BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,03
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. július 11. 08:22
  • érzékenység: ISO100
  • rekeszérték: 5,6
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Figyelmeztetés! - Az erdőbe Ember érkezett!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. július 21. | 06:21 | pálkata

'Álló formátum' megoldaná, a hátteret, a szerkesztést, és a kép egységét!
A cím a legjobb, az mögé, meg nem ilyen fotót képzelnék!
Gratulálok a fotóhoz!

Havasi Pál válasza:
Köszönöm!

2022. július 13. | 11:05 | sasvari

Nem mindenkinek egyformán tetszenek a képek elég nagy elhúzás lehet. Úgy gondolom ez a kép is megosztó. Van akinek bejön van akinek nem.
Mivel túlsok értékelés nem érkezett a többségnek nem tetszik. Engem a kép egyszerű mivolta és a tudatos szerkesztése fogott meg.
Volt fent 1-2 hete egy méhecskés kép mindenki 2-est adott rá én 5-öst. Aztán elgondolkoztam, hogy jesszusom ennyire kifordult az ízlés világom?
De aztán rájöttem ,hogy az agyam váltott és egy mesekönyv boritóját láttam benne. A többiek más szempontból értékelték.
Nálam is volt aki lepontozta van aki fel.
Ez ilyen. Jobb ha hozzászoksz. Minden relatív.
Azért a képek többségénél hasonló szokott lenni az észrevétel.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm, ez különösen hasznos észrevétel volt. Magam is ezeket gondolom az értékelésekről. Részben kép függő, részben néző függő - amit szintén a kép készítőjén kérnek számon - pedig ez az egyének korábban megszerzett műveltségétől és érzelem gazdagságától függ. Ha vált az agyad, az nem biztos, hogy rossz...lehet, hogy éppen ellenkezőleg! Első megteknitésnél a többség nem képes többsíkú párhuzamos gondolkodásra. Idő és több alkalom kell amíg egy társítható gondolat vagy érzés jelentkezik. (Már ha rendelkezik ilyen tapasztalattal) Addig csak egy "munkadarabot" lát maga előtt, amivel nem nagyon tud mit kezdeni. Főleg egy egyszerű képben nem találja a témát. A bravúros vagy egyedi megoldások könnyebben megfogják a nézőt. Populáris, hatásvadász megjelenés miatt nem kell annyit gondolkodni rajta - ez főleg az egyszerű elméknek kedvez. Attól, hogy valaki annyira tapasztalt és profi fotós, hogy már az istenek közül ereszkedik le hozzánk földi halandókhoz néhány szóra...az nem jelenti azt, hogy művész is egyben. Ez ugyanis két különböző dolog, ami két különböző kvalitást kíván. A racionális technikai tudás pont az ellenpólusa az emóciókból építkező léleknek! Tehát ha felfedezel magadban a kép tárgyilagossága helyett egy mesekönyvet, az nem biztos, hogy rosszat jelent! Megvan benned olyankor az a plusz információ amivel kevesen rendelkeznek egy kép hitelesnek mondható értékeléséhez!

adott pontszám: 2
2022. július 12. | 09:40 | foto50

Szia!
A kosárpalánk szépen meg lett fotózva, de a címben jelzett mondanivaló egyáltalán nem jön át, mivel az erdő teljesen jelentéktelen, szinte elveszik a háttérben, bebukott részlettelen az is ami látszik. Persze ilyen erős (dél körüli?) napfényben egy fehér táblánál ez nem is csoda. Ezek miatt számomra csak egy kosárpalánkot mutat a kép érdektelen perspektívából és rossz fényviszonyok mellett.
A címben jelzett mondanivaló megjelenítésééért újra kellene gondolni az egészet.
Üdv:
Józsi

Havasi Pál válasza:
Szia! Teljesen megzavarják az embert a különböző értékelések. Ugyanarra jön egyszerre 4 és 2 pont is - utóbbit azért sértően túlzónak tartom, mert ha jól emlékszem ennél jobb értékű 3. pontot olyan jelentéktelen tartalommal rendelkező és megnézhetetlen minőségű fotók kaptak mint pl a Denim arcszeszes üveg és hasonló társai mobiltelefon szintű minőségű fotókkal. Azt írtad szépen meg lett fotózva. Akkor miért is értékelhetetlenül rossz? Azért mert neked mondanivaló nem jött át? Másnál átjött. Egyénfüggő. Érdektelen prespektíva? Nem bűvészmutatványról szólnak a képeim, nem egy mesevilág-hercegnői káprázatról hanem gondolkodásról az élet és a világ dolgaiban a lehető legtermészetesebb megvilágításban. Számtalanszor leírtam, hogy újságíró látásmóddal valóságközeli tudósítást próbálok közvetíteni nem pedig életidegen retusált hamis ábrázolást. Igaz, kinek mire van szüksége. Őszinte dolgokra vagy illúziókra. A (kissé) bebukott háttérrel egyet tudok érteni, de nem túlzóan zavaró! Az összes többi állítás nem elfogadható. Összehasonlítva a példaként felhozott és még ennél is jobbra értékelt Denim és társai silány fotókkal ezt a fotót és értelmét - ésszerűtlenül elrugaszkodott a valóságtól az értékelésed pontszáma. Szinte már szándékos valamilyen oknál fogva.

adott pontszám: 4,5
2022. július 11. | 14:34 | sasvari

Szia.
A szerkesztés precíz , fogást nem nagyon találni rajta. Az élesség is jó. Egyedüli hibának a bebukott fák lombjait látom. A Bebukás bizonyos körülmények között szükségszerű. De itt talán jobb lenne ha mindenhol lehetne érzékelni a leveleket az adna neki egy egyöntetűbb hátteret. A fehér palánk gyönyörűen elkülönül a háttértől.
Üdv Sas

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Idővel újra megpróbálom amit a levelekkel javasoltál. Valóban jobb lenne mint háttér. - de akkor kísérletet teszek különböző szűrőkkel is az objekíven