BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,48
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. április 24. 12:12
Épp időben

Az egy újragondolt fényképem. Mindenkép olyanban gondolkodtam, hogy az óra színvilágát kiegészítsem valamivel.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2023. április 25. | 19:10 | Thuri91

Szia. Igaz a színvilágot kiegészítette, de így meg erőltetettnek tűnik a kép. A jobb oldali rész hasonlít egy busz ülésére. Olyan a kép, ami lehet valóban is hogy két képből van összeszerkesztve. Nekem ha tárgy fotózás, akkor jobban tetszik a előfordulási környezetén fotózva a tárgy. Mint jelen esetben egy könyvere vagy asztalra téve, vagy pont a karon. De így nem sok mondani valója van számomra.

Zsolt36 válasza:
Köszönöm. Egy kép,, 1 kép, nem összevágott. Oldalt 2 nyakkendő részlet. Mindez fehér asztalon.

2023. április 25. | 17:39 | Havasi Pál

Nem pontozom, mert az nagyon nem lenne jó. Az előző képre 3 pontot kaptál, amiben mindketten egyetértettünk. Azt ígérted, hogy a következő jobb lesz. Nemhogy nem sikerült, hanem sokat rontottál rajta. Pont ezért is nem pontozok mert 2 alatt lenne. 1. A minőség romlott. Sokat romlott. Az előző óra ennél kétszer nagyobb méretben - hibásan is - jobb minőségű volt! Ez hiába kisebb, az élességi és felbontási hibák még erősebben láthatók szemmel. Ez nagyon nagy baj, ha már egy gyufásdoboznyi méretű képen is látszik zajosodás, és az óra felirata is homályosabb a korábbi rossz képnél. És ez még csak a kisebb problémák felsorolása volt, amik technikai eredetűek.2. Hatalmas baj a kompozíció. Összefüggésbe akartad hozni az órát a vörös és kék színnel. Eddig jó elképzelés. De ezzel meg is állt a történet. Van egy rossz óraképünk és van egy rossz jobboldali képünk, amik között nincs kapcsolat. Nem kapcsolódik össze a kettő. Annyira nem, hogy élesen elválnak egymástól! Mintha két külön kép lenne, egymás mellé téve. Nem történt meg az amit akartál. Sőt, mintha taszítanák egymást mint a mágnes két pólusa! A jobboldali minta annyira hatalmas, hogy vonzza a figyelmet, ami mellett pont a lényeg, az óra háttérbe szorul! Már ennyivel is jobb volt a korábbi rossz képed, hogy ott az óra kiegyensúlyozott, semleges közegben volt és kiemelkedett. Geometriában erősen eltérnek. Az óra függőleges irányt, a jobboldali minta pedig átlós irányt mutat. Kioltják egymást ahelyett, hogy erősítenék! Az a jobboldali minta egyszerűen kicsinálja az egész képet, megsemmisíti a látványt. Amellett, hogy még csúnya is. Mint egy retro pulóver rajz formátumban, piros gallérral. Olyan giccses hatású mint a szocialista reklámipar elképzelései. Az annyival volt jobb, hogy ott volt összefüggés és harmónia. Önmagában is érthetelen az a színes izé...hát még együtt az órával! Készíts óra fotókat, de gondold át fejben, hogy mit szeretnél látni, mi az ami kapcsolatba hozható az órával, és azt hogyan tudnád megjeleníteni. Ha mindez egyben összeállt, akkor készíts több fotót több beállítással és szögből. Egyben legyenek és ne külön-külön. Szerkesztéskor nézd meg jó alaposan monitoron. Minőség, esztétika, értelme minden egyben van és hibátlan? Ha igen, csak akkor töltsd fel. Ha nem akkor minek? Nem élet-halál fontosságú azonnal egy órakép, hogy beáldozd a minőséget a mielőbbi feltöltés miatt. Ráér 6 hónap, vagy 6 év múlva is, de akkor legyen jó, mert pontozni fogom, nem úgy mint most!

Zsolt36 válasza:
Nagyon komolyan feladtad a leckét. Könnyen értehtő szép kritika! Én szeretem a kihívást. És örülök, hogy nem adtál alacsony pontot rá!

adott pontszám: 5
2023. április 25. | 13:03 | najó

sok minden eszembe jut a képed kapcsán, általad újragondolt, általam meg továbbgondolt...
persze azt azért hozzá kell tebbim ahogy a fotózz megmaradt aprócska közönségének ez talán túl nagy falat szerintem, de nekem átjön a gondolatisága.
üdv!

Zsolt36 válasza:
Talán értem amit kifogásolstál, köszönöm az értékelést !

adott pontszám: 4
2023. április 24. | 14:19 | gljzsf

Szia! Absztraknak majdnem jó, csak az óra nem kellene:) És picit precízebb szerkesztés kívánatos volna.

Zsolt36 válasza:
Oké. Értelek. És akkor a címnek mit adjak meg?? :)
Nagyobb gond, hogy szemcsés a kép. Azt hiszem a képérzékelő szenzor az oka. Talán egy Tamron optika simább színeket adna. Csak Én ezen most nem változtatnék.