BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2024. január 5. 15:18
  • Készítés helye (ország): Magyarország
The Sith

https://www.youtube.com/watch?v=DE-DYdK6ISY 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2024. január 5. | 21:41 | gljzsf

Nyisd meg bármilyen fotós programban és nyomj rá egy auto levels, vagy kontrasz, vagy szín stb beállítást. Nyilván el lehet térni az automata tónusbeállításoktól, sőt van amikor a kép hangulata miatt szándékosan eltér az ember, de referenciaként érdemes figyelembe venni.

elohím1970 válasza:
Ezen nincs autómata tónusbaállítás, a színtónusokat és a mélységeket is (sötét-világos) manuálisan állítottam, itt álltam meg, volt hogy túl húztam azt is kipróbáltam, nem működött, teljesen más hatást kaptam. Ha kontrasztot emelsz a sötét pixelek bebukhatnak vagyis ősszeolvadnak, ami nagyon csúnya és fotós hibának számít.Ugyan így a kiégést is elérheted magas fény vagy kontrasztnöveléssel, de színtelítettségváltoztatással is, nemcsak a helytelen helyszíni beállításokkal. Én igazából a tömörítés miatti elmosódásokkal vagyok nagy bajban, mert egy pixel is számíthat egy ilyen fotónál. Egyébként semmi mást nem végeztem utólag, csak tükrözést és színkorrekciót, ez elsősorban egy fotó absztraktosan mutatva. Nincsenek rétegek, nincs montázsolás, nem vettem el pixeleket az eredeti fotóból és nem is adtam hozzá semmit. Ez egy nagy koncentrációt igénylő hosszú előkészületekkel készült absztraktos-makró fotó, nem más! Persze, hogy ki mit lát benne...? Köszönöm, hogy időt szántál rá! Üdv.

2024. január 5. | 20:35 | gljzsf

Nem rossz, csak egy kissé túnustalan, kontrasztalan túl sötét. De a hangulat, az összerakás tetszik.

elohím1970 válasza:
Szia. Köszönöm, hogy írtál. Sötét az tuti, de szándékosan a szem csillanások miatt, de nincs bebukás, és én rengeted színtónust látok és kontraszttalannak sem látom. Van egy UHD 150 átmérő monitorom, + két kisebb valamivel, azokon százszor is megnéztem PS-ben és xnview + window képnézegetővel is, ehhez is beállítottam(ismertető anyagban), a tiéd be van állítva? https://www.fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=88488

Ha igen, akkor lehet az én szemem más... :) passz. Telón nem is néztem, az olyan mint a sokol rádión technó zenét hallgatni :) Üdv.