BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,78
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. január 31. 13:22
  • Készítés helye (ország): Olaszország
Amalfi pillanatkép

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2024. február 22. | 20:42 | neful

Szia!

Nekem kicsit zavaros, nyugtalan. Ha esetleg kisebb részlettel próbálkoztál volna, vagy magasabbról.

adott pontszám: 3,5
2024. február 1. | 18:42 | foto50

Szia!
Elég kicsiben töltötted fel, egy ilyen tájképnek kellene a nagyobb méret, pláne ha ennyi részlet van rajta, így összenyomódik minden és túlzsúfolt érzetet kelt.
A napszak és ebből adódóan a fények nem a legalkalmasabbak egy kiváló tájkép fotó készítéséhez, és sajnos a felhőzet sem ad semmi pluszt a fotóhoz. A tagoltság elég jó és tetszik, hogy nem vágtál a széleken látványosan félbe épületeket. Az utómunka során azért a perspektíva torzítást érdemes lett volna korrigálni, és a színek, a kontraszt stb. módosításával, is érdemes lett volna tölteni kis időt. A minőség és a részletek jellemzői miatt azt gondolnám, hogy talán telefonnal lőtted a képet, ami nem lenne baj. Nagyobb gondom, hogy nem érzek semmi olyan jellemzőt ami kiemelné a fotót a naponta arra járó többszáz turista által elkészített ugyanilyen képek sorából, ami szintén nem olyan nagy baj, de e miatt és az előzőekben felsoroltak miatt semmiképpen nem kiváló vagy egyedi fotó szerintem.
Üdv:
Józsi

kapka válasza:
Szia,
Köszönöm, hogy leírtad a javaslataidat, sok jó ötletet mondtál, ebből ki fogok tuni indulni már.
Abban a kis extra pluszban pedig igazad van, azt keresem még én is, de jókat írtatok, így lesz valami már :)

2024. február 1. | 09:39 | gljzsf

Gondolkodtam még azon mi zavarhat a képen, és az alábbiak lehetnek. Egyrészt nagyon kicsiben töltötted fel, a minőség így gyakorlatilag megítélhetetlen. Tájképnél azért ez fontos paraméter. Az előtér hiánya nagyon zavaró, nincs kifutása a képnek, nincs térérzet, nagyon két dimenziós. Nem tudom mivel fotóztad? Lehet telefom? De az épületek befelé dőlnek, nem lettek perspektíva korrekciózva. Lementettem megnéztem négyzetráccsal. Ezek olyan apró dolgok amiket nem vesz észre mindenki, csak nem tudja mi az ok amiért nem tetszik neki a kép. Lehet nincs is igazam, de nekem ezek zavaró hiányosságok. Rád nem is gondoltam mikor véleményeztem, mert vannak jelentősen jobb képeid is, és hát az ember felállít egy szintet, magának onnan már nem nagyon lép vissza :)

kapka válasza:
Szia,
Az előtérrel kapcsolatban értelek, a képarányt próbáltam megtartani illetve nem akartam oldalt a házakba vágni, így a víz maradt. Esetleg még 12 hajót oda tudtam volna retusálni.
A torzításban igazad lehet, most látom én is.
Nekem most sikerült visszalépni most. :D
köszi szépen

2024. február 1. | 08:43 | murypeti

Köszönöm a kreditet! :-)

kapka válasza:
Én köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4
2024. február 1. | 05:49 | bau52lac

Szia! Valahogy nem az igazi a minőség? A táj szép és vonzó, de a városi házak nem élesek? Talán a kicsinyítés áldozata a kép? Üdv

kapka válasza:
Szia,
Megnéztem most az eredetit, éles a kép. A kicsinyités miatt lehet akkor.
Köszönöm, hogy megnézted!

2024. január 31. | 22:02 | gljzsf

Valaki azt írta, hogy tájképet nem érdemes, csak hajnalban vagy estefelé csinálni. Én még kiegészíteném a különleges időjárási viszonyokkal, vagy érdekes fényekkel is. Most hogy elnézem ezt a fotót azt kell mondjam igaza van. A táj szép, a hely lenyűgözö, és egy képeslapi fotónak tökéletes is így, de nekem hiányzik belőle az, amit a fotósnak kellett volna hozzáadnia. Nem írom azt hogy tucat, mert majd helyreigazítanak, hogy nem az, mert még nem látták ezt a helyet így lefotózva, de technikai szempontból annak gondolom.

kapka válasza:
Szia,
Értem mire gondolsz és igazad lehet. Attól még lehet tucat jellege a képnek, hogy nem látták a helyszínt. Valamivel ki kellene emelkednie a képnek. Ezt keresem én is.
Köszi, hogy megálltál a képnél.

adott pontszám: 4
2024. január 31. | 19:59 | murypeti

Szia! Érdekes részlet, az ember szeme elkalandozik a látnivalókon és még néznék tovább mindkét irányba. A tagolás tetszik és még hangokat is hallani vélek.
Amin szerintem javítani lehetne, azok a színek. Ha már verőfényes nappal sikerült fotózni, kell egy kis utómunka. (vagy polárszűrő)
Lementettem magamnak kíváncsiságból, és minimális változtatással szerintem jobb lett. Pl: a szintek "piszkálásával" nagyobb lett a dinamikatartomány, szelektív színezéssel az égbolt kékebb, a fehér fehérebb, eltűnt róla ez az enyhe fátyolosság.
Szóval összességében nem rossz, de van még benne lehetőség.Szerintem.
Üdv, Péter

kapka válasza:
Szia,
Értelek, ilyen javaslatokra és észrevételekre gondoltam. Megpróbálok akkor ott mataszolni vele.
Köszönöm szépen!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.