BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,47
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. október 26. 21:09
Összetört emlékek

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2022. október 31. | 17:33 | locman

Érzékelhető a drámai hangulat! Csak vigasztalódni tudok: összetört, elmúlt, nem volt annyira fontos. Szép munka, tetszik.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, örülök, hogy a mondanivaló átment, ami pedig a kivitelezést illeti, mint láthatod feltettem egy javított változatot a kapott tanácsokra hallgatva.
Üdv:
Józsi

2022. október 30. | 05:44 | pálkata

Négyzetes szerkesztés, a fa középre szerkesztve, a bal oldali rész leesik!
Picit világosítva, nagyon jó fotót kap az ember szerintem!
Üdv!

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a javaslatot!
Nekifutok újra és feltöltöm.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 5
2022. október 27. | 18:29 | Havasi Pál

Nem tudom színesben jó lenne-e, de a pad-fa-égbolt hármas mindent visz! A baloldalát sajnos zsúfoltan soknak érzem.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! A bal oldal mások szerint is kérdőjeles, örülök, hogy ennek ellenére tetszik, bár azóta felkerült egy javított verzió.
Üdv:
Józsi

2022. október 27. | 18:07 | Fotos84

Sokszor visszatérek ehhez a képhez. Valami megfog a hangulatában, nem igazán tudom, hogy mit látok bele. Tény, hogy eléggé kusza, azon tűnődöm, hogy a cím nélkül is egyértelmű lenne-e keresgélés nélkül, miről szól a kép. A jobbra fenn a világos terület elsőre elviszi a tekintetet, másrészt jelentheti valami újnak, másnak a kezdetét is. Vegyesek a gondolataim, ezért nem is pontoztam, de úgy alapjában véve tetszik.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! Megosztó lett, ezt már látom. Két három éve lefotóztam már ezt a témát, de egy unalmas tucatfotó lett belőle, így maradt a gépen a kuka szekcióban. A téma viszont folyamatosan annyira izgatott, hogy most végre visszamentem ebben az őszi kellemes napos időben. A környezetet és magát a szétrepedt, összetörött padot is "szinte már megette" a természet. Rendezgetésre semmi esély nem volt.
Csináltam sok képet, de ez a beállítás adta vissza leginkább a hangulatot anélkül, hogy a környezet egyéb elemei elrontották volna az egészet. A gép szinte a földön volt, igyekeztem nem szűkre szerkeszteni, nem túl tágra. Sokat agyaltam, hogy ff.-ben tegyem e fel vagy színesben. Színesben szebb volt a környezet, de a így a dráma sokkal ütősebbnek tűnt. Elfogadom, hogy számomra több mondanivalója van a fotónak, mint egy szemlélőnek, engem magával ragadott ez a sok évtizedes "együttélés" a pad és a fa között, és az, hogy ahol egyszer emberek ültek ma már csak elmúló emlék, amit lassan elfed az élő növényzet. Ha érdekel priviben elküldöm a színes változatot.
Köszönöm még egyszer, hogy időt szántál a képre.
Üdv:
Józsi

2022. október 27. | 15:35 | sasvari

Olvasom gljzsf véleményét igen a téma kiemelése nekem is eszembe jutott de gondoltam egy 16.9 -el jobban kijönne. A mélységélesség is jó ötlet. Talán utólag is lehet Ps ben homályosítani.
Viszont a bal oldalt nem vágnám le nekem ad a képhez. Hát tényleg ízlések és pofonok.
Attól függetlenül jó.

foto50 válasza:
Tényleg ebből is látszik, mennyi féle variáció lehetséges

adott pontszám: 5
2022. október 27. | 15:29 | sasvari

Szia.
Sejtelmes sokat mondó fotó. Jó kidolgozással vannak benne feketék és fehérek jó dinamikája van .Az elrendezés is kifejezetten tetszik jobbra a fával bal oldalt a szétnyíló ágakkal. A nap kellemesen süti meg a padot. A felső részt kicsit soknak tartom. Egy 16.9 -es vágással megmaradna hossza csak a magasságból venne el.
Ettől függetlenül jó.
Üdv Sas

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, örülök, hogy tetszik!
Üdv:
Józsi

2022. október 27. | 10:06 | gljzsf

Nyilván csak a saját véleményemet tudom leírni, más másképp látja, reméljük lesz aki jobban azonosulni tud vele.

foto50 válasza:
Bízom benne...

adott pontszám: 4
2022. október 27. | 08:34 | gljzsf

Szia! A környezet gazossága számomra megöli az élményt. Itt már érdemes lett volna játszani a mélyégélességgel, a fényekkel a kompozícióval jobban a témára hangsúlyozni, vagy akár egy négyzetes vágást alkalmazni, mert a bal oldali rész teljesen érdektelen, sőt inkább zavaró. A lehetőség, a téma szerintem benne van de kicsit jobban kellene megcsinálni.

foto50 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést!
Hát kigazolni nem igen lehet, meg szerintem nem is kellene az egész egy káosz, ami jellemzi a helyszíni állapotokat, amibe szerintem nem lehet belenyúlni, itt nem egy zavaró indáról van szó. Négyzetes vágással nagyon szűk lenne az egész. Ennél jobban nem tudom hogyan lehete a témára hangsúlyozni, így is éppen hogy benne van a mondanivaló, a bal oldali rész pedig jellemzi a környezetet. Jó kis téma, de ez sem egyszerű, nekem így tetszett, nem változtatnék rajta, persze én voltam a helyszínen.
Üdv:
Józsi