BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2020. augusztus 16. 15:45
  • forrás: negatív
A szingularitás túloldalán

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2021. január 16. | 07:13 | pálkata

Tölthetne fel, vmi izgalmasat, mondjuk bármit!
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

hegyiember válasza:
töltök, köszi a dotációt.
eddig nem volt mit, most hívtam elő az utolsó 14 hónap termését - 11 tekercset.

2020. szeptember 5. | 23:35 | lasztek

Nekem az ugrott be a képről, hogy a Föld nevű bolygón létrejött az élet, talán egyedülálló csoda (bár... sohasem lehessen tudni) ami létrehozta, vagy legenerálta az "embert", aki aztán létrehozta azt a világot maga köré, ami végül elszakítja az "anya" természettől... ebbe a képbe valami ilyesmi gondolatot láttam bele, hogy a "tökéletes" geometria börtönéből nézünk kifele... valamiféle nosztalgiával, vagy vággyal vissza (látszólag, mert ugye lehetséges-e egyáltalán az eltávolodás, hogy oda visszacsatoljak ... aztán meg körbe-körbe... :D)

hegyiember válasza:
ezek kurvajó gondolatok!

nem tudom, merre laksz, de elég jó lenne egyszer személyesen összejönni, asszem kiválóan elfilozofálgathatnánk némi szeszesital gátlásoldó társaságában :)

2020. augusztus 31. | 10:42 | lasztek

Eléggé kurrens téma, szoktam néha gondolkozni pl. a "természetes" és "mesterséges" szavak mélyebb jelentésén, és, hogy hol válik el a kettő, mert végső soron ebben a kettéválasztásban egyfajta nagyképűség testesül meg, azt hiszem. Mi emberek vagyunk olyan nagyképűek, hogy "mesterséges"-nek tituláljuk azt, amiről azt gondoljuk, hogy mi "teremtettük". Pedig nem mi teremtettük, csak kikevertük, hozott, talált anyagból, az eddig megértett szabályszerűségek alapján, messzemenően figyelmen kívül hagyva az eleddig meg nem értett szabályszerűségeket (mint ahogy a nem mellékelt ábra mutatja ld. tengerek elszennyezése, ózon-lyuk és hasonló földhözragadt alkalmazások). A címre kanyarodva: kicsit erőltetettnek érzem, annak ellenére, hogy asszem értem (vagy van egy értelmezésem), mire akarsz vele kilyukadni, és elgondolkodtató is. Ha más szóval akarnám pontosítani, kicsit öváll-veregető, vagy attitűdös, de ezek is olyan nehezen megfoghatóak. Én is szeretek idegen szavakat használni (erre mondjuk nincs jó magyar szó), de néha idegesít ez magamban, szóval lehet, hogy igazából belőlem indul a kritikám és nem a képből (szok ez így lenni máskor is). Mondjuk ha elkezdenék gondolkozni, mit lehetne helyette... ilyenek jutnak eszembe, hogy pl. más-világ, de ez nyilván nem ugyanaz. És mindezt csak, mert kérted... A kép továbbra is szép, és vissza-vissza térős féle. Ü.:P.

hegyiember válasza:
na :)

az első gondolatmeneteddel tudok azonosulni, bennem is megfogalmazódott már ez a gondolat - nevezzük talán filozófiai problémának, hiszen gyakorlati szempontból azért lehet definiálni a dolgot. persze azért vannak határesetek, mint mondjuk a narancs kifacsart leve; de ezen a nyomon indulva akár a hámozott alma is mesterségesnek számít, hiszen 100%-ban csak természetes anyagot tartalmaz, így nőtt ki a fán, ilyen formában azért magától nem szokott előfordulni :)

örültem volna (vagy örülnék), ha az értelmezésedet is megosztod (megosztanád), mert úgy látom, eltérő az enyémtől, ami nyilván cseppet sem baj.
mellesleg messze nem olyan tudatos ez az egész, mint amilyennek esetleg kinéz. mikor a szkennelés után megláttam a képet, azonnal ilyenek ugrottak be róla, mint a szingularitás (és igen, nem létezik rá tömör és frappáns magyar kifejezés), esetleg szuperpozíció - hiszen egy olyan határ átlépésénél, ahol már nincs visszaút, egy olyan világban találjuk magunkat, amiről semmiféle információnk nincs és nem is lehet, ennélfogva a túloldalon bármi várhat ránk, de tényleg bármi - ami meg már a szuperpozíció meghatározásán is túlmutat... :)

ilyesmi.
örülök, hogy leírtad, asszem ha összejönnénk élőben, kiválóan el tudnánk beszélgetni egy csomó ilyen, gyakorlati szempontból talán legkevésbé sem fontos, ám roppant érdekes dologról :)

adott pontszám: 5
2020. augusztus 25. | 07:48 | pálkata

Esik de, nagyon misztikus, filmbeilő részlet, nem egy romantikus adaptáció, számomra fantázia átjáró, lehetőség!
Gratulálok hozzá!

hegyiember válasza:
Köszönöm

2020. augusztus 24. | 11:18 | lasztek

Szia. A kép... szép, az irányok, a texturák, rétegek, tónusok, kompozíció. Ez a lényeg. Cím miatt nem ér kötözködni, tudom, de nekem az egy kicsit erős (kellene kifejtenem?... ez legyen a legnagyobb baj...) :D Grat.

hegyiember válasza:
Örülnék, ha kifejtenéd.
Köszi

adott pontszám: 5
2020. augusztus 17. | 21:35 | Azúr

Szia!

Nagyon ötletes, szép kompó, remek tónusok!

Valószínű simán elsétálnék egy ilyen téma mellett...jó szemed van!

R.

hegyiember válasza:
köszi!