BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,14
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. december 25. 13:52
  • Készítés helye (ország): Egyesült Királyság
Mikor meg sutott a nap

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2022. január 9. | 20:03 | fujiXT

Szia! Az objektívről és a rekesznyílásról nem tudunk, de ha 1 fé-kel szűkebbre állítod akkor az egész jószág élesebb lenne és maradna még a háttérmosás is. A fej és az egyik csáp így is éles.
Annak ellenére, hogy a lepke a fotóalany, szerintem egy levegősebb képvágás, akár az egész virágszirom mutatása javítaná a fotódat.
Amúgy kellemes fotó egy gyakran látható lepkefajtáról.

adott pontszám: 3,6
2022. január 1. | 18:09 | Fotos84

Szia! A makró nehéz műfaj. Sok átlagosan unalmas, vagy épp sikertelen kép után jön egy-egy olyan gyönyörű amiért megérte az összes addigi guggolással - fetrengéssel elpazarolt óra. Én ezt a fotót nézve hiányolom azt a bizonyos pluszt, ami még jobban kiemeli a megannyi átlagos lepkemakróból. Borús idő, lágy fényekkel, esetleg páralecsapódás, vagy valami ilyesmi. Ez így verőfényben nem rossz, de nem is kiemelkedő. A szerkesztéssel kapcsolatban még annyi, hogy egy álló 4/3 szerintem jobb lenne, jobbra sok a felesleges tér. Az élesség szerintem elegendő, a mélysége lehetne valamivel nagyobb egy szűkebb rekesszel, így a szárnyak struktúrájából is több érvényesülne.

adott pontszám: 3
2021. december 27. | 06:01 | gljzsf

Szia! Sajnos a minőség nem üti meg az elvárható szintet. A lepke életlen, pontosabban nem kellően éles. Valószínűleg utómunkával lehetett volna ezen segítenei. A kép színei eléggé ütik egymást, túl soknak tűnik, túl harsánynak. A kompozíció szempontjából érdemes lett volna elforgatni a lepkét, hogy a szárnyai átlóba álljanak, lehet kkor a bal alsó sarokban lévő fekete folt is eltűnt volna.

adott pontszám: 3
2021. december 26. | 21:24 | foto50

Szia!
Mivel ez tulajdonképpen egy makró fotó a legfontosabb az lenne, hogy legalább a lepke feje (szeme) kellően éles legyen, de nem az.
Nem szép a virág szárának levelének feketébe hajló foltja sem és a szerkesztés sem kiegyensúlyozott. Itt most jobb lett volna szerintem, ha megvágod négyzetesre és a lepke szárnya kb. az átlóba kerül, így legalább a bal oldali fekete levélfoltot is levághattad volna.
Üdv:
Józsi

adott pontszám: 3
2021. december 26. | 10:19 | sasvari

Szia.
A háttérelmosás jó.Szerkesztés tekintetében jobb lett volna a jobb harmadolóba rakni. Az élesség nem a kép erőssége. A bal alsó sarokból a sötétebb levelet érdemes lett volna kihagyni.
A feltöltés is nagyobbra sikerült.
Program: Adobe (CS6):
1. Megnyitom a képet.
2. Menü --> Kép --> Képméret
3. A felugró ablakban:
Felbontás: 72
Szélesség fekvő képnél: 1150 képpont (a magasságot számítja a PS, ha alul az oldalarány megtartásánál ott a pipa )
Álló képnél 800 képpont a magasság.
Kettős köbös (egyenletes színátmenetekhez a legmegfelelőbb)
4. Ezután a legtöbbször szükség van utóélesítésre. Így:
Menü --> Szűrők --> Élesítés --> Életlen maszk
A beállítások:
Mérték: 50 - 100 között, ez képfüggő
Sugár: 0,3
Határérték: 0
5. Menü --> Fájl --> Mentés webre
Itt a Minőség csuszkát addig húzod lefelé, amíg bal alul a kép kilobyte-okban megadott mérete belefér a feltöltési limitbe. Tehát ezen az oldalon kategóriától függően 400 - 450 kbyte.
6. Elmented a képet valamilyen más néven!! Tehát nem az eredetit írod felül, mert ez csak egy fotozz.hu-ra szánt verzió lesz.
Üdv Sas