BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,33
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. május 18. 07:50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Levitáció

Tudom...egyszerű kép. Megtetszett a pillanat ezért osztom meg itt is. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. október 28. | 06:41 | terbe.rezso@gmail.com

Ahogy az egyik hozzászólásodban írtad is nem volt sok lehetőséged arra, hogy a legjobb szögből fotózd meg. De azért szerintem a lehetőségekhez képest sikerült elkapni a pillanatot. Én egy kicsit homályosítanék és sötétítenék a háttéren, hogy jobban előtérbe kerüljön a sportoló, de úgy gondolom, hogy sokszor tényleg sokkal komolyabb felszerelés kell bizonyos képek megfotózásához. Erre akkor jöttem rá, amikor hosszú idő után sikerült venni egy madárfotózásra sokkal jobban alkalmas objektívet, ami nagyban hozzásegített a jobb fotók készítéséhez. Szóval igenis néha nem elég a meglátni a remek pillanatot, kell hozzá egy olyan masina is, ami az elképzeléseid pontosan meg tudja valósítani. Amúgy meg gratula a fotóhoz! Nekem a kacsafarkú szender lefotózása még egy nagy kihívás, mert hasonlóan nehéz megfotózni, mint ezt a témát is. :-)

adott pontszám: 4,5
2023. május 25. | 14:23 | Thuri91

Szia. Maga az ötlet, hogy egy sportolót lekapni gyakorlat közben jó. Viszont szerintem több sebből vérzik a kép. Egyik ami nekem nem tetszik, hogy a háttérben a bírák nem lettek kellőképpen kihomályosítva. Plusz ha én fotózom ugyan ezt a témát, tuti olyan pillanatot választottam volna, mikor nem takarja az arcát. De ezeket leszámítva minőségileg rendben van.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Nem tudtam a mélységélességen állítani mert egy fix obit használtam.

adott pontszám: 3,8
2023. május 19. | 08:26 | foto50

Szia!
Nem mondanám egyszerű képnek, inkább csak egyszerűen fogtad magad és lefotóztad, emiatt kusza az egész, rossz a háttér, pedig maga a mozdulat szépen, élesen meg lett fogva és jó pillanatban is készült, ez utóbbiak miatt lehet értékelni. Nem ismerve a helyszínt nem tudom lehetne-e ettől jobb nézőpontot találni, de ha ez volt a legjobb, akkor nem érdemes azt remélni, hogy egy fotós szemmel is nagyszerű képet lehet lőni.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Igen, a helyszín adott. Azon változtatni nem lehet. Így maradt kizárólag a tornász. Minket nézőket egy szűk helyre, kizárólag a távoli felső lelátóra különítettek el. Sem közel, sem alul, sehol nem lehettünk csak a sajtó fotósai. Gyakorlatilag semmilyen nézőpontot nem valaszthattunk, hogy jobb pozícióból örökítsük meg akar a tornászokat, akár a hátteret. Mindegyik képet ilyen szögből lehetett készíteni. Így a minőség és a háttér rovására mentek a fotók.

adott pontszám: 4
2023. május 18. | 14:38 | bau52lac

Szia! Az élesség és egyéb technikai dolgok rendben vannak. Két dolog van, az egyik az, hogy minden ferde, ami az ugró esetében ok, de a háttérben könnyű lenne vizszintesre állítani a vonalakat. Azon, hogy a tornász arca éppen nem látszik, már nem lehet segíteni. Üdv

Havasi Pál válasza:
Szia! Igen igazad van. Vannak dolgok amiken nem tudunk segíteni. Ilyen a tornász arca. Mozgás közben adott vagy korlátozott amit felvehetünk. Ferde? Megnézem a kedvedért újra. Többször is állítottam rajta négyzetrácshoz igazítva. Nekem jónak tűnt, bár becsapós dolog mert viszonyítási kérdése. Ha alul igazitom be, más lesz felül, ha oldalt, szintén más. Valahol mindig csalnak egy kicsit a tér. Annak is köszönhető, hogy nem lehettem lent ahol a többi fotós, hanem a fenti lelátóról kellett lefelé fotóznom ami eléggé kellemetlen szög és abszolút torzít a lenti perspektíván. Így előfordulhat, hogy esetleg valahol nem mértani egyenes valamelyik részlet hanem görbül fel vagy le vagy jobbra vagy balra, az ellenkező oldala viszont jó.

2023. május 18. | 10:16 | najó

fennt a nézőtéren van egy érdekes részlet, lehet, inkább oda fókuszáltam volna..:)

Havasi Pál válasza:
Lehet

adott pontszám: 4,8
2023. május 18. | 08:23 | zsoltf

Szerintem jól elkapott pillanat. A sportfotó kategóriában megálja helyét. Persze lehetne egy kicsit élesebb, kevésbé zajos, de ahhoz már nagyon drága felszerelés kellene, tehát ezért csak picit vonok.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm. Így van. Szerény felszereléssel távolról próbáltam inkább a mozgást elkapni. Nem voltam tuzkozelbrn.