BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. október 11. 18:37
Szakítás

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2023. május 10. | 08:56 | najó

6x6.

gljzsf válasza:
Ok.

2022. október 20. | 20:22 | drozsa

Na, ki lett vonva a téves kommentem. :)

Amúgy attól, hogy ide nem nagyon posztolok, még sokat (?) fotózok. Sajnos itt feltölteni kreditért lehet, ahhoz véleményezni kellene (ponttal), a véleményezésemet pedig gyakran érzem nem megfelelőnek, szóval érdekes a helyzet. Mivel itt viszonylag kevés aktív felhasználó van, előfordulhat, hogy a véleményezések egy adott irányba viszik el az embert, ami nem feltétlen az ő útja.

Közben készítettem egy kis többé-kevésbé reprezentatív statisztikát és láttam, meg is lett kritizálva egy kritikám, amit elfogadok, de akkor marad az, hogy ellövöm a kis 19 kreditemet és "viszlát". :) Lehet, hogy ez lesz. Vélhetően az ilyen szakbarbárok (mint én) miatt kap alacsonyab súlyozást a kezdő pontozása. Ezen felülemelkedek, és jó látni, hogy a többség azért szinte a szakma csúcsát képviseli.

2021-ben egy sorozatban kiválasztott (=egymás utáni) 36 fotót összesen 175-ször értékeltek, a fotók átlagosan 4,86 véleményt kaptak, a pontérték átlaga 4,57. Hasonló módon 2006-ban kiválasztott 36-os sorozat esetében összesen 305-ször értékeltek, egy fotó 8,47 értékelést kapott (kétszer annyit!), a pontérték 4,55. Ugyan a pontértékek terén nincs szignifikáns különbség, a vélemények számában igen. Ez persze talán nem megelpő.

Az utóbbi dőben 100 véleményt kiválasztva az látható, hogy 21 fő volt, aki véleményezett, ebből 8 fő csak egyszer és mindössze 4 fő, aki legalább 10-szer. 11 fő csak 5-ös pontszámot adott. Tehát vélhetően van, aki csak 5 pontot ad (nem ítélem meg, hogy ez jó-e vagy rossz), a 100 vélemény átlaga 4,73, ami viszont lényegesen magasabb a korábbiaknál. Szerintem mindenki belejött a fotózásba. :)

Az utóbbi időben tehát a feltöltött fotót nagyjából 4 plusz-mínusz néhány fő értékeli. Ezt sem ítélem meg, hogy jó-e vagy épp rossz, de erre utaltam, mikor azt írtam, mederbe terelődhetnek a fotósok, ha meg akarnak itt felelni.
Ezek csak számok persze, de én szeretem őket (akár a harmadolást). A mintavételezés az utóbbi 100 véleményezéésnél lehet hibás, mivel sok fotónál még nem látom az eredményeket, mivel nem pontoztam. (Nem mertem.) Gondolom rém érdektelen és unalmas lett így a kommentem, de hátha ezek az adatok is tanulságosak talán. Valakinek. Ha olvassa.

gljzsf válasza:
Ok. Kicsit hosszú lett, de a lényeg lejött. A statisztika meg, olyan mint a statisztikák általában. Mindenki azt von le belőle amit akar.
Ha a staisztikát kiegészítjük mondjuk azzal a gondolattal, hogy az oladalon eddig jelenlévők 95%-a 20 kép alatti feltöltést csinált, (ellenőrizhető) és mint ilyen, össze vissza értékelt, mindjárt megváltozik a statisztika értelme is. “Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” Churchill

2022. október 20. | 06:22 | drozsa

Egészen jó, mi több, nagyon hasznos lenne ez az oldal pedig, kár érte. Úgy tudom, a digitális fotózás elterjedésekor indult, látom a régi feltöltéseknél, hogy volt élet, voltak vélemények, szigorú (korrekt?) pontozás. Most, mikor már szinte minden sarkon van egy "fotóművész", mi lehet a gond? Máshova helyeződött a hangsúly? Cuki ez, hogy 5-10 ember szorgalmasan véleményezget, szerencsére vannak hasznos vélemények is, de az az érzésem, hogy külföldi oldalakon fotókat nézegetve többet tanulok, mint itt. Mondjuk mostanában én is passzív vagyok... Na mindegy, az üzenetem még mindig olvasatlan. :)

gljzsf válasza:
Beleolvasva a régi pontozásokba, ugyolyanok mint a mostaniak. Sőt nagyobb rakásban több a szemét is. A tanulásról meg annyit, hogy kevés a nézegetés, csinálni kell, és egyre jobbakat kell csinálni akkor van fejlődés.

2022. október 14. | 19:20 | drozsa

Jó, az én pontozásom vélhetően tényleg nem sokat nyom a latban. :) De azért az fura, hogy moderálják az értékeléseimet, gondolom, ez elolvasást jelent. Igen, teljességében már tetszik, rajta van minden, úgy, ahogy kellemes. Ne haragudj a kellemetlenségért! (Amúgy az Adminnak írt üzenetem állapota még olvasatlan, szóval még lehet, hogy törlik.)

gljzsf válasza:
Tényleg ne foglalkozz vele. Emiatt ne bosszankodj. Az admin vagy nincs, vagy nincs a helyzet magaslatán. Van egy olyan érzésem, hogy már ő (ők) sem foglalkoznak az oldallal megfelelően a kis létszám miatt.

2022. október 13. | 19:39 | drozsa

Írtam az Adminnak is direkt üzenetet, akkor rögtön... Különösen a pont visszavonása miatt. Mindegy. A teljes fotót tekintve temészetesen az elrendezés sokkal inkább rendben van (sőt, rendben van), az ajtón a rács persze továbbra sem tetszik nekem, de továbbra sincs mit tenni vele. :) A dupla szív viszont továbbra is jó. Ne haragudj a bénázásért, hátha később törlik. :)

gljzsf válasza:
Semmi gond. Örülök, ha így már összességében tetszik. Tényleg nem gond, ha bennmarad a pont az sem. :)

adott pontszám: 4,8
2022. október 13. | 10:57 | locman

Nem olyan rossz ez a fotó. A szimbólum üzenete egyértelmű, valaki valakit kitörölt az életéből. Az ajtó csak ráerősít erre az üzenetre, lakattal le van zárva: egy darabig senkit sem engedek a közelembe. Legalább is, amíg fel nem dolgozom a veszteséget. Engem zavar a jellegtelen falszín és a szürkére festett rács, hiszen ez dráma, ff-ben jobban szólna.

gljzsf válasza:
Szia! Köszi az értékelést. Úgy látom a nem olyan rossz, az nálad már elismerés, bár elég furán hangzik. Igazából megnéztem FF ben is, és őszintén szólva nem tetszett jobban, sőt. Azt gondolom ezek a szürke sötét, és komor színek, lepusztult koszos környezet hozzátesznek a kép hangulatához.Persze nem biztos, hogy nekem van ebben igazam.(a rács egyébként inkább kék)

2022. október 13. | 09:55 | Tomba

Tetszetős, jó hangulatú, jó arányérzékkel komponált fotó. Van rajta mit nézni, bőven. Igazi mesélős kép. Minden eleme nagyon kell a képre, még a bal oldalon belógó, az ablakot fedő OSB (?) lap sávja is. Nagyon precízen szerkesztett fotónak látom, ami visz egyfajta harmóniát a képbe. (Szeretnék pályázni a hét legjelentéktelenebb megjegyzése címre: a vasrács vízszintes vonalán kicsit igazítottam volna, hogy párhuzamosan fusson a kép szélével, ha már ennyire precíz a szerkesztés). Nekem tetszik, nagyon is. Gratulálok!

gljzsf válasza:
:) Köszönöm szépen! Szerintem nem sikerült elnyerned a díjat :)

2022. október 13. | 03:16 | bau52lac

Szia! Néztem sokszor a képet, mert szeretem ezeket az "üzeneteket" a falon. Így az ajtóval és a zárral együtt jó a kép. Ha én fotóztam volna, a baloldalt lehagytam volna és talán az egész ajtót bevettem volna a képbe, de hát nem én fotóztam. :-) Üdv

gljzsf válasza:
Szia! Köszi a véleményezést :)

2022. október 12. | 21:00 | drozsa

Na rögtön felül is bírálom az előző véleményezést, sajnos valami miatt nem vettem észre, hogy nem a teljes fotót néztem... Esetleg a moderálást végző Adminisztrátort kérném szépen a vélemény (és pont) törlésére, mivel így értelmét veszti az egész és elnézést kérek a figyelmetlenségért!

gljzsf válasza:
Semmi gond. Az adminnak üzenned kell, itt nem nézi a kérést.

2022. október 12. | 20:58 | drozsa

Szia! Avagy a facebbok előtti üzenőfal. Tetszik a meglátás és a csataolt cím is, a hangulatot szépen támogatják a visszafogott színek.. A fotót máshogy szerkesztettem volna, (az adott körülmények miatt) nekem kissé zsúfolt, különösen az ajtón a rács nem tetszik. Tudom, ezzel nincs mit tenni. Kicsit alacsonyabbról fotóztam volna és kevésbé "kockára", kb. a "ROZI" felett már nem is mutatnám a falat, az ajtó nehezebb kérdés. A rajzolt szív csúcsa altt talán egy lehullott vakolat szív is felsejlene.

gljzsf válasza:
Értem. Köszönöm.

adott pontszám: 5
2022. október 12. | 15:14 | Havasi Pál

Szia! Érdekes! Ez az első szó ami eszembe jut róla. Ez az a kép aminek külön tartalma van, és sokáig lehetne elemezni. Különböző jelentéseket keresni minden részlethez. Mi miért van ott, miért így néz ki...stb! Én különösen kedvelem a hasonló fotókat, így nem is kérdéses, hogy a legtöbbet érdemli!

gljzsf válasza:
Köszi! Igen a szimbolika úgy látom mindenkinek mást hoz le. De jól van ez így, legalább nem unalmas.

adott pontszám: 5
2022. október 11. | 19:24 | foto50

Szia!
Ötletes, jó szimbolika, pluszban még a frissen heggesztett lakatfül meg a fekete ajtó. Szépen összeállt, amit a cím is segít! Technikailag is rendben van szerintem
Üdv:
Józsi

gljzsf válasza:
Szia! Örülök, ha átment valami mondanivaló, bár a címmel eléggé direktben utaltam rá, lehetett volna képletesebb is. Sok képemmel úgy vagyok, hogy a helyszínen elkészítem és később mást hozok ki belőle mint mit ott gondoltam. Látom, hogy jó téma lehet, de nem tudom ott annyira tudatosan megcsinálni, mint amikor monitoron nagyban megnézem. Ez a lepusztult házfal is vonzotta ugyan a szemem, és csináltam is róla pár képet, de csak itthon tudatosult bennem, hogy igazából a grafitik tetszenek rajta. Először az üzenőfal címen godolkodtam egy tágabb vágásban, végül ez lett belőle. Köszönöm az értékelést. Üdv: