BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. május 18. 20:41
Galamblélek

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. július 5. | 20:18 | zsoltf

Tekintettel az oldal forgalmára, az admin biztosan eltekint a 20 értékeléses kritériumtól. Próbáld meg, a legrosszabb esetben nem engedélyezi :)

sasvari válasza:
Már próbáltam de nem engedték.

2023. július 5. | 18:22 | zsoltf

Szia!
Azt hiszem már kérdeztem de sajnos nem emlékszem a válaszodra: Miért vagy még mindig moderálandó státuszba?
Az ismertetőben megtalálható feltételeknek maradéktalanul megfelelsz, szerintem csak egy üzenetben kell kérned az admintól és áttesz normál státuszba.
Bocsi, hogy ismét értetlenkedek.
Szép napot,
Zsolt

sasvari válasza:
Szia.
Mert 20 képet kell véleményeznem 1 v 2 nap alatt ha jól emlékszem és nem szerettem volna futószalagon gyártani őket és mozgás is alig volt az oldalon.
Nem veszem értetlenkedésnek örülök ,hogy érdekel.

adott pontszám: 5
2023. május 31. | 12:04 | Szarvassy Gábor

Szép fotó. Kicsi probléma a fénnyel van, minden árnyékban van, a másik hogy itt a galambot etető barát (mármint a galamblélek) nem kap elég hangsúlyt. Az ajtó feletti timpanon például nyugodtan vágható lenne, így talán nem vonná el annyira a figyelmet a főtéméről. Ez talán javítana is a monoton szürkeségen, ami túlságosan is uralja a képet.
Mint említettem, szép fotó.

sasvari válasza:
Szia.
A vágáson én is gondolkoztam és néztem is de nekem hiányzott a teteje. A monoton szürkeségen én is agyaltam még kitalálok rá valamit.
Köszönöm ,hogy értékelted.
Üdv Sas

2023. május 22. | 20:38 | foto50

Számomra ezzel a lefele nézéssel - a tevékenysége irányába - hitelesebb, mintha "kiszakadva" a saját világából és belenézne a kamerába.

sasvari válasza:
Egyre gondolunk. Elég furán nézne ki. :)

2023. május 22. | 12:12 | Hedera

Az igaz, hogy ilyenkor lefele néz az alany, de ha nagyobb lenne a méret, nem tűnne ennyire belebújósnak, és több látszódna az arcából. Talán rosszul fogalmaztam, azt kellett volna írnom, hogy jobb lett volna többet láttatni az arcából. Valószínű, hogy ahhoz közelebb kellett volna menni hozzá...

sasvari válasza:
A kép elkészítésénél más szándék vezérelt. Amire te gondolsz az már inkább a portréhoz állt volna közelebb. Az arc jelen esetben számomra nem releváns. A jelenetet szűkebb vágással közelebb lehetett volna hozni de számomra ez így volt kerek. De nyilván mindenki mást vár egy képtől.

2023. május 22. | 07:42 | najó

kissé félreértettél , a belógó kezek, lábak, fejek ügyében , természetesen nem erre gondoltam..
Hanem valami másra..
nyilván a pillant tényleg jó, de folytóan be van zárva, és szerintem nagyon zavaró., ezért nem működik nálam a kép, de persze az is lehet, hogy ennél többet tényleg nem lehetett volna belőle kihozni -van ilyen .

sasvari válasza:
:) azt hittem tényleg a belógók hiányoznak mondjuk semmin nem lepődök meg. Elgondolkodtam amit írtál, valami aszimetrikus tálalás jutott eszembe bár akkor az egyensúly borult volna mert fal és egy ajtó volt rajta emlékeim szerint de lehet hogy nem . Persze ilyenkor nem tudja az ember,hogy a jelenet még 1-2 másodpercig vagy 10 percig fog tartani így elég kevés idő marad a variálásra és a helyszín felmérésére. Amikor a turista özön megérkezik ők eltűnnek amit meg is értek.

2023. május 21. | 23:16 | Havasi Pál

A tőled vett idézetre - " van akinek 5 pontos de van aki karót adott volna a képre" - azt tudom mondani, hogy ott a lényeg: a "volna"! A karóból mégse lett a végén karó, Ugyanis nem kötelező pontozni az értékelést. Senkire nincs kényszerítve. Mint saját magad is tapasztalhatod, a karó helyett pontozás nélkül értékeltek azok is akik kritikusak veled szemben...így a végén nem maradt más eredmény mint csupa 5 értékeléssel zárni ezt a mérleget, annak ellenére, hogy valójában rosszabb lett "volna"

sasvari válasza:
ok .Jogos. Akkor nézd meg Akinek sikerült elűznie a telet c képemet ott látsz 3,5- től 5-ig.

2023. május 19. | 19:43 | najó

elnézést az elgépelésekért, új szemüveget kell csináltatnom,...:)

sasvari válasza:
Semmi gond. A lényeg átjött.:)

2023. május 19. | 19:42 | najó

persze jó így, tökéletes, fekete fehér meg minden, kötelezően szabályosan a néző elé tárva, minden oldalról pontos, minden mintha vonalzóval, szögmérővel lett volna kimérve....
éppen ezért merev, modoros.. semmi játékosság simcs a képben, semmi hiba, és ezáltal semmi plusz semm..

feltételezem, turistakép, vagy legalább is valami turista helyen készülhetett , egy belogó láb, vagy kéz, vagy fej, vagy akármi ami kicsi kzökkenthetné a nézőt, ebből a roppant hatásvadász címmel ellátott koporsóból.

Nem tetszik, üdv!

sasvari válasza:
Amit leírtál "mintha vonalzóval, szögmérővel lett volna kimérve...." így igaz, tényleg igyekeztem precízen tálalni ,hogy ne legyen fogás rajta. Ha nem így rakom fel akkor azt írják hibának. Turisták által látogatott hely ez is igaz. Viszont vettem a fáradságot és hajnalba mentem be pont azért ,hogy ne legyenek belógó emberi alkatrészek. Így nem is volt tömeg ha szerettem volna belógó embereket vagy 2 órát még várnom kellett volna. Őszintén szólva nem akartam volna turistákat látni a képen. Örülök ,hogy elmondtad őszintén a véleményedet függetlenül ,hogy nem jött be.
De minden kritériumnak nem lehet megfelelni.

adott pontszám: 4
2023. május 19. | 12:39 | Hedera

Szia!

Jó téma, kár, hogy lefele néz az alany és a méret miatt nem túl jó a minősége a fotónak.

sasvari válasza:
Szia.
Ami a minőséget illeti van benne igazság. Az eredeti éles. Valami miatt ezzel a képpel sokat szenvedtem.
Ha az ember kezére száll egy galamb ritkán néz a kamerába hacsak nem beállított fotó.
Ez pedig nem az.
Köszönöm ,hogy értékelted.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2023. május 19. | 08:18 | foto50

Szia!
Remek pillanat, nekem tetsző kidolgozás, lényegre törő szerkesztés, találó cím.
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Szia.
Örülök ,hogy tetszik.
Üdv Sas

2023. május 19. | 05:12 | pálkata

Életlen, részlettelen, valszeg egy kilóméterről fotózva, miért? (ezáltal az ff, is elmarad, gyenge)
GRT!

sasvari válasza:
Ezt a képet egyszer már felraktam más vágással akkor is azt írtad ,hogy messziről fotóztam és gyenge a minősége (jogosan). Lehet emlékszel rá le is szedtem. Akkor is írtam hogy kb 5-10 méterre álltam tőle. Minimálisat vágtam a méret nagy volt és technikailag nem tudtam belesüriteni 600 kb-ba. A mostani feltöltött képből többet vágtam és a minősége jobb lett mint az elődje de elfogadom ,hogy lehet nem az igazi pedig az eredetivel semmi gond nincs.
Köszönöm ,hogy véleményezted.
Üdv Sas

adott pontszám: 4,8
2023. május 18. | 22:27 | Havasi Pál

Szia! Hibátlan technikával készült kép. Szép tiszta, jó fényekkel. Kedves történettel. Azaz van értelme a képnek. Az ff jót tesz neki, bár megnézném színesben is, mert csak akkor lehetne igazán megítélni. Ugyanis ha a környezet színe homogén és egyben harmonizál a szerzetessel akkor színesben lehet, hogy jobb. Apró hibát a szerkesztésben látok. Kettő téglasort levágtam volna a kép felő részéből. Túl kicsi a szerzetes, aki az egész kompozíció csúcsa, lefőbb eleme. Ennél a képaránynál elveszik a sok információ között. A felső rész kisebbre vágásával közelebb kerülne a nézőhöz.

sasvari válasza:
Szia.
Válasz a "Apró hibát a szerkesztésben látok. Kettő téglasort levágtam volna a kép felő részéből. Túl kicsi a szerzetes, aki az egész kompozíció csúcsa, lefőbb eleme. Ennél a képaránynál elveszik a sok információ között. A felső rész kisebbre vágásával közelebb kerülne a nézőhöz."
Az észrevételed nekem is dilemmát okozott.
Már egyszer fel volt töltve ott még kisebb volt a szerzetes a képen és botrányos lett a minősége a nagy méret tömörítése miatt . Először ez volt a fő ok amiért vágtam belőle de aztán arra is rájöttem, hogy a vágással közelebb kerül a fő téma ,gondolkoztam még szűkebb vágással ill 1:1 ben ott a felső háromszög is lejött volna ami nekem végül is hiányzott .Arra is gondoltam amit írtál ,hogy elhagyom a felső két sor téglát de akkor az lett volna a gond, hogy nagyon szűkre vágtam. Így ezt találtam a legjobbnak.
Annyit fűznék a Télűző képedhez írt kommentek által kiváltott reakciódhoz ,hogy mint látod eklatáns példája akár ez a kép is ,hogy van akinek 5 pontos de van aki karót adott volna a képre nem egyformán látjuk a dolgokat ezen nem kell megsértődni. Nehéz megítélni ki mit vár el egy képtől. Ennél a képnél véleményektől függetlenül szerencsésnek érzem magam ,hogy a galamb pont akkor repült a kezére és sikerült széttárt szárnyakkal lekapnom.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2023. május 18. | 21:49 | gljzsf

Szia! Jó lett tetszik. Sznte árad belőle a nyugalom. Van benne valami meghittség. Nagy szükség lenne erre a mai világban.

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm ,hogy értékelted és örülök ,hogy tetszik is.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2023. május 18. | 21:41 | zsoltf

Remek pillanat, nagyon hangulatos, jó a kidolgozás. Tetszik!

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm, hogy értékelted. Örülök ,hogy tetszik.
Üdv Sas