BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,65
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. július 4. 12:56
  • Készítés helye (ország): Szlovénia
Út Istenhez

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2022. augusztus 16. | 19:33 | foto50

PS-t használok alapvetően, ehhez csak zajszűrő szoftvert használok külön pluginként beépülve a PS-be, ha szükséges (400 ISO felett leszűröm, mert a 80D e fölött már kezd zajt produkálni, 800 fölött meg elviselhetetlen). A RAW fájlokat a PS-ben konverterében nyitom meg, ott a szükséges beállítások után megy meg a PS standard felületére. Én adobe rgb. profilban fotózok és amikor a RAW fájlt küldöm a PS felületre akkor alakítom át sRGB-re (erre is kalibrálva van a monitorom). Ekkor szűrök külön zajt ha kell, majd ezt követően itt állitok be még minden mást, amit akarok (színek, esetleg még vágok, bár azt a RAW-ban szoktam, élesség stb.) ezután lementem a képet TIFF-ben (nem használok semmilyen tömörítést) marad a kép 300 dpi full méret (nyilván a vágott). Majd leméretezem a képet 1200 px méretre (fekvő formátum vízszintes oldal) a felbontást én nem álítom, marad 300 dpi. Mentés másként formátum választás jpg-re. Feldobja a jpg mentés ablakot, ahol látszik már a fotó fájl mérete. A fotók jelentős része így belefér a 600 kb. méretbe a legjobb jpg minőség (12) mellett. Ha nem fér bele a legjobb minőségbe a 600 kb méret mellett, akkor 11-es szintre állítom a jpg minőségi csúszkát. A felbontáshoz sosem nyúlok. Ha így sem fér bele, akkor újramértezem a képet (törlöm az előző méretezést és újra a TIFF - ből indulok ki) 1150 esetleg 1100 px méretre addig "játszom" amíg 600 kb alá kerülök. Van olyan, hogy csak éppen csúszik túl a 600 kb-on a fájlméret, ekkor elég szokott lenni, ha a jpg. mentési opciókat változtatom meg Sandard/optimalizált/progresszív (50 kb-körül lehet nyerni ezen).
A méretcsökkentés után ha kell még kicsit korrigálni pl. élesség azt még megteszem. Legtöbbször nem kell.
Szóval én így szoktam eljárni, nem hiszem, hogy újat mondtam bármivel, de ha másként szoktad csinálni esetleg próbáld ki így.
Üdv:
Józsi

sasvari válasza:
Ok. Nagyon köszönöm.
Egy része kínai :) de majd próbálkozom.

adott pontszám: 5
2022. július 25. | 09:24 | Hedera

Szia!

Tetszik, drámai, kifjező. Jó kompozíció. Jó fekete-fehér.Talán az alanyt picivel nagyobbra vettem volna.

sasvari válasza:
Szia.
Köszönöm az értékelést.
Örülök,hogy tetszik.
Üdv Sas

adott pontszám: 5
2022. július 8. | 10:22 | Havasi Pál

Szia! Érdekes, és éppen ezért igen nagyszerű ez a kép. Pontosan olyan amilyennek lennie kell ebben a helyzetben!

sasvari válasza:
Köszönöm ,hogy véleményezted és örülök,hogy tetszik. Kicsit keményre sikerült a feldolgozás.
De már módositotam a szerkesztésen is .
Üdv Sas

2022. július 4. | 19:46 | gljzsf

Az égbolton látszik leginkább a pixelesedés vagy valami más. Az is lehet hogy a túlhúzott kontraszt a hibás. Ez a kép többi részén is megfigyelhető. Nagyon kemény minden része. Nem tudom ezt másképp megfogalmazni.

sasvari válasza:
Megpróbálom csökkenteni a kontrasztot.

adott pontszám: 4,6
2022. július 4. | 16:25 | gljzsf

Szia!
Van benne valami ami megragadja a lelket, és a fantáziát. És elgondolkodtat, hogy mik is vagyunk a világban, a természetben. De a minőség valami miatt nem igazán meggyőző. A cím egy kissé túlzó, nekem nem ez jutna eszembe erről a témáról.

sasvari válasza:
Szia.
Az eredeti egy átlagos felvétel a ff konvertálás után azért jobb lett de amit a fotozz-ra raktam fel valamelyest romlott a minősége amit nem értek. De egyes képek valami miatt gyengébb minőségként kerülnek fel pedig mindent ugyanúgy csinálok vagy arra gondolsz ,hogy itt túl toltam a csúszkákat?
A cím személyes megélés alapján lett .
De elfogadom ,hogy kívülről túlzó lehet.
Ami még lehet ,hogy kicsit zajosak lettek a felhők és azt zajtalanítottam szelektíve ettől olyan furcsa?
De ha látsz valamit konkrétat akkor át variálom és megnézem úgy is.
Köszönöm ,hogy véleményezted.
Üdv Sas