BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2021. február 1. 14:25
Vivi

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. február 15. | 13:58 | Csillagpor

Nem látod, nem érted.

Lajmo válasza:
Nos,ez a kép egy olyan oldalon szerepel ahol elég nívós képek vannak. Csak moderátori engedéllyel mehetnek fel a képek. Nem azt mondom hogy ettől jobb vagy rosszabb,de amit te írsz róla hibának az túlzás véleményem szerint. Persze,hogy nem értem,mert nem konkrétumokat írsz,és még a statikus figurás képeimet is mérlegre teszed ezzel a képpel.
Még csak a galériádban sem látok munkádat,hogy legalább lássam ki az aki véleményezi a képemet.
Részemről lezártnak tekintem.
Üdv

2021. február 15. | 10:05 | Csillagpor

Nézd, a portrézás a legnehezebb. A katona figurás képeid jobbak. Ha nem látod a minőség közti különbséget ez, és azon képeid között, akkor körülményes és nehézkes lesz számodra az emberábrázolásban érvényesülni.

Lajmo válasza:
A két témát nagyon nem lehet összehasonlítani. Semmi közük egymáshoz. De nem is az összehasonlítás a lényeg,hanem mint írtam,te nem konkrét hibákról írtál,hanem ízlésről.

adott pontszám: 1,8
2021. február 13. | 17:52 | Csillagpor

Attól, hogy hatalmas a mélységélesség és az ezzel való játszadozás, az újdonsült kameratulajdonosoknak remek móka, még a fotó nem lesz életképes. Kiforratlan szerkesztesű, tematika nelküli, összecsapott munka. Sem ötlet, sem hangulat nem szorult a képbe. Tucatfotó, mely nem fog elöbbre vinni. Míg nem találod meg, hogy mit akarsz megmutatni, addig csak üres kattogtatás a dolog.

Lajmo válasza:
Már abból is sejthető,hogy picit eltévedtél a véleményezést követően,hogy konkrét dolgokat nem írsz le hibaként. Minden fotónak van hangulata,maximum nem mindenkinek jön be. De attól még az nem hiba,csupán ízlés. Kiforratlan szerkesztés.miért? Ferde? Rossz helyen van a modell? Belelóg valami a képbe?
Nem látod mit szeretnék a képpel megmutatni? Ez jelen esetben nem az hibám.
Minden jót!

adott pontszám: 5
2021. február 8. | 11:14 | MarkosR34

Szia! Tökéletes portré! Pazar!
Gratulálok hozzá!

Lajmo válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönjük! :)

adott pontszám: 5
2021. február 7. | 13:45 | mazsola86

Szia. Hat nem Vivi szep lany, hanem a foto is gyonyoru, ugyesen kihoztad a maximumot. Gratulalok jo kis portre let. Ami picit zavar a kez tartasa de ezt leszamitva , mivel gyonyoru a modeled tekintete ....gratulalok.

Lajmo válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönjük! :)

adott pontszám: 5
2021. február 3. | 07:50 | gljzsf

Mi is kell egy ilyen portréhoz? Kell egy modell, szépen felöltözve, kisminkelve, fotogén arccal. Kell egy jó felszerelés főleg fényerős objektív. És nem árt ha a fotós is ott van segít a beállításban, pózolásban. stb. Szerintem itt minden a helyén volt. Nálam bejön, természetes mégis meglepő a pózolás, és háttér is rendben van. Talán a távoli fák lombjába lehetne belekötni, ha ez lenne a cél, egy kicsit sterilebb háttér jobban illett volna, de nem ez a célom.

Lajmo válasza:
Szia!

Igen,sok összetevőből épül ez fel :)
Köszönöm szépen,hogy értékelted!

üdv:

adott pontszám: 5
2021. február 1. | 19:05 | pálkata

Brutális a dof, szinte már túl sok is, de a hölgy szerk színvilág nagyon eredeti, szép!
Gratulálok a fotóhoz!

Lajmo válasza:
Köszönjük szépen!
Nem régóta használom ezt az obit,de a dofon én is meglepődtem. Ezen a rekesztartományon kiemelkedően dolgozik. Örültem neked!

adott pontszám: 3,7
2021. február 1. | 17:53 | drozsa

Szia! Ez talán olyan "kinek a pap..." felvétel. Ha a címből indulok ki, "Vivi" csak egy kis részt képvisel a leképezett térből, a híd és háttér térfoglalása szerintem sok. A színek nekem fakók (bár ez vélhetően tudatos, divatos is, így a pontozásba nem vettem bele), kissé túl is lett exponálva a fotó. Az élesség jó helyen van, de keskeny; ennek következtében a fentebb feleslegesnek ítélt részletek még inkább értelmüket vesztik. Végül a haj: a modell arcának nagy részét kitakarja, vagy nem jól láthatóvá teszi, szerintem nem előnyös. Más szögből és "szűkebben", talán "állóban" fotóztam volna, de ha maradnunk kell ennél a koncepciónál, akkor a hátteret is hagytam volna kicsit kibontakozni.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Lajmo válasza:
Szia!

Köszönöm a hosszas kifejtést. Az ég egy része valóban kissé túlexpós,ezt így el tudom fogadni.
Az élesség keskeny? Ez a lencse konkrétan 2,8as rekeszen a modell minden részét élesen kirajzolja. Számomra ez a lényeg a portrénál. Viszont a hidat is szerettem volna beletenni,mint környezet,de semmiképpen sem szerettem volna,hogy részletesebb legyen,hiszen a főszereplő mégiscsak a modell.
Haj:Szerencsésnek tartom,hogy így fújta a szél,és előnyösnek is,de elfogadom ha téged zavar.
A más szög már egy másik kép,és más ízlés dolga. Ez nem lehet hibafaktor.
Összességében örülök,hogy foglalkoztál a képpel,olyan dolgokat is hibának számoltál,ami csak éppen ízlés dolga lehet.
Köszönöm a kreditet!
Szép fényeket kívánok!