BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,77
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2005. május 26. 23:11
  • érzékenység: ISO 100
  • rekeszérték: 8.0
  • zársebesség: 1/100
Tó fákkal

Sok volt idén az eső, így lett ez a kis tó a Mecsekben, az orfűi elágazásnál. Olyan szép, hogy képre kívánkozott. Kicsit megbolondítottam a színeit, ezért inkább őszies lett a hangulata, de eredetileg túl zöld volt, nem akarta visszaadni a látványt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2005. május 27. | 19:59 | Irbisz

A színei és a hangulata alapvetően tetszik, bár a színei tényleg nem túl valósághűek. Igaz, ez adja a hangulatát :))
zavar viszont hogy kicsit még jobbra kellett volna fényképezned, mert így a baloldalon ott a füves térség, míg jobboldalon mind a kis fűz, mind a tavacska széle le van vágva.
Ezért a 4 pont

Helstabzs válasza:
Köszi. Azt gondolom ízlések és pofonok...:-)
Én direkt próbáltam egyik irányba elvinni a képet, hogy ne legyen olyan szabályos. Bár így a 2 nagyobb fa tkp. középen van, mégis kicsit "rendetlen" a kép - és nem t'om miért, de nekem ez jött be.

adott pontszám: 5
2005. május 27. | 12:29 | Ividö

Nekem nagyon tetszik a hangulat is es a szinek is.

Helstabzs válasza:
Köszönöm! Hasonlíthat az ízlésünk...:-)

adott pontszám: 4
2005. május 27. | 11:06 | stabilka

A hangulata jó lett a képnek a bolondítással, de talán túlbolondítottad a színeket. Nagyon piros lett, és ettől egy kicsit mű, természetellenes. Talán mégis jobb az eredeti?

Helstabzs válasza:
Az eredeti túl zöld volt, valahogy olyan egysíkú. Ebből próbáltam valahogy kizökkenteni. A színeket lehetett volna másképp is igazítani, de nekem így tetszett...

adott pontszám: 3
2005. május 27. | 10:53 | mentike

jót tett a beavatkozás: kicsit festményszerű, meseszerű a táj. én vágtam volna egy keveset a baloldalból, nem kell, hogy középen legyenek azok a fák

Helstabzs válasza:
Köszönöm!
Igazad van, én is próbáltam a fákat kitenni jobban oldalra, de akkor meg a tó lett túl középen és kicsit szűknek is bizonyult úgy az egész. Így végül mégsem vágtam...

adott pontszám: 3
2005. május 27. | 09:03 | Jugarr

A kép és a hangulata nem lenne rossz alapvetően. Az utómunkát tekintve engem nem bántott volna ha egy kicsit több zöldet hagysz benne, ez még nem is nagy hiba, viszont szerintem (csatlakozva az előttem szólóhoz) amennyiben nem volt zavaró elem, a másik oldalról fényképeztem volna, hogy a fák a tó "túloldalára" kerüljenek. Akkor lehet, hogy a zöldségprobléma is enyhült volna. Talán még annyit, hogy ha egy kicsit alacsonyabb szögből fotózol, izgalmasabb lenne Nem tartom a képet unalmasnak, viszont feltétlenül javítandó. Üdvözlettel: J.

Helstabzs válasza:
A "tó" 2 út kereszteződésénél található, ezért a túloldalról valóban megoldódott volna a zöldség problémája - amennyiben helyette szép szürke aszfaltcsíkokat nézhetnénk...:-( Amúgy kicsi tó, körbe is jártam, de valahogy szerencsétlenek voltak a fényviszonyok, mert csak innen látszott úgy-ahogy fotogénnak az egész. Aztán a monitoron azt láttam, hogy még így sem volt az igazán! Egy előző alkalommal arra járva szúrtam ki a helyet, de akkor talán jobban sütött a nap, attól kontrasztosabb, élénkebb volt minden, most viszont minden kicsit egyszínű volt - a táj zöld, az ég inkább szürke, stb.
Szóval először megpróbáltam a zöldnél az árnyalatot igazítani, de nem javult igazán a helyzet - aztán akkor elkezdtem nagyobb mozdulatokkal elcsúsztatni a színcsúszkákat - és a végén ez sült ki belőle. Engem most épp az zavar, hogy túl közel maradt az egész a természetes színekhez (ha a tavaszból ősz is lett), így nem annyira egyértelmű, hogy nem törekedtem a természetességre.

adott pontszám: 3
2005. május 27. | 08:35 | T.Botond

Tényleg jó a hangulat, viszont az utómunka szntem rontott a képen, mint javított volna. A szemcsék miatt, olyan fotó és festmény között valahol félúton. Gondolom a nagy kontrasztok miatt beégett az ég. Jobbról túl szűkre sikeredett, ezt talán megoldhattad volna más szögből (ha nem volt zavaró elem)

Helstabzs válasza:
Lehet, hogy nem is a bal oldalt kellett volna megvágni, hanem a jobbot? De igazából a belógó aszfaltcsík sem tetszett igazán balról. Ha meg szűkebbre vettem, akkor elveszett az egész hangulata.
Az a helyzet, hogy nem voltak a legjobbak a fényviszonyok. Se nem sütött, de egészen felhős sem volt, és valahogy vagy az ég világított túlságosan, vagy a táj lett sötét. Szóval nem tudtam egészen igazságot tenni - és még az utómunkával sem lehetett csodát művelni.

adott pontszám: 4
2005. május 27. | 08:14 | Yoachim

A hangulta valóban nagyszerű, de a színállítás miatt teljesen olyan érzése van az embernek, hogy elcsúszott a fehéregyensúly. A kompozícióval kapcsolatban annyit mondanék, hogy lehet hatásossabb lenne véleményem szerint, ha a két nagyobb fa mellett kicsit kevesebbet hagysz és jobbra ennyivel többet. Sajnos az ég szinei nem lettek a legszebbek, milyen napszakban készült?
Összeségében 3,5~4

Helstabzs válasza:
Köszi! Délután 6-kor készült a kép, most május 25-én. Hát igen, az ég színén lehetne vitatkozni. Annyit tologattam a színcsúszkákat, hogy valami markánsan "más" színűt, de élvezhetőt kapjak - de nem az ég színére koncentráltam... Megpróbáltam balról megvágni a képet, de akkor meg a tó került túl középre és szűknek éreztem a vágást.
A múltkor találkoztam itt egy szuper képpel, ahol a fotós már fényképezéskor szándékosan módosította a fehéregyensúlyt. Azóta vallom én is, hogy nem mindig a jó fehéregyensúllyal lesz a legszebb egy kép...
Talán ha még markánsabban torzítom a színeket, akkor eljuthattam volna oda, hogy senki ne keresse a képen az eredeti színvilágot!

adott pontszám: 4
2005. május 27. | 06:27 | papsoka

Zajos a kép valóban de a hangulata nekem tetszik.

Helstabzs válasza:
Köszönöm! Jól "nézed" a képet - és sztem ez a lényeg! Nem mindig az apró részleteket kell keresni, ez sztem nem az a kép. Pont a hangulatot próbáltam valahogy belevarázsolni.

adott pontszám: 2
2005. május 27. | 02:33 | Dtomi20

Kár volt a színekkel babrálnod nem csak a színek változtak hanem a kép minősége, is a bal oldalon a fák nem látszanak szinte a képzajtól és iszonyatosan pixeles lett a kép szerintem az eredeti ennél csak jobb lehetett...

Helstabzs válasza:
Lehet, hogy kicsit nőtt a zaja, de esetleg nézd távolabbról...
Nem ez az első kép, amit csinálok, és bár messze nem tartom magam jó fotósnak, azért jó képet nem szoktam rosszá alakítani... Fordítva már sikerült!:-) Ezt is csak sokadszorra sikerült nekem tetszővé formálni.