BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. október 15. 20:18
Készenlét

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2020. november 11. | 20:15 | fotozz.juhasz14

Szia! Szerintem nagyon jó kép lett, a szerkesztés, a színek, az élesség, minden nagyon tetszik. Hibátlan! Gratulálok!

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést.
Üdv: Lajos

adott pontszám: 5
2020. október 29. | 15:42 | apóka

Tetszik. A skorpiólégy megfelelően éles. A háttér elmosott. Jó a szerkesztése is. A téma előtti tér is elég.A színek is élethűek.További jó fotózást! Üdv!

Tarr Lali válasza:
Szia Apóka!
Ismerve a Te ilyen kategóriájú színvonalas képeidet, nagyon örülök az értékelésednek. Rájöttem, hogy ha Te "apóka" vagy akkor én is az vagyok, ugyanis egy napon születtünk.
Szép fényeket.
Üdv: Lajos

2020. október 18. | 20:34 | hoho

Szia Lajos!

Köszönöm szépen a választ!
Ilyen helyeken gyakran járok, de lehet, hogy a szúnyogok lekötötték a figyelmemet. :)
Na majd jobban figyelek.

Üdv: hoho

Tarr Lali válasza:
Sok sikert a kereséshez.
Üdv: Lajos

adott pontszám: 5
2020. október 16. | 14:02 | hoho

Szia!

Számomra nagyon egzotikus ez a rovar, nem emlékszem rá, hogy valaha láttam volna ilyet, pedig már megéltem egy-két telet. A farka tisztára olyan, mint a skorpióé, csak ennek két hegye van.
Jól eltaláltad a mélységélességet, és a fókusz is ott van, ahol lennie kell. Jól áll neki az átlós szerkesztés, szépen kiemelkedik a háttérből.
A tanulság kedvéért megírhatnád, hogy milyen objektívvel, milyen beállításokkal (rekesz, záridő, fókusztávolság, esetleg a tárgytávolság) készült.
Gratulálok a fotóhoz!

Üdv: hoho

Tarr Lali válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a dicsérő szavakat és a pontot. Szerintem,ha folyók,patakok,árterek környékén bozótos, árnyas helyeken jársz van esélyed a találkozásra.A fotót Sigma 105/2,8 makró obival készítettem.f 6,3 1/160s ISO 320. A tárgytávolság körülbelül 30-40cmm között volt.
Örülök, hogy írtál.
Üdv:Lajos

2020. október 16. | 10:54 | btomi77

Szia!

Nem bántottál meg. Főleg annak tudatában, hogy nem értem mire célzol.Ha csupaka képeivel kell összehasonlítani a te fotódat akkor neki is voltak mellé nyúlásai, és remek minőségű akár némi akcióval fűszerezett kiváló fotói. Ha ezek általam értékelt pontszámaira gondolsz, ott biztos volt nekem is mellényúlásom, illetve objektív véleményem is. Mint egy fotós, úgy egy értékelő is tévedhet, de fejlődhet is. Csak halkan jegyzem meg, hogy még komoly pályázatokon is vannak tévedések, zsüritagok közötti irreális pontszám eltérések egy-egy kép értékelésében.
Én direkt nem pontoztam a fotódat, mert csak nagyon rosszakat szoktam lehúzni alacsony pontszámmal, a kis apró hibásat inkább nem kategóriázom be. Ahogy írtam több jó dolog van a képen amit megfelelően megoldottál. Az élességet nem bíráltam, mivel azzal nincs gond. Egyedül a zajszűrést érzem téves útnak, de erre te nem válaszoltál.
Az S2 fotón látni a kis szőröket a hátsó lábakon, a test kellően visszaadja a bőre felületét. Nézd meg a tieden ez mennyire szétmosott. Ilyenekre gondolok, ha részlethiányogról írok. Kíváncsi lennek az eredetire, hogy lássam mi is történt ezzel a fotóval.

U.i: a c
Csak egy légy képre nem találtam most rá.
Üdv.Tomi

Tarr Lali válasza:
Szia Tomi!
Szeretném elmondani,hogy szerintem a kis szőrök kivételével az én fotómon több részlet látható.Te ezt nem így látod én ezt elfogadom. De nem szeretném tovább védeni a véleményem.De erről a fajról van Csupakabrának egy másik képe is.A címe a "Legyek prófétája",ami úgy néz ki mint ha egy rajzfilmből lépett volna ki.Részlet szinte semmi.Ez is öt pontot ér? Az "Egy légy"című kép pedig az értékeléseid között megtalálható. Mindenesetre ezt a véleménycserét nem így képzeltem el.Azt gondoltam,hogy jobban hasonlít a látásmódunk. Viszont a képeidről csak őszinte elismeréssel tudok nyilatkozni.
Baráti üdvözlettel:Lajos

adott pontszám: 5
2020. október 16. | 05:12 | bau52lac

Szia! A készenlét cím a fotósra és a bogárra is vonatkozhat, mert gondolom "csőre töltve" kell vadászni, hogy egy ilyen jó képet kattintson az ember. Szép lett, a szerkesztés, az élesség, a háttér tökéletes. Gratulálok hozzá! Üdv

Tarr Lali válasza:
Szia Laci!
Köszönöm szépen a véleményedet és a gratulációt:)
Üdv:Lajos

2020. október 15. | 22:13 | btomi77

Szia Lali!

Nekem nagyon erős a zajszűrés a képen. A finomrészletek elmosódtak. A faj és szerkesztés, fények tetszenének.

Üdv.Tomi

Tarr Lali válasza:
Szia Tomi!
Remélem nem bántalak meg a válaszommal, mert nekem mindig is fontos volt a véleményed. De azért lenne egy pár észrevételem. Azzal egyetértek, hogy ennél részletesebb képet is lehet készíteni erről a fajról. De mielőtt felteszek egy fotót akkor mindig viszonyítok a korábbi mások által készített felvételekhez és csak akkor töltöm fel,ha a minőség legalább olyan, vagy jobb.A rovarfotózásban nekem csupakambra képei a mérvadók /sokat köszönhetek neki/Ha összehasonlítom az Ő S2 című képével,
az enyémet, akkor az látszik, hogy a skorpiólégy feje/csáp, szájszerv/ szárny, potroh stb. Az én fotómon élesebb.Az Ő fotóján a vágás is jóval nagyobb,de még szenzorkosz is van rajta.A mások által készített s.legyes képeken még több hiba látható. Természetesen csak az öt pontos képekre gondolok.Tudom,hogy az értékelés mindig szubjektív.De azért például az "Egy légy" című fotó amin egyetlen egy éles rész nem található,az szerinted hogy érhet öt pontot. Remélem nem bántottalak meg a válaszommal és továbbra is számíthatok az adekvát elemzéseidre.
Barát üdvözlettel: Lajos