BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,49
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. augusztus 22. 10:53
"Hová lettek a katonák..."

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. szeptember 6. | 09:59 | mrmcsaba

Egy csendéletnek persze hogy nem kell mindenütt élesnek lennie. Azonban a kép előterében levő, fókuszon kívül került részt méretében én is kicsit nagynak tartom. A háttérben jelentkező OOF-t általában sokkal kevésbé érezzük hangsúlyosnak, mint ami az előtérben van. Az ötlet egyébként jó, a cím szellemes, de a kompozíción változtatnék az előbbiek szerint.

mifene válasza:
Köszönöm! :-)

2005. augusztus 23. | 16:26 | Larsenek

Nem voltál otromba és tuskó. Én mást írtam. Visszaolvastam, azt hiszem elég érthető. Egyedül a cinikus hangvétel volt az ami furcsa volt a számomra.

mifene válasza:
:-)
Érthető amit írtál, el is fogadom.
Sajnálom, valóban cinikus vagyok.
:-)

2005. augusztus 22. | 17:09 | Larsenek

Kezdem sajnálni hogy hozzászóltam, segítőkészen, nem otromba, tuskó módján. Sokan ezt nem értékelik, sokan mindent jobban tudnak. Én nem tartozom ezek közé. Bocs, hogy értékelni mertem ezt a fényképet.

mifene válasza:
Nem értelek.
Szerinted otromba és tuskó voltam a válaszokban?
Leírtad, szerinted mi a rossz a képen. Én elfogadtam az értékelésed - bár nem tudok azonosulni néhány dologgal amit leírtál, de ez nem a te bajod, hanem az enyém.
Válaszoltam a magam módján, sajnálom, ha megbántottalak.

2005. augusztus 22. | 14:59 | Larsenek

Nem kell megfogadni, meg kell gondolni. Nézd, ha a kép majdnem 1/3-át egy életlen valami foglalja el, ami ráadásul torzult is a optika miatt, az már ugye rossz szerkesztésnek minősül? Csendéletnél, mindennek élesnek kell lennie, ezért írtam, hogy nézd meg, hogy a csendéletfotósok képei hogy néznek ki.

Valószínűleg az hibám, hogy félreértettem, mindenesetre fenntartom a véleményemet, miszerint a kompozíció nem letisztult.

Világítás. Fentről egy konyhalámpa. Telibe a témát. Én elhiszem, hogy meggondolt és teljesen így akartad, csak kérdés, hogy miért??? Ez nem tesz jót a képnek, mivel tele lett árnyékkal, akkor legalább deríts, hogy az árnyék eltűnjön. Mégiscsak a csendélet kat. raktad, ott ezek lennének a szabályok, amiket fel kell tudni rúgni.

mifene válasza:
Igazad van.
Csendéletnek mindenütt élesnek kell lennie.
Valóban életlen a kép fele.
A kompozicióval tényleg vannak gondok.
A világítás felülről egy konyhalámpa, árnyékokkal.
El is fogadtam a véleményed.
:-)

adott pontszám: 3
2005. augusztus 22. | 14:44 | Larsenek

Kissé zavaros a mondanivalója. Gondolom az étkezés befejezése lett volna a cél. A tárgyak elrendéze is hagy némi kívánnivalót maga után. Nézegess csendéleteket, no nem azért, hogy csináld ugyanúgy mint más fotográfusok, henme hogy legyen miből építkezni a későbbiekben.

Technikába is belekötnék, kicsi a mélységélesség. Az előtérben uralkodó kés életlen, a megvilágítás is gyenge. Dolgozz még ezen egy kicsit.

mifene válasza:

Nem hiszem, hogy zavaros lenne a kép.
Nem az étkezés befejezte a cél.
Nem kicsi a mélységélesség, pont ott és annyi éles, amit szerettem volna élesnek. Nem sok szerepe van az élességnek, de ahol számomra fontos, ott éles.
Nem véletlenül ilyen a megvilágítás sem.

Köszönöm a sok jó tanácsott, igyekszem megfogadni.

:-)

adott pontszám: 4
2005. augusztus 22. | 11:56 | omnipotent

amindenit, de szeretem a szalonnát finom friss foszlós kenyérrel! :o)) hagyma is volt hozzá? hangulat 5, (ízérzet 5,) a kép egyensúlya 4. az az érzésem, hogy tányér mindjárt lepottyan a sarkáról. Összességében tetszik és iszonyú éhes lettem :o)) laikusként így látom: 4,5

mifene válasza:
Jól látod, szerintem is dől balra a kép.

2005. augusztus 22. | 11:51 | Kaviaar

Csendéletben az ember az öszhangot eleganciát próbálja vhogy megfogni, szerintem pár precízen leszelt katona, plusz maga a tömbszalonna hiányik a képről ami "működővé" tenné, plusz morzsákat ha raksz akkor kell a kenyér is vagy ne legyen morzsa..legalábbis nekem úgy egész az érzés ha a dolgok nem csak rajtavannak hanem köthető is valamihez. Ja és csendéletbe műanyag nyelű kést sosem raknék csak fanyelűt.
Ez így inkább egy jó kis életkép amúgy nem csendélet :)

mifene válasza:
Nekem a címhez csak így passzol, kenyér nélkül, otthagyott szalonnadarabbal kenyérmorzsával...
:-)

adott pontszám: 5
2005. augusztus 22. | 11:41 | a.gabor

Gyönyörű harctér, bár sehol egy árva katona, remek az "agyonfent" kés, az "abrosz". Jó ötlet, és jó kompozíció. Azért hagyhattál volna legalább egy kis kenyérhéjjat... vagy katonát...
Üdv!

mifene válasza:
Köszönöm! :-)
Jó két hónapja a fejemben van a kép ötlete, de nem tudtam jól összerakni a valósággal. Szombaton katonáztam, és már nem bírtam magammal, elkövettem pár kockát, olyanok is lettek.

2005. augusztus 22. | 11:37 | Kaviaar

Na ebben teljesen egyetértek, mármint hogy van amikor minden jónak tűnik de kutya se kiváncsi rá és véleményt se mondanak róla az roszabb mintha kapsz egy rakat visszajelzést amiből lehet vmit leszűrni.
Zavaró árnyékot ott helyben kellett volna kiküszöbölni, deszkát és a tányért jobbratolod picit és mindjárt jó balról is.

mifene válasza:
Igazad van. De ez már sajnos így marad.
Meg amúgy is hiányzik a képből valami, ami működtetné.

adott pontszám: 4
2005. augusztus 22. | 11:20 | Kaviaar

Láthatóan tudatos beállítás, kamera döntögetés meg minden jó perspektíva méységélesség, minden precíz csak levágtad a kés nyelét. Tudom hogy nem azon van a lényeg csak szerintem ha ennyire minimál képed van akkor ez az apró hiba(?) is szemet szúró.
Ha direkt volt akkor írd már meg miért csináltad így nagyon kiváncsi lennék rá, és bocs ha lepontoztalak, de pont nélkül nem lehet még kérdezni sem.

mifene válasza:
Nem direkt van, csak ha a kés nyelét is meghagyom, akkor egy zavaró árnyék is bekerült volna a bal felső sarokba.
Több nézőpontból is megpróbáltam, számomra még ez volt a legjobb, de az LCD-n visszanézve nem vettem észre, hogy nem jó az az árnyék.
Lepontoztad volna ? Szerintem megnézted, leírtad a véleményedet és ez fontosabb, mint az, hogy mennyi lesz a kép átlaga. Jobb egy olyan kép, aminek rossz az átlaga, de sokan megnézték és elmondják a véleményüket, mint egy olyan, amire egy-két ötöst adtak és a kutya sem kiváncsi rá.

2005. augusztus 22. | 11:18 | kanal83

áááá...akkor félre is értettelek:)) Nekem azonnal más ugrott be..:) Én is katonáztam édesapámmal:) Így már értem a címet is

mifene válasza:
:-)

adott pontszám: 5
2005. augusztus 22. | 11:13 | kanal83

Nekem erről nem jut eszembe egy katona sem..Esetleg ha egy szrunyt raksz a szeletelőfára akkor igen..Így viszont egy hangulatos szalonnaevés ugrik be:) ne érts félre, a képed tetszik nagyon! Jó ez a mélységélesség, és kompozició is jó! A tányéron a szalonnamaradék is hálás:) Gratulálok a képhez, szerintem más cím kellene neki.

mifene válasza:
Gyerekként gyakran "katonáztam" nagyapámmal. Készített kis falatokat -katonákat - kenyérből, szalonnával és néha paprikából még csákót is tett rá. Ezért ez a cím. :-)