékelem a képeitek nagy részét.
Ennek volt már fönt egy ff változata nem? Őszintén szólva az jobban tetszett, mert ez a kék melegítő (ami egyébként roppant csinos :) ) sokat elvesz az "ideglelés" hangulatból, pedig alapból arra emlékeztet a kép.
A svenk jól sikerült, és az erdei séta hangulata átjön a horror helyett:)
Gratulálok. Szia.

Doged válasza:
Köszi szépen, igen fent volt, de a (szerintem alaptalan) "fenyítés" után úgy döntöttem hogy felrakok néhány számomra fontos képet, így színesben közelebb áll hozzám,ezért a "családi-emlékkép"... kreditbe meg belefér.
De úgy tűnik kappásból kifogtam egy "jóindulatú hozzáértőt".
Köszi mégegyszer.

adott pontszám: 2
2005. december 7. | 19:20 | shaipo

A mozgás szemléltetése jól sikerült, de egyébként semmitmondó, unalmas a kép. Lehet, hogy neked mond , jelent valamit, de szerintem egy külső szemlélőnek nem nagyon.
renélem nincs harag

Doged válasza:
Harag nincs, de ez sajnos egy indoklás-nélküli, javaslatokat nélkülöző, (szerintem meggondolatlan) haszontalan vélemény.