BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. január 17. 19:37
Kőhíd II.

A korábban feltöltött ff. verzióra érkezett csekély számú de annál inkább negatív észrevételek után legyen itt a színes változat. Mivel eredetileg nem ezt tettem fel, csak pontozás nélkül várom a kritikákat.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. január 21. | 13:20 | Fotos84

Sokkal jobb így színesben, de nekem valahogy még nem adja ki. Talán, ha géppel balra lépve az út a kép aljából indulna ki - nem tudom. Olyan "kívülállóként" érzem magam, ahogy nézem. Nem tudom, miért.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál! Érdekes, amit gondolsz! Azt hiszem ezekből a képekből tanulok legtöbbet, mert szerintem ezt a témát is meg lehet jól fotózni - lehet, hogy nem így - csak meg kell találni a legjobb módot. Biztos van, akinek jobb szeme van hozzá és egyből ráérez a legjobb megoldásra, nekem vissza kellene mennem a begyűjtött tapasztalatok alapján újrafotózni. Na ezért gondolom, - bár az átlagomat jól lehúzta az előző feltöltés - hogy ebből lehet igazán tanulni.
Üdv:
Józsi

2023. január 19. | 20:53 | sasvari

Az út kifutása lehetne hosszabb, de a környezet elemei miatt úgy már szétesett volna a híd és a hátsó rom egysége - legalábbis én ezt éreztem. Az jutott eszembe persze a helyszínt nem ismerem. Hogy esetleg úgy megfotózni ,hogy csak a híd legyen benne az épület nélkül az olyan mese szerüvé tenné a képet. Ill nagyobb tér befogásánál nyilván nagyobb lesz a felesleges előtér és az égbolt amire ugye lehet nincs szükség. Úgy gondolom sokszor ragaszkodunk a 4:3 as oldalarányhoz.
Pedig van 16:9 es és 2x3 as is amiknél a felesleges alsó vagy felsőrész levágható.
Mintha Zoránnál olvastam volna ,hogy a kiállításokon az 1:1- es vagy 2x3-as oldalarányú képeket szeretik. Ha megnézed a képeit többségében ezeket a vágásokat alkalmazza. Szerintem egy kép hangulatán van ,hogy egy jó vágás segít.
Mindegy is ez csak egy ötlet hátha . :)

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm a gondolatokat, van benne igazság, remélem majd eszembe jut, amikor kellene.
Üdv:

2023. január 19. | 18:10 | Havasi Pál

Ugye mennyivel jobb mint ff-ben? Néha a színek hangsúlyosabbak tudnak lenni.

foto50 válasza:
Szia!
Örülök, hogy ez jobban tetszik.
Üdv:

2023. január 18. | 15:37 | zsiga755

Szia!
Jobb mint az előző, de mivel a címe a kőhíd a mögötte lévő romos épület megoszja a figyelmet.
Talán mélységélességgel, fényekkel (akár utómunkával is) jobban rá lehetett volna irányítani a figyelmet.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál! Az ember nem is figyel arra néha, hogy a címnek milyen fontos szerepe lehet, pedig én is éppen erre hívtam fel a figyelmet a napokban egy értékelésben.

2023. január 18. | 09:57 | gljzsf

Szia! Nem lenne rossz az elképzelés, de valahogy nem adja magát a kompozíció. Sokkal jobb mint FF ben volt, mert ott összemosódott minden, itt kevésbé. Talán az utómunka során, ha a színekkel, a vágással, manipulálnánk kijönne belőle valami jobb, de azt gondolom, alapvetően nincs sokkal több benne, kb 4-es szint szerintem, nem a minőség inkább a tartalom miatt.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, azt hiszem jól összefoglaltad a lényeget!

2023. január 18. | 04:44 | bau52lac

Szia! Ez a verzió jobban tetszik, mint a ff, jól mutatnak a kőívek a zöldben, jó a szerkesztés is. Mint hangulatkép, remek, szerintem! Üdv

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólást!

2023. január 17. | 23:49 | sasvari

Szia.
Szerintem színesben sokkal jobb. Szép az utómunka szép színei vannak. Ami zavaró ,hogy nincs kifutása az útnak értem az alatt ,hogy jobbról van egy kis út részlet aztán a híd. Szebb lenne ha az út kicsit hosszabb lenne ami rávezeti a szemet a hídra. Talán ha más szögből vagy nagyobb teret fogsz be mert ebben a kivágásban ha balra fordítod a gépet akkor a kő épület nagyon a szélére kerül.
Remélem érthető nagyjából amit leírtam.
Kíváncsi vagyok a többiek véleményére .
Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál. Elfogadom, hogy jobb így, mint az ff. bár nekem abban is tetszett a rengeteg szürke árnyalat. Az út kifutása lehetne hosszabb, de a környezet elemei miatt úgy már szétesett volna a híd és a hátsó rom egysége - legalábbis én ezt éreztem.