BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2019. augusztus 29. 10:50
Remete szurdok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2019. szeptember 24. | 12:43 | gljzsf

Igazából az a gondom a képpel, hogy nem mutat semmi érdekeset. Lehet nem is kell minden tájképnek valami oltári különlegesnek lennie. De ennél sem a választott látószög, sem a téma, sem az időpont nem igazán jó. Szinte bárhol készülhetett volna. Ha nem írod meg a címben ki találja ki? Szóval részemről van még mit dolgozni ezen a területen.

Zsolt36 válasza:
tényleg nem jó, azóta történ velem néhány esemény és tanultam a hibáimból ! :?)
A fotós 1,9 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2019. szeptember 14. | 20:51 | V.F.

Szia!
Ami tetszik és amit jól láttál meg az a kép tagoltsága szimmetrikus szerkesztése.
Ami nem tetszik és szerintem nem sikerült jól sajnos az minden más...
A kép alsó felét a nem túl érdekes fák adják a kép felső felén a kiégett részlettelen égbolt 0 képi információval. Ami még tényleg szép és érdekes lehetne és a témát szolgáltathatná egy tájkép esetében az a kép közepén a távol homályába vesző hegy. A fókuszt nem a fákra raktam volna hanem a háttérre és jóval kevesebb előteret komponáltam volna a fákból. Az égboltot egy precízebb fényméréssel életben lehetett volna tartani esetleg érdemes átmenetes ND szűrőt használni egy ilyen kompozíciónál, vagy egy finom HDR. Jelenleg egy 16:9-es képarányú vágást is elbírna a kép hogy kevesebb látszódjon az égboltból.
Üdv.

Zsolt36 válasza:
tudom, hogy a távolabbi kék nagyon nem éles! de köszi :)
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2019. szeptember 9. | 11:04 | metkos

Szia!
A kep perspektivaja tetszik, az ivek szepen harmonizalnak egymassal, viszont tobb szempontbol is sajnos egy atlagos kirandulos, turista foto marad.
A kep elkeszultekor sajnos a fenyviszonyok nem a legszerencsesebbek voltak. A fenyek laposak es ezaltal kontraszttalanna, mar mar unalmassa teszik a kepet. Sajnos az eg nagyon nagy helyet foglal el, ami nem is lenne baj, ha lenne nehan felho, ami izgalmassa teszi a kep felso reszet. Sajnos a hatterben meghuzodo hegy is eletlen, fako. Nem artana az elessegre is figyelni.
En visszamennek es ujbol elkeszitenem a kepet megfelelobb fenyviszonyok mellett.
Üdv
metkos

Zsolt36 válasza:
Köszönöm az értékelést! szia! Zsolti

adott pontszám: 2
2019. szeptember 3. | 18:47 | Minerk

Üdv!

Egy tájkép tud nagyon drámai és érdekes lenni, ha megtaláljuk a legszebb helyeket és beállításokat.
A te képeden egy közeli szurdok látszik az előtérben, ami valahogy életlen és homályos. Ez lehet az objektíved, az expozíció, a fókusz vagy az utómunka eredménye. Mindenesetre számomra zavaró hogy valahogy nem talál a szemem egyetlen igazán éles foltot sem a képen. Legközelebb kitölthetnéd a kép leírását (az eredeti kép tárol minden információt, jobb klikk a képre-tulajdonságok-részletek), hogy láthassuk mit ronthattál el. Szerintem utólag tudnál volna ezen a képen élesíteni.

A háttérben egy másik hegy vonalai tűnnek elő a homályból. Ezzel térhatást váltottál, ki de az ég egyhangú fehér lett. Ez szerintem képed egyik legnagyobb hibája, a valóságban kék szokott lenni. Egy tájképen különös figyelmet kell fordítani az égre mivel nagyon meghatározó része a képnek. Megpróbálhattál volna HDR képet lőni, vagy más napszakban fotózni, esetleg naplementében vagy napfelkeltekor, hogy érdekesebb eget és ezzel jobb képet teremts.

A fő gond a képeddel szerintem mégis az, hogy nem mutat meg semmi érdekeset vagy szépet, nincs egy hegy, egy tó, a nap vagy bármi érdekes, amin megakadna figyelmünk és felkeltené érdeklődésünk. Ezért sajnos nem tudok jobb értékelést adni.

Zsolt36 válasza:
Teljesen igazat adok neked. Sajnos sokat kell oda utaznom és nem tudhattam előre milyen lesz az ég. Itt vannak az adatok:
blende 22, Iso 3200, záridő 1/400, fókusz táv 55 mm. Sajnos néha remeg a kezem ezért ilyenkor vagy állvány vagy túl rövid záridőt használok és így az iso-t is megnövelem. Köszönöm neked a részletes véleményt és a segítséget.
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.