BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,46
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. május 5. 22:08
  • érzékenység: ISO 400
  • fókusztávolság: 100 mm
  • objektív: Canon EF100mm f/2.8 Macro USM
  • rekeszérték: F4
  • zársebesség: 1/160
Pipacsszezon

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. július 2. | 10:40 | fotozz.hu-admin

Gratulálunk!

Képed szerepel a 2018 áprilisában feltöltött legsikeresebb fotók között.

A részletes listát itt találod:
https://pixinfo.com/hirek/2018/07/02/a-fotozz-hu-legsikeresebb-majusi-fotoi-2/

Jutalmad egyszeri 10 kredit (max. 20 kredit egyenlegig).

Használd fel kreditjeid képfeltöltésen kívül főoldali kiemelésre is, így még nagyobb nézettséget, több értékelést és több pontot szerezhetsz!

halligalli válasza:
Köszönöm szépen. 😊

adott pontszám: 5
2018. május 29. | 18:36 | tanaif76

Nagyon szép.

halligalli válasza:
Köszönöm szépen. 😊

2018. május 27. | 22:10 | TahiTM

Nagy Like!

halligalli válasza:
Nagyon szépen köszönöm. 😊

2018. május 8. | 23:57 | najó

igen, ahogyan a fákat, bokrokat, a metszés élteti, úgy a fotózzt, meg viták, a harcok, a megmondások, az anyázások, a veszekedések , éltetik, és talán egyedüliként még mindig szuperál, igaz már infúziós palackra kötve, mindig is liberális volt az oldal-hála istennek,

nagyon sok, kemény csatát láttam már itt, azok voltak csak a kemények...:))

önsajnáló, sírdogáló, panaszkodó, hisztiző felhasználók mindig is voltak, és lesznek, -kivonulnak mint Zrinyi, csinálnak egy színházat, -
csak igazából maguk sem igazán tudják, hogy mi a bajuk:))))
de valahol, mindig lapul egy bűnbak.
:)
üdv!

halligalli válasza:
Igen, szerintem is kellenek a vélemények még ha nézetkülönbség is van közöttük. Kellenek a frankó megmondások - persze kulturáltan - hisz az visz mindenkit előre. Valamikor a kezdetben én is megsértődtem egy-egy értékelésen, de utána elgondolkoztam, jobban megnéztem s valóban volt rajta mit javítani, vagy volt olyan vélemény is ami bizony mellényúlt, s a későbbiek során ez bebizonyosodott.
Egy fotóművész barátnőm régen említette nekem, minden valamire való fotónak meg van az értéke, csak nem mindegy hol publikáljuk. Ezt nagyon megjegyeztem, azért nem szabad szentírásnak venni csak egy közösség véleményét.
A múltkor olvasgattam az egyik kép alatt a pacal és a mákos tészta "történetét". Ez nagyon jó példa, ki melyiket szereti, de próbáljuk meg a mákos tésztát és a pacalt összekeverni, ehetetlen étel válik belőle. Külön-külön mindegyik nagyon finom tud lenni, de bizony el is lehet rontani. Pld. kóstoljunk 5 különböző szakácstól elkészített pacalt. Egyik nagyon finom a mi ízlésünk szerint, másik sós, híg a leve vagy esetleg büdös a pacal. A mákos tésztában is lehetnek hibák! Mondjuk szét van ázva a tészta, nem elég édes, ne adj Isten dohos a mák.

Ezzel azt akartam ecsetelni, hogy a különböző képeket a saját kategóriájában értékeljünk, ugyan mindenkinek kicsit más az ízlése, de az adott helyzetben és körülmények között mégiscsak kialakul egy vélemény melyik ehető és melyik ehetetlen.

Köszönöm, hogy írtál és ezt elmondhattam nektek!
Üdv. és további remek fotókat kívánok mindenkinek!

adott pontszám: 5
2018. május 8. | 08:37 | darthwondor

Szép színek, nagyon jó kivágás és remek fények. Gratulálok!

halligalli válasza:
Szia!
Köszönöm szépen az értékelést!
üdv. :)

2018. május 7. | 23:01 | najó

leírtad a lényeget kedves halligalli, köszönöm!

Szólásszabadság!

hátezaz:))

halligalli válasza:
Igen :)) S ez mindenkire vonatkozik, mondja ki nyugodtan mindenki a véleményét, nem kell beijedni senkitől :))))

adott pontszám: 5
2018. május 7. | 21:50 | mocsocsaba

remek foto. Egyszer ha vegre odatevedek egy ilyen helyre, ez lesz kovetendo pelda.

halligalli válasza:
Oh, ez igazán megtisztelő! Nem olyan nagy durranás, engem viszont felvidít és boldoggá tesz ;)
Köszönöm, h. írtál :)
üdv.

2018. május 7. | 21:07 | najó

Kedves halligalli!
nem jól tudod, Pálkata már sokkal régebben itt van mint te, olyan őskövület már:) és ráadásul nem is nő!:)

Á, eszem ágában, sincs ebbe a vitába most beleszállni, csak egy rövid történetet mesélnék el:

Egy pár éve én is sok pipacsot fényképeztem, és pont így írtam, a Pálkatának-és pont neki, ahogyan most te-csak akkor nem Pálkatának hívták, ő már akkor is, úgy 2008. környékén, azaz 10 éve, is ilyen lehetetlen szar képeket csinált mint most,
én meg szebbnél szebb pipacsokat, de tényleg sokat, szépek is voltak, viharos felhős éggel, ellenfényben, kis doffal..stbstbstb.... iszonyat népszerűek voltak, akkoriban, 25-50-60 értékelés is volt egy képen, nem 2 vagy 3, napképe, hét képe, esetenként hóképe, nem is értettem, hogy ilyen Pálkata félék mért fényképeznek annyi szart össze, az én csodaszép pipacsaim, meg makróim, meg le tucat-kacatozzák!!:)
egyszer még , fűnyíróval is ránk támadtak, azaz a makrósokra, rosszul esett-nagyon.
Sőt még az akkori Pálkatával jól össze is vesztem.... nagyon veszélyes alak benyomását keltette, féltem is tőle...

Akkoriban , mikor én pipacskirály voltam, akkor volt a nagyobbik lányom, elsős gimnazista , és egyszer megmutattam neki az összes pipacsos képem, és csak annyit mondott:

"pipacs, az osztálytársaim is ilyeneket , vagy hasonlóakat , fényképeznek, egyfolytában, a telefonjukkal, na-ja, most van itt az ideje"

elgondolkodtam, HMM:

DE én továbbra is szeretem a pipacsot, mert szép, mindig szép.....
és igen fényképeztem továbbra is, igaz nem sokat, de én is mindig elcsábulok, újra, meg újra:

http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=250627


http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=265399

ezek , olyan ajándékok,amivel meglepem magam, csecse-becse..
:)
üdv, és szép fényeket!

halligalli válasza:
Kedves najó!
Köszönöm szépen az infót pálkatát illetően, valóban nem ismertem őt, amikor én kezdtem nem volt itt, tehát akkor előtte és most visszatért. Az, hogy őskövület, (én is az vagyok a korom miatt) sejtettem képei alapján.
A történet amit meséltél nagyon érdekes és tanulságos, köszi :)
Véleményem szerint azonban a világ manapság sokkal nyitottabb mint azt gondolnánk. Természetesen mindenkinek meg van az egyénisége a szemlélete amit szeret, s ezt tiszteletben illik tartani. Na nem a pont miatt írom, amit kaptam, azon az időszakon már rég túl vagyok.Én sem szeretem az ő képeit ezért mindig átfutok rajta, mert nem az én világom, számomra teljesen értéktelen, soha nem írok hozzá, de azután szerintem megteszem, hisz szólásszabadság van :D Én vidámabb természet vagyok, szeretem a színeket, a gyerekeket fotózni s bizony erőteljesen húzgálom a csúszkákat is a PS-ben. Én így szeretem, nekem ez tetszik, van akinek más. Nem vagyunk egyformák s ez így van rendjén.
Azért írtam, hogy nyitott a világ, mert igen sok külföldi pályázatra is küldök képeket, mivel kíváncsi vagyok a fogadtatásra. Nos ez a kép Franciaországban természetfotó pályázaton (ezen mondjuk szinte semmi PS) kiállításra került.
A múltkori kislányos képem a macival pedig FIAP díjat nyert, ami nem tetszett neked.
Mondjuk ez sem a világ közepe, meg a Fotózz.hu sem. Az a fontos szeressük amit csinálunk, örömünket leljük a fotózásba, ki így, ki úgy és akkor szép az élet! :)
Köszi hogy írtál! :)
üdv. Neked!

2018. május 7. | 20:05 | btomi77

2-es??? Emlékszem itt egy nagyon gyenge papírképre. Annyi fény volt a kézfejen, hogy kivehetetlen volt hány ujja van a modellnek. Azzal még egy 2-est se sikerült kicsikarni. Pedig abba volt ám koncepció, a lány majdnem belefért a képkockába.

halligalli válasza:
Látod Tomi, ilyen ez a "pop szakma", de én kitartó vagyok :D

adott pontszám: 5
2018. május 7. | 10:36 | csupakambra

Szia!

Ez egy remek pipacsos természet fotó tudatosan kiválasztott helyszínnel. Gyönyörűek a kora esti fények (ellenfény) és az élesség is kitűnő. A már kinyílt virágok, mellettük, mögöttük a még bimbózóak egyfajta derűs, nyugalmat árasztó hangulatot is adnak.
Nem könnyű az ilyesmit összehozni. Hol fúj a szél, hol van egy-egy száradó szirom, hol nincs bimbózó virág, máskor meg a fényekkel is gond lehet. Eddig csak Sunslayertől láttam itt a honlapon hasonló fényjáték mellett elkészített képet.:)
Na szóval részemről repül is egy nagy ötös:)

Üdv: István

halligalli válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! :)

adott pontszám: 2
2018. május 6. | 21:54 | pálkata

Véletlenül láttam meg, Egy kattintás a végtelen mező egy négyzetméterébe ... ?
Koncepciótlan, és érdektelen számomra, egyszerű, és igen, tucat-kacat mely érdektelen.
Örülök, hogy láthattam!
Gratulálok a fotóhoz!

halligalli válasza:
He he he!!!! Ami neked érdektelen és koncepciótlan az sajnos arra vezethető vissza, hogy nagyon szegényes a befogadóképességed a szépség iránt, lehet erről nem tehetsz :D Megnéztem a galériádat, olyan borzalmas fotók vannak fent, amikért kár az energia és a papír, hogy előhívd. Azért nem értékelhetők a fotóid, mert te is tudod, hogy kuka :D Én már régóta vagyok itt a fotózzon, te még nem is voltál akkor. Kicsi kihagyással most visszanéztem, s döbbentem látom a fotókat és az értékeléseket. Ez egy fotós közösség, ahol mindenféle fotók szerepelnek,s azért értékelünk, hogy segítsük egymás fejlődését, nem csak művészkedősök, mert te azt hiszed nagy művész vagy, bár lehet egy szűkebb környezetben elismernek, de az nem a fotózz. Kicsit szállj le a magas lóról, nem áll jó ez egy nőnek!
Na pá Pálkata! :D

adott pontszám: 5
2018. május 6. | 09:43 | szajo

Szia.
Valóban szép, hangulatos kép. Jók a színek, bár nekem kicsit túl sárgásnak hat, de gondolom a napkelte, -nyugta miatt. Gratula a fotóhoz.

halligalli válasza:
Köszönöm szépen, napnyugta volt :)

adott pontszám: 5
2018. május 6. | 08:49 | Azúr

Szia!

Olyan "tombolanyár" hangulata van :) Szép részlet. Először azt hittem, hogy kissé elcsúszott a WB sárgás irányba, de 19:39:19-kor fotóztad, akkor már valóban ilyen narancsosak a fények.

Gratulálok!

halligalli válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést, külön azt, hogy megnézted az időpontot :) Bár előszeretettel használom a PS-t, tologatom a csúszkákat, de itt nem kellett. A megfelelő időpontban a természet szépet alkot! :)
üdv. Piroska!

adott pontszám: 5
2018. május 6. | 08:22 | zolqa

Szia Piroska!Rég láttalak itt az oldalon,bár már én is ritkán töltök fel képet a kevés értékelés miatt-legalábbis az én fotóimra-.Szép az egész hangulata a képnek ahogyan a piros az ellenfényben megfesti a hátteret,szinte érezni lehet a kellemes kora nyári langyos,naplementés levegőt.
Szép fotó,gratula!
Bár tudom,hogy van kredited,de mostanában csak a nekem tetsző fotókra irok és mindig küldök hozzá ajándékot és pont Neked ne küldjek,akinek annyi minden köszönhetek?
Üdv.ZolQa.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

halligalli válasza:
Szia Zoli!
Te is meg én is és még sokan mások átköltöztünk egy másik oldalra, hol pezseg az élet. Azt azonban tudjuk, hogy ott nemcsak a fotó számít, hanem a megfelelő taktika :D Azért tértem ide vissza, a gyökerekhez, hisz itt tanultunk meg sok mindent.
Köszönöm az értékelést és a kreditet is :)
üdv. Piroska!

adott pontszám: 5
2018. május 6. | 00:17 | btomi77

Remek hangulatú pipacs fotó. A lemenő fények gyönyörűek.

halligalli válasza:
Köszönöm szépen Tomi! Többször kimentem, hogy ilyen fényeket tudjak befogni! :)