BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,33
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. december 6. 12:16
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Alsóörs
Alsóörs

Első ide feltöltött képem. Elég sokat kellett butítanom rajta, remélem még értékelhető... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2005. december 6. | 16:28 | Zoollanderhu

Sziluett . Így nevezik amit csináltál. Jó a szerkesztés azon része ahol a az eget lehet látni , az arány tetszik. A két izé a ferde vonlaon nem igazán jönbe zavar. A ferde vonal is zavar. ( Gondolom valami padka lehetett).
De viszont komolyan elgondolkodtató a mérete a képnek egyszerűen élvezhettelen , ( kép gyilkos cselekedet) , persze a minőség is ezt kőveti. Erre azt mondanák a többség hogy mégegyszer lekéne fényképezni. De ugy láttom a kommentbe azt irtad lebutitotad. De minnek???
Szerintem tegyél fel egy nagyobb felbontású képet. Ez az oriási hiba miatt máskor ( mindem pozitiv meglátás ellenére ) 1-est adnék ( olyna érzés ezt a képet nézni mint a nagyszerű felbontású Nokia 3510i mobilom kijelzőjén nézni, valami maszat, valmi izé, majd odagondolok vmit.), de mivel ez az első képed nem akarom elrontania kedved az egésztől. Szóval csak pozitivan ( Uniqum:-DDDD). 3
További jó fényeket.
Üdv.
Zoollanderhu

adott pontszám: 3
2005. december 6. | 16:02 | kisdora

Sokmindenen kell még változtatni, hogy ez a kép olyan legyen. A kép minősége nagyon gáz, a mérete, -sajnos az is. Egyedül a felhő szép rajta (mint tartalom), azt is visszintesen kellene elhelyezni. Kár, hogy előtte van a lámpaoszlop, mi tetszett azon, hogy az a központi témád? Legközebb még tudatosabban, és ne butítsd le ennyire, sok sikert a továbbiakhoz!

adott pontszám: 3
2005. december 6. | 15:38 | Goendoer Tapir

kicsi a mérete, nem sok derül ki belőle - azt mindenesetre látni, hogy igen pixeles a kép - a kicsinyítés technikája nem a legjobb!
A téma sem olyan nagyon megragadó, a modern lámpa inkább zavar, mint dekorál - lehet, hogy a naplemente magában szebb lenne. Leaglábbis megérné nem középre rakni, hanem valamelyik szélre, mert így szétvágja a témát!

adott pontszám: 3
2005. december 6. | 15:34 | Yoachim

Szép jelenségnek voltál szemtanuja. :D
Sajnos a képet nagyon kicsiben tetted fel, szerintem az optimalizálásnál elkövettél valami hibát. Régebben nekem is ilyen gépem volt úgyhogy ismerem a korlátait, de egy 800*600 vagy akár 1024*768-as képet jó minőségben azért ki lehet belőlle hozni. A helyzet nagyszerű a szolid színek is jók, de a szerkesztés nem az igazi. Nagyon középre helyezted a sziluetet, véleményem szerint érdemesebb lett volna kitolni, vagy a bal vagy a jobb harmadba. Hasonló képem nekem is van, de nem tettem fel mert úgy éreztem, hogy egy nagy hibája van. Mégepdeig, hogy nem világít a kandeláber. :) Érdemes várni annyit, hogy elkezdjen világítani. Véleményem szerint tudatos kreatív de javítandó. Lesz jobb is! Jó fényeket!

adott pontszám: 4
2005. december 6. | 14:30 | NAGYi

Huh, ezt mondtam magamba mikor megnéztem eredetiben. Szóval ez egy 3,3 Mpixeles géptől (bár nem tudom mennyit vágtál belőle) de harmatgyenge minőség. Jól válaszottál témát, ha már munkálkodtál vele, egy keretet is hozzá rakhattál volna, de a tömörítés teljesen élvezhetetlenné tette. Én mindig igyekszem a feltölthető méret közelében maradni, és az 1024*768 méret alatt lenni nem sokkal. Ha ezeket figyelembe veszed, akkor nem kell erős tömörítést használnod és nem lesz a képed tele a tömörítési zajjal.

yenoee válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2005. december 6. | 13:42 | thoma65

Egy leheletnyit balra dől a lámpaoszlop, de ez nem lenne igazán zavaró, a középre komponálása viszont eléggé tönkreteszi az amúgy szép tájat. A kettő közötti kontraszt akkor is érzékelhető lenne, ha kicsit hátrébb lépve fényképeznéd le úgy, hogy a lámpa arányaiban kisebb legyen és mondjuk nagyjából a harmadolóra kerüljön.
Ez a kép 6 kB, a feltölthető képek maximális 300 kb-os méretének alig 5 %-a, legközelebb érdemes kihasználni a lehetséges file-méretet, és nagyobb méretben tölteni fel, mert ennyire kicsire méretezve és tömörítve alig élvezhető.

adott pontszám: 4
2005. december 6. | 13:20 | moonwalkr

Szörnyen elrontottad a minőséget. Nagyon kicsi a feltett kép és szanaszét esik. Próbálj meg más programmal átméretezni, mert egy 3Mpixeles gép képeiből nem ilyen jön ki végeredményként, mire 300 k-s lesz.

A képről: ezen az oldalon sokan szokták ostorozni a középre szerkesztést. Tényleg ritkán sikerül jó kép középre szerkesztett témával. A Te esetedben pedig egyenesen agyonütötted a képet vele. Most akkor melyik a téma, az oszlop, vagy a háttérben gomolygó, vízben tükröződő felhők? Nos ha tájképben gondolkodunk, vélhetően az utóbbi, akkor viszont szanaszét nyiszálja a látványt az oszlop. Ha az oszlop a téma, akkor nem tájkép a kategória és akkor zavaró, hogy nem sziluett, hanem a búra fehérsége dereng.

Összeségében tehát egy másik látószög kellett volna (egy-két lépés jobbra, vagy balra), ki az oszloppal az egyik harmadolóba. Maradhat az oszlop ilyen nagy, mert nem baj ha hangsúlyos, csak a háttér legmarkánsabb elemével nem szabad egybe komponálni.
A szépséget, a témát megláttad, de nem sikerült kivitelezni, ezért bíztatásul gondolntam a 4-est, mert szigorúan a szabályok szerint ez maximum 3-as lehetne.

2005. december 6. | 13:19 |

Társulok hoef-hez. nem elkeseredni! Fotózni.
:)
:)

2005. december 6. | 13:16 | hoef

Ne keseredj el! Legyél türelmes! Aki ilyen képet tesz fel elsőre, annak van szeme a dolgok észrevételéhez. Itt a fotozz.hu-n nem csak az számít, hogy milyen a képed, hanem az is, hogy annak feltöltésekor kik vannak on-line, majd meglátod. Ennél sokkal gyengébb képre is kaphatsz ötösöket, jobbra pedig alacsonyabb pontokat.
Sokfélék vagyunk, s még a hangulatunk is változik, tehát még egy ember sem ugyanazt látja jó vagy rossz hangulatában ugyanazon a képen. Na, mindegy.
Alkotó fotózást kívánok neked!

yenoee válasza:
Hát, amikor megláttam, mi jött át az oldalra, kicsit tényleg elkeseredtem. De legközelebb remélem összejön egy jobb képminőség.
Majd igyekszem...:-)

adott pontszám: 3,2
2005. december 6. | 13:16 |

Jó meglátás és elgondolás, de a megoldás és a kivitelezés sajnos nem túl sikeres.
Az alapvetô hibának a majdnem teljesen sötét, árnyékos és egyáltalán nem dekoratív lámpaoszlop centrális szerkesztését tartom. Más eset lenne, ha egy megkapó, jó fényviszonyokban fotózott tárgyról, vagy személyrôl lenne szó -akkor indokolt lenne a középre szerkesztés. Ugyancsak nagyon zavaró a középpontban lévô nap, amit ráadásul még takar is az oszlop. Lehet, hogy elég lett volna a lámpát am szerint balra helyezni és így ellensúlyozná a part sávja.
A horizont magasságát elfogadhatónak tartom
A sötét kerítés is zavaró a kép alján. Ez utóbbin eyg kis utómunka segíthet.
Feltöltés elôtt ellenôrizd a kép méreté, mert ilyen kicsiben nem "Jón ki". Tudom, nem egyszerü, de megéri próbálgatni.
További jó fotózást és "nézelôdést".

yenoee válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2
2005. december 6. | 12:51 | praefect

Mit is mondjak...

Nem túl eredeti a kép. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a -- hibásan -- középre helyezett téma mintapéldája.

Egyáltalán nem kell ez a villanyoszlop ide. A horizont ferde. Legalább fekvő volna a kép.

A minőség pedig... Pixeleire esik a képed.
Azért 2 mert látom a szándékot. Csak épp hibás.
Szerintem.

yenoee válasza:
Tanulságos, köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 4,8
2005. december 6. | 12:41 | hoef

Jó kép, de nagyon kicsi méretben töltötted fel, még eredetiben is elveszik a monitoron. Látszik a tudatosság a szerkesztésben, amit már bizonyára a kamera keresőjében alkalmaztál. Nagyon érdekes, hogy abban a V alakú sötét részben álla lámpa, s az embernek még olyan gondolata is támadhat, hogy a világítás a lámpától származik, ami persze nem igaz. Tetszik az égbolt felhős része, s tükröződés a vízfelületen. Fent a kék égbolt már nagyon pixeles, de az nem zavaró annyira, hogy figyelembe vegyem. Az "Alsóörs" címet nem tartom jónak, mert ez a kép nem egy településről szól, egy ilyen fotó számos más helyen is készíthető. Ami talán nem egészen szerencsés, hogy a lámpa felső része majdnem eléri a kép felső szélét, meg lent bal oldalon az a valami belerondít a lámpa által alkotott szimmetriába. Üdv.

yenoee válasza:
Köszönöm.