BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,34
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. március 5. 19:51
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Tés
Tési szélmalom kulcsa

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2023. március 7. | 18:07 | Havasi Pál

Szia! Ötletes. Hibátlan minőségű. Tartalommal megtöltött kép. Jól komponált. Szép fényekkel és hangulatos színekkel. jó arányokkal a térben. Szóval minden szép és jó ha fotósként tekintek rá. Tehát a maximumot érdemli. Személyesen az a kar engem zavar. Olyan mesterkélt ízt ad mint egy tervezett marketing fotó valami turisztikai vállalkozás számára. Suta és idegen, nem igazán természet vagy életszerű így. Csodajó dolgot lehetne kihozni belőle ha inkább türelmesen - akár napokig - ezen töri a fotós a fejét. Mit lehetne csinálni, hogy ebből egy hihető történet legyen? Talán egy érdekes ember tartaná azt a kulcsot, aki félig fel is tűnik a képen? Vagy legalább a kar egy kicsit természetesebb pózban, hajlítva, más szögben stb tartaná? Rendkívül jónak tartom ezt a képet. megérne mégegy nekifutást, esetleg többféle módon ábrázolva, vagy sorozatot készítve különböző tartalommal - malom előtt, ajtó-ablak előtt, malom belsejében, stb

pildi04 válasza:
Szia. Köszönöm az értékelést és véleményt. Jogos a felvetés, hogy ki lehetett volna belőle sokkal ütősebbet hozni, de ez annyira hirtelen és spontán készült, hogy gyakorlatilag sok minden felett elsuhantam…

2023. március 7. | 09:47 | pálkata

Tipikus négyzetes szerk. kisebb dofal, nagyon tolakodó a kéz!
Gratulálok hozzá!
( Mindig fúj a szél, vagy nagyon hideg van !

pildi04 válasza:
Szia! Köszönöm az észrevételeket.

adott pontszám: 4,5
2023. március 6. | 15:42 | gljzsf

Szia! Nem rossz, én szeretem az elvonatkoztatott, kicsit másképp megcsinált fotókat. Mégis, főleg nagyban megnyitva (jó nagyban) kicsit hiányérzetem van. Talán feszesebb szorosabb kompozíció kellett volna, vagy kisebb háttérelmosás, nem is tudom. Az ötlet jó, a kivitelezésen még agyalni kellene.

pildi04 válasza:
Szia. Nagyon szépen köszönöm az értékelést és a tanácsokat.

2023. március 6. | 09:56 | foto50

Szia!
Kinyomtam a pontozást. Az ötlet jó, de valahogy a kivitelezés nem igazán jön be nekem. A szerkesztés, a képi elemek egymáshoz és a teljes fotóhoz való viszonya olyan esetleges. Kíváncsi vagyok a többiek véleményére. Nekem messze lenne az eddig kapott pontszámtól, de ez nem jelent semmit.
Üdv:
Józsi

pildi04 válasza:
Szia. Köszönöm a véleményt :) Valójában akkora szél volt, hogy siettem, és nem volt időm beállítani az eltervezett kompozíciót, ugyanis nem teljesen így képzeltem el én sem.

adott pontszám: 4,2
2023. március 6. | 09:39 | sasvari

Szia.
Nagyon tetszik a mélységélességgel való játék.
A minőség is jó.
Ellenben a kép bal üres .Szerintem ha a kép bal oldalára tolod a malmot a kéz pedig marad ahol van akkor jobban egyensúlyban lenne a kép.
Feltöltéshez:
by Ravaszguba2
Program :Cs6 de a cs5 -ben is ugyan úgy kell.
1. Megnyitom a képet.
2. Menü --> Kép --> Képméret
3. A felugró ablakban:
Felbontás: 72
Szélesség fekvő képnél: 1150 képpont (a magasságot számítja a PS, ha alul az oldalarány megtartásánál ott a pipa )
Álló képnél 800 képpont a magasság.
Kettős köbös (egyenletes színátmenetekhez a legmegfelelőbb)
4. Ezután a legtöbbször szükség van utóélesítésre. Így:
Menü --> Szűrők --> Élesítés --> Életlen maszk
A beállítások:
Mérték: 50 - 100 között, ez képfüggő
Sugár: 0,3
Határérték: 0
5. Menü --> Fájl --> Mentés webre
Itt a Minőség csuszkát addig húzod lefelé, amíg bal alul a kép kilobyte-okban megadott mérete belefér a feltöltési limitbe. Tehát ezen az oldalon kategóriától függően 400 - 450 kbyte.
6. Elmented a képet valamilyen más néven!! Tehát nem az eredetit írod felül, mert ez csak egy fotozz.hu-ra szánt verzió lesz.
Üdv Sas

pildi04 válasza:
Szia. Igazad van, de megmondom az őszintét, akkora szélvihar volt akkor, hogy gyorsra fogtam a képkomponálást, nem teljesen így terveztem én sem. Nem értem, mert nekem a képméretre 600 kbyte-ot írt, és elvileg annak jó kellene lennie, de majd megnézem.

adott pontszám: 4
2023. március 6. | 07:05 | bau52lac

Szia! A hangulata meg lenne a képnek, csak az a kéz, az nem tetszik. A technikai dolgokat rendben lévőnek tartom, A szerkesztés azonban nem jó.

pildi04 válasza:
Szia! Köszönöm a véleményezést.