BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,11
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. október 31. 09:59
  • rekeszérték: F8.0
  • zársebesség: 1/200
Füredi ősz II.

Balatonfüred + PS 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2005. október 31. | 11:54 | Nogan

Hangulatos, egyszerre nyugalmat árasztó és dinamikus fotó az őszről. Eleinte zavart a kitakart hajóorr, de aztán megláttam a párhuzamot az "oszlopra vert ember" és a vízijármű között... mintha 2 absztrakt lobogó várná a szelet a parton... és azóta majdhogynem tetszik az elrendezés :) Mindenképpen az 5-höz konvergál. Grat.

zolax válasza:
Tudom hogy nem hibátlan, de csak arrafelé sétáltunk, és megláttam a bácsit, ahogy ott ült, és etette a madarakat, és megtetszett az összhatás. Ezt próbáltam visszaadni a képen.
köszi az értékelést

adott pontszám: 5
2005. október 31. | 10:56 | Szántó Áron

Amit elmond, az tényleg kifogástalan. A hajóorr jogos, de én füredi vagyok.... :)

zolax válasza:
Én veszprémi, csak leugrottunk 7végén sétálni :)
köszi

adott pontszám: 5
2005. október 31. | 10:48 | zenyit

hű milyen tágas kép. ezt a tágasságot szerintem a hangulata adja. olyan szabad, vagy nemtom. én azt a kis hajócskát lehet h levágtam volna, mert nagy a színülönbség az egész kép és közötte. de persze a te képed, lehet h te sosem vágnád le :)
üdv.

zolax válasza:
Direkt hagytam benne, mivel ez is egy darabkája a tájnak, anélkül nem lenne ekkora "térérzet", ahogy te mondod.
köszi az értékelést

adott pontszám: 4
2005. október 31. | 10:19 | barthae

Kellemes hangulatú, egészen jól komponált kis fotót hoztál össze. A "feeling" az nagyon átjön, tetszik. Szerkesztésén viszont kicsit még javít6nál; a jobb oldali oszlop perspektívikus torzulását vissza kellene korrigálni. Némileg zavaró a szemnek, h. pont mögötte takarásban van a yacht, aminek az orra pont nem is látszik sajnos, szerencsésebb lett volna talán ha a jobboldali oszlopot kissé még jobban szélre komponálod (kicsit előrébb és balra mozdulással +old6ó). Ezáltal kevésbé az kerülne előtérbe, így fölösen elvonja a figyelmet. A feljebb említett hajóorr kitakarása miatti zavaró háttér csak ráadás, az igazi problem sztem az oszlop túlságosan hangsúlyos szerepe.
De az az igazság, h. ennek ellenére nagyon jó képnek tartom, ügyes utómunka (PS-ben azért még a persp.korr-t még azért csináld meg hozzá, az is dob rajta).

A színvilága rendkívül hangulatossá teszi, tetszik a madarak felreppenésétől mozgalmas középső rész és a baloldalt üldögélő bácsika csendes üldögélése között feszültség...
Mintha a bácsi csak ülne időtlen idők óta és nézné ahogy az idó repül, ő pedig végtelen nyugalommal csak külső szemlélőként nyugtázza és utána szépen ballag hazafelé... Ismét eltelt egy nap.

Jó nagyon, de a fentiekre odafigyelve sokkal jobban át tudnám adni magam a kép szemlélésének. Kívánok hozzá szép fényeket! :-))

Üdv:

<b><i>BarthaE</b></i>

zolax válasza:
huh
Köszönöm ezt a kimerítő értékelést. A perspektíva korrekció eszembe se jutott volna, de lehet, hogy tényleg hatásosabb lenne tőle a kép. A hajóorr jogos, bár a fotó készültekor nem is figyeltem, hogy ki van-e takarva vagy nincs... legközelebb legalább jobban odafigyelek.
A bácsi a madarakat etette, ezért van körülötte ilyen sok. :)
köszönöm mégegyszer ezt a kimerítő értékelést