BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2022. április 14. 10:17
  • érzékenység: 400
  • fókusztávolság: 55
  • rekeszérték: 5,6
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2022-02-12
Kockajáték

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2022. május 6. | 10:32 | Hedera

Szia!

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem ez nem jön át. Értem, hogy szocreál kocka stílus, de nem látom sem a játékosságot benne, se a kockaság nem érvényesül ebből a szögből. Talán szemből, kisebb részletre rázoomolva, ez így túl sok részlet, elveszik benne a mondanivaló.

Havasi Pál válasza:
Szia! Ezt csak így lehetett megoldani. Pontosan arról a centiméternyi helyről ahol álltam és abból a szögből. Ez ugyanis nem 1 épület hanem 3 különböző! Megtévesztően olvadnak egybe a formavilág és a hasonló színek miatt. Ez benne a téma és a játék. Különböző korok, különböző építészek és házgyári technológiák összekapcsolása. Adott egy 2, egy 3, és egy 21 emeletes épület! Egy képen, mintha térben azonos magasságúak lennének! Az egyik tégla, a másik házgyári elemekből készült! A falaktól a kiszögeléseken át az ablakokig mindenhol adott a kockajáték a legváltozatosabb méretben, formában. Nehéz bűvészmutatvány ezt észrevenni egy szűk térben, és olyan centiméternyi pontot találni, hogy fedjék egymást az ívek. A 3. nem tudom elfogadni szakmai szemmel.

2022. április 15. | 20:08 | gljzsf

Értem. Megmagyaráztad miért jó a képed. Nem gond. Legyen úgy. Lehet hogy nem értünk hozzá.

Havasi Pál válasza:
Ez a baj, hogy nem érted. A kép üzenetét nem keresed, csak a látványvilágot. Készíthet bárki öncélú képeket. Eladja magát, jól néz ki, jópofa az ötlet...csak éppen értelme nincs. Kocka tető? Megbolondítom egy kis fénnyel, üveggel, tükörrel, bármivel...attól még egy csak egy egyszerű háztető marad. Körül nézhetünk a korábbi feltöltések között. Találunk ilyet is, olyat is. Megmondtad volna, hogy több ház elemeiből áll a kép? Észre vetted? Kerested egyáltalán a megoldást? Érdekelt egyáltalán? Mindig ferdíted a szavakat! Írtam azt, hogy jó a képem? Könnyedén elintézed mindig egy "Megmagyaráztad" válasszal. Mert így könnyebb, mintha esetleg egyszer odafordulnál máshoz és megkérdeznéd: Miért csináltad így? - mert érdekel...Maradjunk annyiban, hogy elmagyaráztam és nem meg! Egészen más a kettő! Elmagyarázni valaminek a történetét még nem azt jelenti, hogy "jó a képem"! Tehát ez az állítás megint nem a valóságot követi. Kipontozol legtöbbször 3-ra, utána TE vonulsz el sértődötten a "nem értünk hozzá" sablonok mögé. Mintha hálásnak kellene lennem érte. Hogyan volt amikor 3-ast kaptál? Elfogadtad? Nem. Ha választ írok elfogadod? Nem. És mivel régi tagként Te értesz hozzá, így én kizárásos alapon újként csak hülye lehetek. Hülye voltam akkor is amikor 5. értékeltem a képed? Akkor nem, csak ilyenkor amikor én kapom azt a 3. és válaszolok a könnyebb érthetőség miatt. Hogy van az, hogy az egyik pillanatban mégiscsak jól értékelek, a másikban meg nem? Ilyen nincs, hogy valaki egyszer ért valamihez, utána pedig nem. Te inkább nem tudod elfogadni, hogy valakinek van véleménye ami eltér a tiédtől. Ha valaki nem úgy látja a dolgokat ahogy te, az nem ért hozzá. Értem én.

adott pontszám: 3
2022. április 15. | 10:20 | gljzsf

Egyetértek Fotos84-el, van még mit csiszolni rajta. Benne van a lehetőség, de a sok részlet között elveszik a téma.És a nézőpont miatt a vágás sem jött ki jól.

Havasi Pál válasza:
Ha egyetértesz Fotos84-el akkor neked is azt tudom írni amit neki: Az a személyes rossz szokásom, hogy kizárólag a nyers képet használom (méretezve). Nézzétek el nekem, de nem értek egyet a lightroom alkalmazásával, így nem fogom egyik képem sem módosítani, mert az én olvasatomban mesterkélt beavatkozás és nem a valóság. Tudom, hogy szebb és jobb. Sőt! Bizonyos esetekben mint megbízásos fotózások, marketing...kifejezetten kötelező. Dez ez nem az a hely. Csak azért mikor saját örömből készítek valamit és kreatív óráimat próbálom valami hasznossal tölteni, szóba sem jöhet. Önbecsapás lenne látványos és hamis javításokkal. Én pedig nem sikert akarok görcsösen kovácsolni mindenféle Disneystúdió technikával csak azért, hogy mindenkinél többnek láttassam a képeim, mint amit valójában érnek. Ennyit érnek. Ha lepontoztok, lepontoztok. Van akitől megszoktam már. Bár néha nem értem, mert feltöltés előtt elemzem az előzményeket, hogy adott kategóriában az egy évvel korábbi hasonló képek milyen fogadtatásra találtak...és szoktam találni olyat ami tartalmában üresebb, megjelenésében rosszabb - az enyémnél mégis jobb (Nem 3-as) kritikával. Igaz. A kritikusok is mások voltak 1 évvel ezelőtt mint most. Ebből megint csak az jön le, hogy egy kép tartalmát igazán nem látja az aki értékeli, legfeljebb a technikai részét tudja érdemlegesen bírálni. Nálam is előfordult (Máshol, más helyzetben), hogy ugyanazt a képet valaki végtelen dícsérettel emelte míg másvalaki a sárba döngölte egyszerre. Most akkor??? És harmadikként had említsem meg magamat is, mert egyedül én láttam a helyszínen, hogy itt például 3 különböző korú, különböző stílusú, térben különbözően elhelyezett házról van szó ami (Egyedül csak ebből a szögből) Tetris szerűen olvad össze egyetlen lépcsőzetes tömbbé! Azt is én láttam a helyszínen, hogyan lehet egy 21 emeletes toronyházat, egy háromemeletes panelt és egy kétemeletes társasházat megvágni. Ezért Kockajáték a címe. - Ugyanis valójában ez az alakzat nem létezik, térben nincs közük egymáshoz.

2022. április 15. | 00:31 | Fotos84

Szerintem semmi ellentmondás nincs abban, amit írtam. Homogén égbolt, kevésbé szaturált színek, akár egy ff. Akkor egyszerű, de ami a lényeg, még érdekes is lenne.

Havasi Pál válasza:
Az a személyes rossz szokásom, hogy kizárólag a nyers képet használom (méretezve). Nézzétek el nekem, de nem értek egyet a lightroom alkalmazásával, így nem fogom egyik képem sem módosítani, mert az én olvasatomban mesterkélt beavatkozás és nem a valóság. Tudom, hogy szebb és jobb. Sőt! Bizonyos esetekben mint megbízásos fotózások, marketing...kifejezetten kötelező. Dez ez nem az a hely. Csak azért mikor saját örömből készítek valamit és kreatív óráimat próbálom valami hasznossal tölteni, szóba sem jöhet. Önbecsapás lenne látványos és hamis javításokkal. Én pedig nem sikert akarok görcsösen kovácsolni mindenféle Disneystúdió technikával csak azért, hogy mindenkinél többnek láttassam a képeim, mint amit valójában érnek. Ennyit érnek. Ha lepontoztok, lepontoztok. Van akitől megszoktam már. Bár néha nem értem, mert feltöltés előtt elemzem az előzményeket, hogy adott kategóriában az egy évvel korábbi hasonló képek milyen fogadtatásra találtak...és szoktam találni olyat ami tartalmában üresebb, megjelenésében rosszabb - az enyémnél mégis jobb (Nem 3-as) kritikával. Igaz. A kritikusok is mások voltak 1 évvel ezelőtt mint most. Ebből megint csak az jön le, hogy egy kép tartalmát igazán nem látja az aki értékeli, legfeljebb a technikai részét tudja érdemlegesen bírálni. Nálam is előfordult (Máshol, más helyzetben), hogy ugyanazt a képet valaki végtelen dícsérettel emelte míg másvalaki a sárba döngölte egyszerre. Most akkor??? És harmadikként had említsem meg magamat is, mert egyedül én láttam a helyszínen, hogy itt például 3 különböző korú, különböző stílusú, térben különbözően elhelyezett házról van szó ami (Egyedül csak ebből a szögből) Tetris szerűen olvad össze egyetlen lépcsőzetes tömbbé! Azt is én láttam a helyszínen, hogyan lehet egy 21 emeletes toronyházat, egy háromemeletes panelt és egy kétemeletes társasházat megvágni. Ezért Kockajáték a címe. - Ugyanis valójában ez az alakzat nem létezik, térben nincs közük egymáshoz.

adott pontszám: 3
2022. április 14. | 20:40 | Fotos84

Szia! Sok inspirációt lehet meríteni absztrakt formák és vonalak keresésével hétköznapi tárgyakban. Egy idő után az ember szeme is rááll, hogy így szemlélje a világot. A törekvés dicséretes, itt azonban azt gondolom, még nem sikerült kihozni azt a hatást, amit szerettél volna. Az épület a sok ablakkal, erkéllyel és antennával kusza, a fények laposak, a színvilág olyan hétköznapi. Ezen képek egyik lényege az egyszerűség, letisztultság - én ezt hiányolom itt. Összességében tudatosnak, de javítandónak gondolom.

Havasi Pál válasza:
Köszönöm! Azt nem értettem az értékelésben a fotónál, hogy a "a fények laposak, a színvilág hétköznapi"...miközben azt írtad követendő példaként, hogy a "lényege az egyszerűség". Ez nekem ellentmondás, mert ha nagymértékben elkezdném utómunkával élénkebbé tenni a fényeket és színeket akkor épp a letisztult egyszerűséggel ellenkező intenzív hatást érek el.