BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,94
KATEGÓRIA: koncert - színpad
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2023. január 16. 08:19
  • zársebesség: 1/100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Fantomok kékben

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2023. január 17. | 10:28 | foto50

Szia!
Jó hangulata van, és tetszik ez a hideg színvilág.
Az, hogy egyetlen éles pontot sem találok a képen lehet akár a koncepció része is !?. Nem rossz, de a kategóriában szerintem nem hozza a kiemelkedő szintet.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm. Valóban, ez így jó. Mivel árnyakról van szó, egy részleteket (arc, stb) mutató kompozíció ártana neki. Ilyenkor setelmes, misztikus, hangulatfokozó. Kísértet járta filmben sem látod soha a csuklya mögé rejtett arcot. Ha jobban megnézed "koncert" kategóriában jelöltem és nem a hangulat vagy bármi más amiket általában szoktunk itt értékelni. Ritkán értékelünk ilyet. És ha a kategóriájában szereplő képekkel hasonlítod össze szerintem jobb az átlagnál. Van néhány kiemelkedő, de azok riport vagy portré jellegűek a művész közvetlen közelében. A maradék koncert/színpad jellegűek nekem teljesen átlagos felvételek. Ilyen erős hangulatot nem tartalmaznak mint ez a kék kép.

adott pontszám: 3
2023. január 16. | 16:11 | sasvari

Szia.
Látványos kép szép színekkel. De egy ilyen sziluettes fotónál fontos ,hogy az alanyok ne olvadjanak egybe más sötét részekkel. Ezen a képen a két alak is éppen csak, hogy elkülönül és a bal alsó sötét háromszögbe is bele olvadnak. Továbbá szűkebbre vágtam volna akár 1:1. A bal oldalból a kereszt alakú tárgyig jobbról csak a 2 lámpát hagytam volna.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm. Mivel nincs kézzel fogható konkrét pont mint egy portrén, így nekem az 1:1 túl szabályos lenne. Nem akartam szabályos lenni. A láthatatlan semmiből előfolyó/összeolvadó alakok nekem tetszenek félig a látható, félig a nem látható tartományban. Így misztikus és hangulatos. Lehet, hogy pontosabb ahogy írtad a szerkesztést, de pont a szabályokat akartam elhagyni. A hangulat nekem olyan mint az ember lelke. Nem fogható kézzel, nem mérhető le, nem lehet rá egyenletet alkalmazni...van. Légnemű. Összefolyik a látható és láthatatlan világgal. Ezért nem szeretem ilyen ábrázolásnál a szabályokat. Nem illik hozzá. Ha látszana az arc vagy mértani 1:1 formát húznék rá, akkor vissza rántaná az embert a tudatalatti világból a racionálisba...és máris nem azt látjuk, nem érezzük amit lehetne.

adott pontszám: 4,5
2023. január 16. | 09:44 | gljzsf

Szia!
Van egy hangulata, amit főleg a fények adnak, nekem kicsit üres, kicsit tág. Azt hiszem nem tudtad eldönteni, hogy a szép háttér vagy a téma a fontosabb. A minőség rendben van.

Havasi Pál válasza:
Szia! Köszönöm! Azért hagytam tágabbra, hogy a színpad misztikus sötétsége jobban érvényesülön a témánál. Egy racionális elem (zenészek) agyon csapták volna a hangulatot, így maradtak inkább körvonalak.