BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: utcaifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. december 1. 08:16
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Siófok
Ködlámpák

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. december 25. | 12:24 | Havasi Pál

Szia! Annyira plasztikus ez a fotó, hogy nem csak egy egyszerű utcaiképnek nevezném mint ahogy te kategórizáltad, hanem lényegesen több annál. Művészi tartalommal megtölthető hangulatkép egyszerre. Minőségben hibátlan, az ISO okozta szemcsésedés kifejezetten jól áll neki, ami számomra plusz értéket jelent így.

frangipani válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4
2023. december 13. | 21:18 | elohím1970

Szia. A fotó legnagyobb erénye az, hogy jó a minőség. Nincs bebukás vagy kiégés, az élességről nem tudok nyilatkozni, mert szinte nincsenek is szegélyek a képen. A szerkesztés az nagyon tetszik, látványos a bemutatás. Apróbb hibák viszont: Hiányolom a kontrasztot és ha ff konverziót használtál, akkor talán színesben erősebb kontrasztal látványosabb érdekesebb izgalmasabb volna a bemutatás, még akkor is ha a lámpafény közelében a pixelek kiégtek volna. Valamit valamiért. Egyébként a lágy sárgás lámpafény is növelte volna a hangulatot, de a hideg kék is. Egyszóval picit ez a bemutatás unalmas számomra, talán egy sétáló párocska is javított volna, vagy egy közeledő esetleg távolodó autó fényei... de ezért ne haragudj meg rám. A fotón a hely élethűnek tűnik, mégis egy fotó legyen érdekesebb izgalmasabb szerintem. További jó fotózást.

frangipani válasza:
Szia! Köszönöm szépen a véleményed, és hogy időt szántál rám. Dehogy haragszom, az oldal lényege, hogy segítsük egymást a meglátásainkkkal, felhívjuk a másik figyelmét az esetleges hibákra, ötleteket adjunk, így lehet tanulni.
A fotót nem konvertáltam, eleve ff-ben készítettem, akkor és ott ezt adta a hely hangulata. Színek egyébként nem voltak, a nagy köd miatt sem, és a lámpák hideg fehér fénnyel világítottak. Készült próbaképpen egy elvileg színes változat is, szinte ugyanilyen lett, de ezen jobban tetszettek a tónusok, és a hely komorságát ez a változat adja vissza jobban.
A kép a Balaton parton készült, ahol ilyenkor nem sokan járnak, de azért ebben a pillanatban kattintottam, és azért kapta a kép a Ködlámpák címet, mert a jobb alsó sarokban látszik, hogy éppen akkor jött szembe egy kerékpáros, az ő lámpájának a fényével akartam valami kis pluszt vinni a fotóba.
Jó fotózást neked is!

adott pontszám: 4,5
2023. december 4. | 23:10 | fodbal

Jó észrevétel, a kompó is rendben és jók a szürkék is. A feltöltött méret viszont túl nagy, 1000-1200 képpontos hosszabbik oldal bőven elegendő. A 4,17 megapixel 592 KB-on sajnos nem kedvez a képminőségnek és a képzajt is kiemeli.

frangipani válasza:
Köszönöm szépen a hozzászólásod. Igen, én is észrevettem, hogy túl nagy a méret, de csak a feltöltés után.