BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,74
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. szeptember 22. 16:43
Waterton

Úton a Crypt lake felé a Waterton nemzeti parkban - Kanadában. Tesztsorozat az új panoráma programomhoz. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2004. szeptember 23. | 19:31 | brooklyn43

PS-ben nyomj egy Ctrl+L (Levels)
Megjelenik egy grafikon alatta jobb és bal oldalon és középen egy-egy csuszkával. Ha a grafikon nem ér végig, akkor a két szélső csuszkát huzd be addig ahol a grafikon kezdődik ill. végződik. Ezzel megnöveled a kontrasztot. Utána a középső csuszka jobbra tolásával módosithatod a fényerőt.(ez nem ugyan az mint a "brightnes-contrast)
Ha csak az éggel van gond, akkor azt külön ki kell jelölni, de itt abba nem mennék bele..

trifo válasza:
Akkor majd kisérletezem, köszi.

2004. szeptember 23. | 12:29 | Saleham Osh

Utánanéztem ennek a PanoramaTools proginak, kedvet kaptam kipróbálni. Az illesztés ott nem sikerült, ahol a két felhő (nem) találkozik, ott látni a hegy tetején...

trifo válasza:
Ehh, megtaláltam az illesztési bajt a hegyen, azt is javítottam. De hát 17 képből van összerakva, nem sikerült megtalálni minen egyes átfedő képpárt. De már találtam módszert, hogy legközelebb ez se jelentsen problémát. Megcsináltam az illesztést újra expo korrekcióval és mindjárt eltűntek a csíkok az égről.

adott pontszám: 4
2004. szeptember 23. | 10:06 | Saleham Osh

Nekem tetszik a kép, a táj gyönyörű, szerintem ezen nem ront annyit a technikai megvalósítás, bár nagyban nézve van egy-két zavaró tényező (pl. középen a függőleges csíktól balra kicsit el lett csúszva az egész - a felhőkön és a hegycsúcson észrevenni). Azért kíváncsi lennék, mi is ez az új panoráma programod...

trifo válasza:
A panoráma program a PanoramaTools nevű szoftver, amit egy elvetemült matematikus írt. Olyan is, fehér embernek nem való a kezelése, még az új verzió Java frontend-jével se. De van hozzá egy Hugin nevű frontend, amivel teljesen kényelmesen használható.

Ja, és az egész freeware!

Amúgy az illesztési hibát én a hegyeken nem találom, mlg az eredeti képekkel összehasonlítva se. A felhőkön valamennyi persze lehet, mert nem álltak meg a kedvemért fél percre. A csík pedig az expozíció korrekció kiányából van, nem illesztési pontatlanság.

Megcsináltam a képet újra, a tanácsaitok felhasználásával. Az embert rajta hagytam, mert nekem tetszik rajta, még akkor is, ha túl kevés. Ki lehet cserélni a képet, vagy fel kell tölteni újra?

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 18:37 | brooklyn43

Tetszik a kép, néhány építő szándékú kritika:
Sztem a "belógó" ember kifejezetten jó volna az arányok érzékeltetése miatt, viszont akkor egy picit több kéne belőle(mondjuk derékig)
A felső hibákat akár néhány mm vágással, de még inkább retussal könnyen el lehet tüntetni.
Egy hajszálnyit túlexponáltnak tünik a kép. Ezen is gyorsan lehet segiteni, ha nem vagy megrögzött PS ellenes.
Ha tanácsolhatom a kép méretezésénél vedd figyelembe egy átlagos monitor felbontását .Jelen esetben a szélességet mondjuk max 1024-re állitanám. (régebben én is raktam fel panorámát és ugyan ebbe a hibába estem)
Hajrá, várjuk a többi panorámát...

Mellesleg ha esetleg elküldöd az eredeti képeket megmutatom mire gondolok

trifo válasza:
Több kellene az emberből valóban. Ha nem úy készült volna, hogy "Naaa, csináld már, mennönk kell!" Két sornyi képet lőttem, hogy ne legyen annyira keskeny az eredmény. A tetejébe gyorsan és kézből. Azt hittem, jobban rajta lesz. Ellenben a sziklát, ahol ül, nem akartam levágni, mert az szerintem kell a képre.

A tetején a kis szaggatások... nos, amivel vágtam, annak fekete háttere volt és a monitorom is eléggé kicsi és vacak. Elnéztem...

A PS-sel konkréten hogyan szabaduljak meg a túlexponáltságtól? Próbáltam állítgatni, de csak ennyire futotta. A felhős éggel mindig is problémáim voltak.

--Trifo

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 18:30 | Nyözö

Az alakkal semmi bajom nem lenne, ha nem derékban végod ketté. Az az odahajitott ruhadarab is eléggi kiabáll kicsiben második alaknak véltem. De mint irod programteszt -- annak meg végüli elmegy mindezek ellenére... Főleg ha gyakran jársz a helyszinen! ;-)

trifo válasza:
Sajnos valószínűleg soha többet nem megyek oda vissza. De más hegyekre azért igen, szoval nem ez az utolsó.

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 18:02 | zsuri

Szép táj, jó szerkesztés, kár a belógó emberért és a két fekete foltért az illesztésnél fenn.

adott pontszám: 3
2004. szeptember 22. | 17:57 | P e z

Nagyon otletes vagas panoramanak.
De vannak hibai!
Itt zavaro a belogo ember jobb oldalt, es fent az utolso illesztesnek az a folt is zavaro, nem is tudom mi lehet az.. De ez a kozepetol balra is megtalalhato.
A kep talan 1 kicsit vilagosabb a kellettenel de amugy a koncepcio nagyon jo.
Roviden, tudatos, kreativ, de javitando.
Udv

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 17:38 | Négyesi

Illesztési és vágasi hibák valóban vannak.
Egyébbként a környezet gyönyörű.

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 17:32 | Goendoer Tapir

kár volt rajtahagyni az embert - kicsiben azt hittem, hogy merengve ül, de nem. így csak elrontja a tájképet - amiért kár, metr amúgy nagyon szép lenne.

trifo válasza:
Merengve áll...

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 17:02 | enakivagyok

Szép panoráma lenne, de a panorámakészító program egy kicsit tönkrevágta. Sok helyen látszik az illesztés, ráadásul a jobb alsó sarokban ülő férfi igencsak furcsán van összeillesztve. A kép tetejéből pedig több darab is "ki van szakadva".

trifo válasza:
HOL látszik az illesztés? Én csak az emberalakon találtam. Na jó, meg még egy helyen, látszik egy csik az égen. De arról mondjuk nem a program tehet, hogy az ember "bemozdult".
A kép tetején a kiszakadásokat tényleg elnéztem. Kb 15 pixellel kellett volna lejjebb vágni a képet.

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 16:55 | Gregorianus22

Jó a téma, jó az elhelyezés is, de....
Mi történt a képpel felűl? Borzalmasan hat az a két fekete bevágás!
Emellett ha ez egy igazi panorámaképnek készült, talán megvárhattad volna, amíg "letisztul" a téma, vagyis a képen lévő emberek nem szerepelnek.
Azaz: vagy az érintetlen táj, vagy túrista fotó...Választani kell, márpedig ez tényleg dícséretes panorámafotó lenne nélkülük.
És túl nagy a fotó mérete is, 1024×-es felbontásnál ki sem fér a monitorra. Kis képkezeléssel ezt csökkenteni lehetett volna.
Mindezért tehát 4,3-->4

trifo válasza:
Kösz a könyörnégyest :) Legközelebb majd kisebbre méretezem a képet. Csak hát fáj az embernek ha az összállítva 12 megapixeles képet ekkorára kell lebutítani.

adott pontszám: 4
2004. szeptember 22. | 16:52 | pontjargin

Szép részletgazdag kép. A kompoziciója nem tul szerencsés, azt érzem mintha levágtak volna vagy eltakartak volna részleteket. A sarokban lévő férfi-alak sincs a legjobb helyen (a képen).
Nekem jobban tetszene, ha a jobb oldalról egy négyzetnyi le volna vágva, bár tudom, hogy ez panoráma.

trifo válasza:
Mennyi az az egy négyzetni?