BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. július 8. 16:30
  • érzékenység: ISO125
  • fókusztávolság: 45mm
  • rekeszérték: 5,6
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Múltidéző

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2022. július 11. | 18:08 | Fotos84

Szia! Ez a kép számomra egy emlék a nyaralásról, turistafotó, ami Neked valószínűleg sokat jelent, mindenki másnak egy a sokból egy skanzenről. Van benne némi tudatosság, ahogy az út vezeti a szemet, de ezt leszámítva nincs benne az a szükséges plusz, ami kiemelné a többi hasonló kép közül. A fények erősek, kemény árnyékokkal, a nézőpontban és a perspektívában sincs semmi különleges, illetve hiányzik egy kiemelt főtéma is. A távolban ülő hölgy a fekete/rózsaszín kombóval sem igazán illik a képbe, de legalább messze van - helyette pl. egy népviseletbe öltözött alany sokat adna hozzá. Más napszak - ha a nyitvatartás engedi, más időjárással, lágyabb fényekkel és akár egy hangsúlyosabb főtémával, vagy a nagy egész helyett egy-egy részletre koncentrálva hatásosabb lenne szerintem.

Havasi Pál válasza:
Teljesen igazad van, de nem is akartam ilyen hagyományos környezetben művészkedni - az olyan városias modern dolog - Ez a kép pontosan erről szól, képeslap, egy egyedi hely megörökítése az utókornak úgy ahogy már nem fogják látni, legyen emlék, legyen dokumentálva eredeti állapotában egy régi környezet házakkal és földúttal. Ennek a képnek pont ez volt a küldetése. Egyetértek a népviseletbe öltözött munkatárssal is - de nincs. Ez nem Szentendre. Nem az ország kirakata. Nem áll pénzes ember a hátamögött. Egyszerű vidéki rejtett kincsesláda amiről azt se tudtam, hogy létezik amíg arra nem sodort a sors. Ezért nincs népviseletes munkatárs.

2022. július 11. | 13:44 | sasvari

Mondjuk gljzsf amit írt a modern padokkal kapcsolatban igaza van , tény ,hogy furán hat. Azt leszedve (padokat) FF ben akár egy igazi kis falu képet kapunk. Simán egy TOP-os képet kilehetet hozni belőle.

Havasi Pál válasza:
Igen, azt tudom, hogy neki igaza van, különösen a padokkal kapcsolatban, de olyan mértékben már nem szeretek a képekbe nyúlni, hogy eltüntessek róluk olyan elemet ami a valóságban - még ha negatívan is - de ott van. FF-re térve, készült több kép de a nyári fények annyira erősek voltak, hogy szinte kiégett az árnyék nélküli szabad terület. Még át kell gondolnom szerkesztésben ezt a sorozatot.

adott pontszám: 4
2022. július 9. | 23:09 | gljzsf

Szia! Egy kicsit unalmas lett, és nekem nem tetszik a korszerű padok, és a régi házak kontrasztja. A fények is elég erősek voltak, a beeső árnyékok nem tesznek jót a kép szerkesztésénak. Érdemes lett volna inkább egy-két kiragadott részlete keresni, a nagy totál helyett.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2022. július 9. | 09:37 | sasvari

Szia.
A kép elrendezése tetszik a házak a jobb oldalon katonás sorrendben. A bal oldalon az út szépen vezeti a szemet. A távolban ülő hölgy rózsaszín nadrágja és az előtte lévő táblát leszedtem volna a képről. A FF feldolgozás kifejezetten jót tenne a képnek és a rózsaszín is eltűnne. Élesség rendben.
Technikailag és szerkesztésében 5.
Látványában: 3
Tehát egy stabil : 4
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy technikailag rendezted sorba a kritikát és nem műértelmezés szempontjából mert sokakat félre vezet az, hogy valami egyedi,látványos elemet szeretnének látni. Ez nem arról szól. Egy falu nem cirkusz, hogy produkciót mutasson be. Itt a téma önmagában az ami érték. Kell néha ilyen is minden fotós életében, nem lehet örökké csak és kizárólag elvont/látványos elemekkel operálni. Tehát örülök, hogy nem ezzel foglalkoztál. Köszönöm!

adott pontszám: 3
2022. július 9. | 07:06 | pálkata

Átlagos emlékkép, amolyan szerkesztetlen fotó, amolyan hátranézek kattintok még egyet, de a nézőnek nem válik érdekessé, és a kategóriájában is sántít így sztem.
Gratulálok hozzá!

Havasi Pál válasza:
Ez volt a cél, tehát teljesítette. Naturálisan megörökíteni a jövő számára egy olyan örökségét a múltnak amiből a jelenben már csak mutatóban létezik, mielőtt végleg eltűnne.Szerkesztetlen? Mit vársz? Változtassam meg a valóságot Lightroommal ahogy divattá vált a hamis fotósok körében? Egy dokumentumnak szánt fotónál? Ráadásul hagyományörző népi örökségnél? Pont ez az a téma ahol nem kell álságos művészi torzításokat alkalmazni.Más jellegű témánál igen. Azt a kritikát, hogy szerkesztetlen fotó nem fogadom el, mivel ez voltm a cél és a célját teljesíti.