BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,67
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. november 8. 11:32
  • érzékenység: ISO 50
  • fókusztávolság: 81 mm
  • zársebesség: 1/163 s
Az Idő fogságában

Nem tudom, Szerintetek hogy passzol ez a cím. Csak most ugrottbe, és nem jut eszembe jobb. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. november 12. | 09:27 | Asbach

alapvető nagy problémát nem látok a képen, a minőséget alapvetően a gép tudása is meghatározza. (blende, záridő, beépített optika stb...) amivel ezt a képet fel lehetne dobni, az(ok) a fények, színek és a vágás. szerintem elviselt volna egy szűkebb képkivágást illetve utólagos fénybeállítást és kontrasztolást. a sepia rendben van, de az ilyen és ehhez hasonló témáknál a FF nagyban dob a hangulaton. ha gondolod eljátszanék egy kicsit a képpel, hogy mire gondoltam konkrétan.

3-as és négyes közé értékelem, de inkább négy mint három. a fentiek miatt.

grat&üdv:A

Fungus from Yuggoth válasza:
OK, köszi.:)

2005. november 9. | 21:58 | tuzsi79

Utána olvastam a gépednek, valóban nincs rajta blende előválasztás, ne haragudj... :-( Csak a beállítás technikáját ecseteltem, a géped nem ismertem. Ha javasolhatok még egyet digitális utómunkához az Adobe PhotoShop-ot használd, azzal gyakorlatilag bármi elkészíthető, nézd meg pl. a hidas képem! ;-))) További eredményes fotózást kivánok!
Jó fényeket!

Fungus from Yuggoth válasza:
Nemrég vettünk apuval egy Fuji FinePix S9500at, azon már van blende előválasztás is.:) Köszi az ötletet, én azért egyelőre azon igyekszem, hogy ne szoruljak rá az utólagos korrekcióra. Szerintem jobb, ha előbb megtanulok tényleg rendesen fotózni, és még tudatosabban használni a fényképezőgép lehetőségeit. Minden jót, jó fényeket, jó éjszakát, stb.!:)

adott pontszám: 3
2005. november 9. | 08:56 | tuzsi79

Szia! A téma szerintem nagyon jó!
Problémának látom viszont a túl nagy mélységélességet, tágabb rekesszel kellett volna fotózni.
Hiányolom továbbá , hogy ezekkel a szinekkel nem emelkednek ki eléggé a sírkövek, egy ff v. sepia kis plusz kontraszttal sokkal hatásosabb lenne.
Igy tudatosan fényképezett, kreatív de javítandó. Ezért 3.
Mindenképpen megérné ujrafotózni!

Fungus from Yuggoth válasza:
Igen, legközelebb szépiával fogok próbálkozni, ez csak átszínezés. Szerencsére az Irfan vörös-kék-zöld színbabrálóján megtaláltam a szépia receptjét.:) Viszont a tágabb rekesz miatt nem lenne életlenebb a hátsó sírkő is? No, majd ha eljön az ideje, kipróbálom. Majd újra lebiciklizek Balfra, szép kis környék az.:) Sajna ezzel a géppel nem is volt lehetőségem állítani a rekeszen. Köszi szépen, hogy beugrottál és értékeltél!

adott pontszám: 4
2005. november 8. | 11:46 | egy kezdő fotós

Nagyon jó ez a téma. A hangulat viszont nekem nem annyira jön át, szerintem talán jobb lenne szépiában, ez a sok zöld valahogy nem kívánkozik rá.Vagy legalábbis nem az ilyen zöld. A fák mögött lévő épület színei is zavaróak kicsit nagyban. Én szépiába, vagy FF-be tenném, és valami stílusos kerettel nagyon jól mutatna.

Fungus from Yuggoth válasza:
Ahaa... Nekem is gyanús volt, hogy ez nem (egészen) szépia, de reméltem, hogy másoknak nem tűnik föl... Igazából a sírkövek színét nagyon jónak találtam, a többivel pedig kevésbé foglalkoztam. sajnos az épület engem is zavart, és reméltem, hogy eléggé el tudom bújtatni a lombok mögött. Kösz az ötleteket és a látogatást!