BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
Cse
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. december 9. 16:31
  • érzékenység: 400
  • fókusztávolság: 35mm
  • rekeszérték: 2.8
  • zársebesség: 1/7
-120m

Wieliczkai sobanya. Ez a terem egy jelenleg is mukodo templom -120(!)meteren. Lengyelorszagban egyebkent is szeretik a Magyart. Itt plane. A banya vedoszentje IV Bela lanya, Kinga. A gepek neve is pl. 'Magyar gep'. Hasonlo banya van Erdelyben is. Inkabb figyelemfelkeltesnek szanom, mint nagyon sikerult fotom prezentalasanak... Eszreveteleket keves fenyben torteno fotozashoz szivesen fogadok. Sztativom csak kicsi volt, alig hasznalhato. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2004. december 22. | 11:53 | Rigris

A halas fotó feletti eszmecsere eredményeképp találtam meg ezt a képedet. A beégések és a fehéregyensúly szerintem sem OK, de nekem tetszik a kép. De nem emiatt szólok hozzá - nem gondolnám hogy ezzel túl sokat segítettem neked, úgyhogy lehet hogy töröltetnéd - mint a halnál:-)
Azért írok, mert SalgóOszkárnak igaza van! Ez tényleg egy tipikus turistakép. Nekem PONT UGYANILYEN VAN! (csak egy kicsit jobb a WB és nem égtek be a lámpák:-) Ha akarod elküldöm mailben - csak az érdekesség kedvéért.

Cse válasza:
Kuldjed, szivesen veszem. Az Oskar amugy jo arc, ert a fotozashoz, csak eppen jo kepekre nem ir kritikat. En meg akar barkit elkuldok barhova barmiert, plane megha okot is adnak ra... :)

2004. december 15. | 08:18 | salgó oszkár

Tudod gyermekem, imádnivaló, hogy mennyi magadfajta szánalmas alak töltögeti fel a képeit manapság erre az oldalra.
Egyszerűen röhejesek vagytok jópáran, hogy képtelenek vagytok felfogni: ezek a képek igen messze állnak még a jótól is, nemhogy a tökéletestől...
Persze van 1-2 emberke akik valóban _tudnak_. Ezek viszont nem képzelik magukról, hogy tökéletesek.
Komolyan mondom, a fotozz.hu szép lassan szanalmas.hu-ba kezd átmenni.
Régebben is voltak ilyen arrogáns alakok akik azt képzelték magukról, hogy mindenki felett állnak tudásban, de lényegesen ritkább volt mint manapság... Ezt az egy hibát nem tudom a házigazda (Birdie) számlájára írni. Ez a tagok saját sötétsége semmi más.

Cse válasza:
A szanalmas.hu egy igen fasza oldal. Onnon tokeletessegemmel bar tisztaban vagyok, megsem szokasom hangoztatni! :) Megneznem az arcod egyszer, ha Pragaban jarsz feltetlen szolj! Vendegem vagy par sorre esvagy Becherovkara. Tenyleg, szeretem a kulonleges embereket.

adott pontszám: 2
2004. december 14. | 23:27 | salgó oszkár

Véleményem szerint ez a kép egy tipikus turista fénykép.
Erősen beégett lámpák amik ráadásul a képen látható alakokat a legvadabb módokon takarják, az előtérben látható korlátok véletlenszerűen kerültek a képre, szerepük nincs, ráadásul erősen alulexponált is az a terület -> keletkezett egy jókora, zavaró árnyék. A helyszín szinte felismerhetetlen - gyakorlatilag egy óriási kuszaság látható az egész felvételen.

Cse válasza:
Mi ma mar talalkoztunk. Nem neked irok, hanem annak, aki olvassa az ertekelesed. Koszonom a ram forditott idod, megha kicsit sajnallak. is... Edesapam szokta mondogatni, 'nagy az Isten allatkertje!'. Elfogadom az ertekelesed, hogy sok szep fotot lassak toled... :)

2004. december 10. | 10:24 | Matyus

Itt sincs kétségbeesés, megvagyunk mi útlevél nélkül is, úgysem mentem volna sehova innen, csak harag van meg kiábrándulás, mert most már nem csak fizikailag, hanem lelkileg is hazátlanok vagyunk. Na de mindegy, ez nem politikai oldal, hanem fotós. Grat még egyszer a képhez!

Cse válasza:
En is orultem volna egy gesztusnak, de nalunk annyira nem szamit a dolog, mint Erdelyben... Mas dolog, hogy 3 egyetemista unokatestverem van MOn es egyik sem szavazott... Es kicsit meg meg is tudom oket erteni.

adott pontszám: 4
2004. december 9. | 18:41 | Matyus

Hangulatos fotó, tényleg a beégett lámpák zavarnak, másképp minden jó lenne... Hasonló van Parajdon is, Erdélyben, ott is magyar templom van a mélyben, csak gondolom a magyar zászlót levették mostanában... Gratula a képhez!

Cse válasza:
Itt volt sokhelyen Magyar zaszlo. En is felvideki vagyok, azert nem mindenki esett ketsegbe annyira...

2004. december 9. | 18:00 | sz..zs

az ötösbiznisz asszem még van, bemutatkozó kategória nincs, az enyém is dig.illusztációban van.
Nem hiszem hogy részeket lehet világosítani csak EVvel, az inkább már PS téma, de egy ilyen fotónál én azt csináltam volna, hogy lövök egy képet mártix fényméréssel, egyet meg spottal a lámpára mérve. Aztán simán belevágom a márixba a spotból csak a lámparészt.

Cse válasza:
jo otlet, meglassuk.
csak ehez meg kene egy sztativ, amim nemvolt...

adott pontszám: 4
2004. december 9. | 17:24 | sz..zs

A fotóhoz fűzött megjegyzésedet olvasva én azon a véleményen vagyok, hogy a kevés fényben történő fotózás három kulcsa az állvány (vagy egyéb tereptárgy kihasználása), a megfelelő záridő kiválasztása, illetve hogy annak a kevés fénynek is megfelelő fehéregyensúlyt adj.
Ez egyébként egy nagyon hangulatos kép, amit erősen lerontanak a beégett lámpák. Ha mód van rá, ilyen beégések elkerülése érdekében végezz expozíció kompenzációt legalább 1 Fé értékkel lefelé.
Gratula. További jó fényeket.

Cse válasza:
Van olyan is, amin kompenzaltam -EVt. Az meg setet ugye... Gondolom lehet csak reszeket vilagositani, csak nem tudom, hogy. Koszi a kimerito valaszt! Ja, jut eszembe, van meg bemutatkozo kep kategoria es van e 20db otosonkent ajandek kredit? Sokaig tavol voltam...