BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: utcaifotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
-
  • Feltöltve:
    2020. december 22. 11:41
  • Készítés helye (ország): Japán
  • Készítés helye: Tokio
Shibuya

Shibuya, Tokió a világ legforgalmasabb kereszteződése. Sajnos csak mobil volt nálam, egy iphonnal készült a kép. Nincs belenyúlva 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2020. december 23. | 11:29 | gljzsf

Szerintem a fényképezéskor való komponálás a profik kiváltsága. Vagy van hozzá érzéked, gyakorlatod, vagy nincs. A keresőkép is kicsi, nem jó felbontású, máskép látod mint egy monitoron, ahol aztán minden kijön. Én minden képemet feldolgozom, van amit kevésbé, van amit jobban. Legtöbb esetben nem tetszik ami a gépből kijön. Ebben a szakaszban még hozzá lehet tenni a saját elképzeléseidet, kihangsúlyozhatsz részleteket, feljavíthatod a színeket, kontrasztot stb. ízlés szerint. Szóval, nem kell félni tőle. Szerintem a fotózás része.

Lajka77 válasza:
Persze értem, meg különben is egy tárgy, vagy egy természet fotónál jobban számít ez mint egy szociofotónál :)

2020. december 23. | 10:41 | gljzsf

Kicsit túl szigorú voltam azt gondolom. A véleményem nem változott, de nem akarom elvenni egy kezdő fotós kedvét, és annak a felelőssége is nagy, hogy pontjaim súlyaránya elég jelentős. A kép egyébként nagyon jó is lehetne. A válaszaidat valóban nem láttam, és nincs is jelentősége a véleményezés szempontjából. Én sok toleranciában részesültem ezen az oldalon, általam jónak tartott fotósoktól, és ezért is megpróbálom kivonatni a pontomat. További jó képeket kívánok.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Lajka77 válasza:
Nagyon köszönöm :) még tanulom az oldalt. Csináltam anno sok műtermi fotót, csak meguntam. Tű élesek voltak és komponáltak. Egy idő után jobban értékeltem azokat a képeket amik próbálnak mondani valamit. Persze több kevesebb sikerrel :) az elmult 20 év kimaradt, de gondoltam elkezdem megint. Fel akartam tölteni egy képet a Fuji tetejéről aminél látszik a hegy árnyéka a felhőkön, de nem mertem mert az sem tőkéletes technikailag. Nem cipeltem fel a gépet :/ nem szeretek belenyúlni photoshoppal, anno úgy tanultam a fényképezéskor komponáljuk meg a képet :)

2020. december 23. | 09:37 | Drilla.

Nem mondtam, h fontos, csak elvileg kötelező.(volt valamikor, de lehet már a kutya se nézi)
Utólag is megjelölheted egyébként mivel készült.
'gljzsf' pedig nem látta az értékelés elküldéséig, hogy te mit válaszoltál az előző értékelőnek.
Písz!

Lajka77 válasza:
Á ok. Köszi

2020. december 23. | 09:22 | Drilla.

Közel 1 millió/nap? az Qva sok.. (:
Nekem alapjába véve tetszik a képed, de legközelebb jelöld meg mivel készült, főleg, ha telefonnal. Nem változtat semmin, de be tudják lőni az emberek a korlátaid a fotóval kapcsolatban.
Gratulálok!

Nekem is hiányzik az utazás..

Lajka77 válasza:
Igen ezt nem gondoltam. Ha egy fotót nézek nekem mindig másodlagos, harmadlagos a kép minősége. De persze majd figyelek rá ha itt ez fontos :) illetve megjelelölöm mivel készűlt.

2020. december 23. | 07:45 | gljzsf

Az elképzelés jó lenne, de a minőség csapnivaló. És azért ezen az oldalon az is fontos szempont. Pixeles, foltos a kép, olyan összecsapottnak látszik. Talán emiatt is, kicsit motázs szerű. Jobb oldalon az oszlop, és a róla belógó részek sokat rontanak a kompozíción. A minőség miatt telefonos képnek gondolom.

Lajka77 válasza:
Ha elolvasta akkor kiderūl hogy telefonnal készūlt éjszaka egy elég nyüzsgõs városba kb 36 óra utazás után :) nem egy megkomponált mūtermi fotó, hanem egy hangulat egy olyan kereztezõdésben ahol hömpölyög a tömeg (napi egymillió ember) sajnálom hogy nem tetszik. Azt gondolom hogy nem tetszik ;)

adott pontszám: 5
2020. december 22. | 22:47 | mazsola86

Gratula nagyon erdekes kep, kar hogy reszletes leirast nem irtal.....Gondolom photoshop segitsegevel sikerult enyire profin az utomunka. Szamomra fokent tetszik a nagy nyuzsgolodes abrazolasa es a lefagyasztott emberke ahogy figyeli oket:) ( nekem ezt sugalja a kep) . Ugyes szep munka

Lajka77 válasza:
Új vagyok itt, legközelebb írok. Jogos. Shibuya, Tokió egymillió ember / nap a kereszteződésben. Átkelés közben egy telefonnal. Nincs utómunka :) köszi!

adott pontszám: 5
2020. december 22. | 15:39 | sasvari

Szia.
Kezdem a negatívummal csak hogy átessünk rajta. Messziről jó a kép de közelről nem túl éles.
De az ötlet nagyon tetszik. Ahogy a rohanó világunkban 1 valaki képes megállni egy kicsit és nem ragadja magával a csorda szellem. A mai helyzetben főként aktuális.
4.5-et adtam volna.De a hangulata a kép elrendezése nagyon elgondolkodtató és nagyon megfogott. Úgy ,hogy felfelé kerekítenék. Kíváncsi leszek , hogy mások mit fognak írni. Lehet megismételném,ha nem is ott de egy másik forgalmas városban.
Üdv Sas

Lajka77 válasza:
Köszönöm. Sajnos csak a telefonom volt nàlam. Errõl a kereztezõdèsrõl tudni kell hogy az egyik legforgalmasabb a világon. Napi közel egymillió ember megy át rajta. Amiért feljött nekem az az hogy nagyon hiányzik az utazás...