BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. július 15. 16:22
Út a pokolba

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. július 16. | 20:08 | Lacos-ka

"Lacos-ka több utómunkát javasolt,én is szoktam kicsit túllőni a célon néha", tehát én túllövök a célon, amikor megfelelő expozícióra hozom ki a képet, valamint adok hozzá egy kis kontrasztot is? Esetleg megnézem FF-ben? :D Túlzásokba azért ne essünk.
Persze, a kép akkor lenne az igazi, ha nem mozdult volna be, de ha így sikerült, akkor ebből kell a legtöbbet kihozni. Én legalábbis így szoktam.
A színekről pedig annyit, hogy számomra ha egy tájképen alig van belőle és a formák nagyon dominánsak, viszik a szemet, ráadásul a cikkcakkos felhők is ott vannak a háttérben, akkor inkább a kontrasztos FF verziót választanám, mint egy kontraszttalan, kevés színnel bíró verzióját a képnek. Nekem legalábbis egyszerűnek tűnik a képlet: a színek adnak a képhez, vagy elvesznek? Szerintem itt semmit nem adnak a színek a kép élvezhetőségi faktorához. És a hangulat se veszne el.
Lehet ezen vitatkozni, hogy kinek mi. Nekem ez volt az észrevételem, amit lentebb olvashattok és én ezek szerint utómunkáznám ezt a képet. Nem kötelező vele egyetérteni, csak elfogadni

zolqa válasza:
Teljesen félreértettél,semmi rossz szándék nem vezérelt,amit irtam én magamra értettem,nem a véleményre.Kár egy fotón vitatkozni.

2018. július 16. | 13:16 | najó

kinek a pap, kinek a pappné..
én mondjuk az életlen képeimet ki szoktam dobni inkább , mielőtt szétroncsolom a fotósboltban, meg agyonzajszűröm csutka részlettelenre , már-már pixelesre..
persze ha a képet én készítem.

ha meg mint néző, és véleményező szerepében vagyok jelen mint most is, akkor pedig nem tanácsolhatok semmi ff-meg kontraszt , meg világosító utómunkát sem, mert felesleges,
így értettem-én ezt.:)

zolqa válasza:
értem,de szerintem nem életlen,csak a tömörités ront rajta,mert az eredeti nem zajos,pl.Lacos-ka több utómunkát javasolt,én is szoktam kicsit túllőni a célon néha,de itt most én se éreztem a többletet.Mellesleg a táj a helyszinen ezt az érzést árasztotta,azért ilyen sötét a hangulata a képnek.

2018. július 16. | 12:22 | najó

egy rosszul sikerült képet, minek utómunkázni?

zolqa válasza:
hát ezt nem tudom én se minek kell.

adott pontszám: 4
2018. július 16. | 09:37 | Lacos-ka

Kár a képért, mert a perspektíva adja és a kompozíció is megfelelő, de sajnos a kép be lett mozdítva (ez főleg a jobb alsó sarokban vehető észre). Gondolom kézből fotóztad, nem sok fényed volt, ezért a bemozdulás. ISO értékre bár nem látunk rá, de biztosan viszonylag magas értéken van, de jó lett volna még az utómunka során kicsit világosítani a képen, kontraszt is elférne rajta. Sőt, akár FF-ben is megnézném, mindenképp izgalmas téma ez az útszakasz ezekkel a felhőkkel.

zolqa válasza:
Köszi az értékelést,álványról fotóztam,ISO 100-on,csak erős volt a szél.Az utómunka most igy tetszett nekem,ff-ben pedig nem olyan izgalmas.

2018. július 15. | 20:50 | najó

ezzel mi történt? botrányosan rossz a képminőség!

zolqa válasza:
hááát,nem tudom mi történhetett.