BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2018. március 28. 10:45
*

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2018. május 8. | 13:14 | fotozz.hu-admin

Gratulálunk!

Képed szerepel a 2018 márciusában feltöltött legsikeresebb fotók között.

A részletes listát itt találod:
https://pixinfo.com/hirek/2018/05/08/a-fotozz-hu-legsikeresebb-fotoi-marciusbol-2/

Jutalmad egyszeri 10 kredit (max. 20 kredit egyenlegig).

Használd fel kreditjeid képfeltöltésen kívül főoldali kiemelésre is, így még nagyobb nézettséget, több értékelést és több pontot szerezhetsz!

dmcdmc válasza:
köszönöm.

2018. április 10. | 20:25 | Azúr

Szia!

Tegyek rendet a fejedben:

-pont nélkül leírtam az őszinte véleményemet

-ez egy véleményező oldal, ahová az ember azért tölt fel fotókat, hogy a társak véleményezzék, nem azért, hogy dicshimnuszokat kapjon

-mindenki önszántából regisztrál, és hagyja el az oldalt, butaság ez az elüldözős sztori

-szerintem a jó fotósok a szakszerűtlen hozzászólások, a gyenge fotók dömpingje, és az egymás fotói iránt tanúsított érdektelenség miatt hagyták el az oldalt

(én nem vagyok jó fotós, úgyhogy maradok, és ha akarnál, akkor sem tudnál elüldözni :) )

dmcdmc válasza:
nem vártam, dicshimnuszt, de való igaz, hogy egy egyszavas giccses vélemény, sehová nem visz engem. én sem irom le a fotoidhoz, hogy dögunalom, mégha némelyik az is, mert nem visz sehová téged. ahogy najó irta pacal, es mákosteszta esete. én meg elüldözni nem akarlak, maradjál nyugodtan, engem aztán hidegen hagy. és ha rávágsz egy nagy egyest az sem érdekelt volna. :)

2018. április 6. | 22:14 | zolqa

Szia!Örülök,hogy itt is látom ezt a fotót,ami azért is tetszik,mert a kis hazámban készült-azt hiszem-és mert,igazán megéri korán felkelni,hogy hasonló szép kép készüljön,azért ehhez kell egy kis elszántság és kitartás,ami azt hiszem ezen a fotón igazán érvényesül.
Olvasgattam,hogy giccsesnek lett titulálva a fotód,én azt mondom,kell ilyen is ahhoz,hogy a kedvünket tudjuk megtartani a fotózáshoz,pláne ha akad társ is hozzá,ami nekem nincs és azért se nagyon töltök fel ide képeket,mert tudod,hogy a verseny oldalon ott sokkal inspirálóbb a dolog.
Azért is irom ezt most ide,bocsi,hogy pont a Te fotódhoz fűzök kommentet,de abban nagyon igazad van,hogy ez a az oldal,nagyon beskatulyáz és valahogy arra késztet,hogy ide kell megfelelni és nem lehet szabadon szárnyalni,mert akkor vagy nem ir senki semmit a képekre,vagy még a megirt értékelésekre se válaszolnak egyesek,és engem ez is elkedvtelenit.
De tudod,már irtam,soknak savanyú a szőlő.
Én sokat tanultam erről az oldalról,főleg Tőled,de mégis úgy érzem,nem inspirálódok egyáltalán itt,persze tudom,bennem van a hiba,ezért van szándékomban lelépni az oldalról a közeljövőben.
Még egyszer,bocsi,hogy ide irtam,de valahogy úgy éreztem,ezeket le kell irnom,most érett meg bennem ez a gondolat,és az ide irt kommentek késztettek a leirásra.
Gratula a fotóhoz,sok munka van benne,tátom!
Tudom,bőven van kredited,de azért küldök,mert szeretnék még látni fotót itt arról a bizonyos fotós túráról..ja és a pályázatra bőven megérett fotós vagy....
Üdv.ZolQa.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

dmcdmc válasza:
jól látod a dolgokat, és köszönöm szépen a kreditet, meg a többieknek is akik küldtek nekem :)

adott pontszám: 5
2018. április 3. | 20:48 | NorZea

Nagyon tetszik a látvány, a színvilág, a kép hangulata. Teljesen bele tudom élni magam.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen!

2018. április 3. | 20:45 | najó

leírja neked, valaki, hogy giccses, már mindjárt a fekete fehér analóg jut az eszedbe válaszként:))) a kettőnek igazán semmi köze egymáshoz....
van ilyen:

https://www.youtube.com/watch?v=ay7lGsv5F9I


Na meg van ilyen is:

https://www.youtube.com/watch?v=G88eiSXqCwk

Felesleges egy lapon említeni teljesen különböző érzéseket, van aki a pacalért rajong, van aki meg a mákostésztáért, de ami igaz az igaz, a fotózz pont erre építette fel az imázsát anno, hogy olyan dolgokba is belepofázzunk amihez semmi közünk, kritizáljuk a mákostésztát mikor a pacalt kedveljük.....
De egy dolog közös kell, hogy legyen a mákostésztában, és a pacalban, hogy jó legyen az ízük...

a te mákostésztád ez a kép, neked kell, hogy megfeleljen, de te meg kóstoltattad velem is ,
én meg leírtam , hogy nekem nem ízlik.

nem azzal a ténnyel van problémám, hogy te mákostésztát eszel, de ha már megkóstoltatod, akkor fogadd el ha valakinek nem ízlik..:)
ilyen a fotózz!:)

dmcdmc válasza:
ne vedd magadra, nem neked szólt ez, és egyébként tökre egyről beszélűnk. Ugye Azur volt az egyik, aki leirta giccses, és mivel látom elkezdett Yashicaval fotozni, nem véletlenül jutott eszembe az analog. És pont igy gondolom, ő pacalt kedveli, én a mákostésztát. Ezért a két kaját egy lapon nem is érdemes emliteni. Még is megtesszük ezt, és talán ez az egyik oka, hogy kikoptak innen a jó fotósok. Még a ti táborotok talán a legkitartóbb :) Amugy köszi a korrekt kommentet, ez az volt.

2018. április 3. | 19:16 | pálkata

Köszönöm a korrekt választ!

dmcdmc válasza:
ez csak természetes :)

2018. április 3. | 13:25 | FantomFonix

Sokat lehet tanulni a pályázatokon. Ha úgy tetszik megvásárolsz egy bizonyos tudást. Megtudhatod, hogy nemzetközi szintem mi az amit ma jó fotónak tartanak. Ha egy-egy képedet több helyen is elfogadják, díjat nyer arról tudhatod, hogy a jelenlegi felfogás szerint nem rossz kép. Persze tudom, hogy ez anyagi terhekkel jár. Ha teheted vágjál bele. Tudom hogy van olyan képed ami magasan megállja a helyét a nemzetközi porondon is.

2018. április 3. | 13:01 | FantomFonix

Szia
Gondoltam megnézem hova fejlődött a Fotozz. De úgy néz ki a helyzet mint régen. Nem népszerűek a fotóim. Nem kapok értékelést max., egyet-egyet képenként. Szóval még mindig nem találtunk egymásra. :)

Más. Olvastam egy riportot amit veled készítettek. Gratulálok az elért eredményeidhez. FIAP címen nem gondolkozol? Vagy már van?

dmcdmc válasza:
hát, a fotozz-ról, pont most írtam pálkatának... :( ha érdekel elolvashatod. Én is szomorúan látom, hogy mennyire leült ez az oldal. Pedig, mindennek ellenére, sokat köszönhetek az oldalnak én is.

Köszönöm szépen a gratulációt!

Ha hiszed, ha nem, rendes, igazi pályázatra, még mindig nem mertem jelentkezni. Kishitűség, vagy sem, nem érzem, még jónak magamat arra.

Az interjút is túlzásnak tartottam, mikor felkértek rá, az volt az első mondatom, hogy "tőlem számos jobb fotóst lehetne találni", csak Endrét akartam segíteni vele. :)

2018. március 31. | 20:59 | Andor82

Nagyon jó!

dmcdmc válasza:
köszönöm!

2018. március 31. | 18:40 | pálkata

( " Ujvárossy László és Kővári Attila a giccs átoperálásával
kísérletezik, hiába.

Média: A posztmodern átalakulás hibridvariációinál, az összetett transzmé-
diánál se változnak a magakellető, nézettséghajhász bulváreljárások (a hagyományok
vetélkedős, parádézó elsózása, a bomlás virágainak sztárolása,
alternatívnak beállított ósdi trükkök, fogyasztói csalik, okkult, ezoterikus
métely; a médiatudatossággal álcázott, felhígított sikerturmix), tuti leleplezés
csekélyke felárért akár több száz csatornán ugyanaz a kár.


Online média (web-tv, blog-világ, közösségi oldalak) : A digitális bumm során
az őslevesből számlálhatatlan giccslehetőség költözik át az interaktivitásba:
bugyuta mém-barkácsolás és -terjesztés feltűnési viszketegségből vagy karaktergyilkossági
célzattal. A giccs fokozottan hódít a virtuális szerephelyzetekben,
ahol bárki lehet valaki.)

Leginkább zárójeles, és érdekességképp írtam le, már csak a nézettség, a vélemények okán is, másrészt pedig, mert magam is értékeltem, és érdekelt, maga a jelenség összességében! (:

dmcdmc válasza:
igen, vannak itt jogosságok, de azért erre a giccsességre csak annyit hagy mondjak, hogy ez az egyik legnagyobb baj a fotózzal. Hogy, ha valaki kicsit elrugaszkodik a valóságtól, rögtön megkövezik érte.. Nekem az utómunka, ahogy az analógos kollégák írnák, fotósboltozás, éppúgy fontos, mint a fotózás. Kikapcsol, leköt, és szeretem csinálni. Ez a kép, szinte abszolút nincs elrugaszkodva, a színeken van húzva, több expóból összerakva, és ennyi, még is jön, hogy giccs. Tudom, hogy teljesen más értékrendet képvisel, mint a mára már divattá vált analóg, és főleg FF analóg fotózás... de, emiatt a kissé, előre is elnézést a megfogalmazásért "régimódi" gondolkodás miatt, elég sok ember, köztük nagyon is jó fotós lett elüldözve innen.
Nem akarok, itt háborút indítani, ne értsen félre senki, de én is ezért töltök ide ritkán már, és azóta érzem magamat igazán szabadnak, mióta, nem töltök ide, mert úgy érzem, hogy a fotozz.hu behelyezett egy szűk dobozba, amiből nem tudtam kitörni.
Sok régi, igen csak jó szemű fotóst, megtaláltam, egyéb megosztó portálokon, látva a mai munkáikat, igencsak emelnék az oldal jelenlegi színvonalát...
Én messze nem vagyok jó fotós, még mindig csak egy kezdő, de minden beképzeltség nélkül mondhatom, hogy a képem kitűnik innen, néhány képet leszámítva, és nem azért, mert fotósboltozott, vagy mert giccses.

adott pontszám: 4
2018. március 31. | 08:52 | WagnerMarkBenjamin

Nagyon jó az időzítés. Jó a napszak választás, de kicsit homályos lett

dmcdmc válasza:
Köszönöm szépen! homályos? az mit jelent? mert fotós berkekben a homályos szót nem szoktam hallani. Életlen talán? Mert a kép tuti nem életlen. Vagy fátyolos talán? Az meg, természetes, hisz pára volt, és köd is.

adott pontszám: 5
2018. március 30. | 20:40 | Fotos84

Szia! Szép táj, varázslatos fények, perfekt szerkesztés és utómunka. Különösen tetszik a kép enyhe borostyán színvilága, valamint hogy nincs túlélesítve. Gratulálok hozzá!

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2018. március 30. | 19:31 | metalkoti

Nagyon klassz fotó!! tetszik a köd és hogy rengeteg az éles részlet.

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2018. március 30. | 13:11 | FantomFonix

Szépek a fények jók az arányok. A képről süt a tudatosság. Kellemes kép.

dmcdmc válasza:
veled is de rég találkoztam... már ezért megérte, hogy töltöttem képet! Örültem neked Balázs!

2018. március 30. | 00:05 | najó

le kellett volna hagyni az eget a képről, nem levágni, hanem eleve bele sem venni...
nem kell minden képre felhő:))

dmcdmc válasza:
ez így igaz, nem kell minden képre felhő. Bár, ha lehagyom a felhőt, egészen szűk kompót kellett volna csinálni, és bár még nem néztem végig az összes képet, de készült olyan is. Ettől függetlenül, elég régóta nem vagyok a technikai tökéletesség híve, egy kissé kiégett nap, engem már nem zavar.

adott pontszám: 5
2018. március 29. | 17:15 | evakar

Szia, szeretem hangulat, szépen komponált fotó . Én kedvelem a napkeltét -bár itt már kicsit éberebb is a kelleténél-, de jó nézegetni a tájat, számomra a természet nem tud giccses lenni,szépséges minden percében.
Gratulálok!

dmcdmc válasza:
jaj de jó téged itt olvasni! Sajnos újabban sehol nem találkozhatok a fotóiddal, és ezt nagyon sajnálom :( köszönöm szépen Éva!

adott pontszám: 5
2018. március 29. | 16:25 | murypeti

Szia! Nagyon szép felvétel egy nagyon hangulatos helyről. Kellett hozzá egy jó időpont és persze egy fotós is, aki ezt így elénk tárja.
Tetszik a színvilág, a szerkesztés is oké.
Remek kép, jól mutathat nagyban.
Üdv, Péter
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

dmcdmc válasza:
nagyon szépen köszönöm! kifejezetten örülök a véleményednek!

2018. március 29. | 10:32 | Birdie

Kifehéredés: kukkants be a cikkek közé itt a fotozz-on ;)

dmcdmc válasza:
oké :)

2018. március 29. | 00:45 | Birdie

Az elnagyolt utómunka alatt a Nap kifehéredését és a Napkoron köröli túlszaturáltságot értettem.

Hogy miért giccs?
Hát nemtom. Első ránézésre eleve olyan brutáltúlédescukrozottmézegykisglükózzal ;).

dmcdmc válasza:
a túlszaturáltságot elfogadom, a kifehéredést nem tudom hogyan lehetne korrigálni. Ezen a ponton, amikor már ennyire fenn van a nap, mindig ki fog égni szerintem. Javíts ki, ha tévedek.

adott pontszám: 5
2018. március 28. | 21:37 | pálkata

Szokták mondani, a kevesebb több, itt ez az idézőjeles mondás hatványosan érvényesül, sok- sok úgy nagyjából mindenből, itt az utómunkára, színvilágra gondolok!(:
Viszont a kép tagolása, értsd. szerkesztése, véleményem szerint nagyon jó, számomra az viszi a prímet.
Gratulálok a fotóhoz!

dmcdmc válasza:
örülök, hogy így látod, köszönöm!

2018. március 28. | 21:04 | Azúr

Giccses! :)

dmcdmc válasza:
kapcsold be a monitorodon a monochrome üzemmódot, a leíráshoz képzeld oda, hogy forrás negatív, és máris megszűnik a giccs érzeted :) köszönöm, hogy betértél.

adott pontszám: 5
2018. március 28. | 18:49 | Matthias

Kicsit erősnek érzem az utómunkát, ez a festmény szerű hatás, de hát manapság ez a menő.
A kompozíció remek. Egyrészt a nap és a ház pozíciója, másrészt ahogyan haladunk a térben egyre távolabb, rétegről rétegre az super.
A választott napszak is jó. Biztos csak épp jó helyen voltál jó időben :) nem persze, látszik a fotón, hogy tudatosan készült.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

dmcdmc válasza:
nagyon szépen köszönöm, és a kreditet is.

2018. március 28. | 13:26 | Birdie

Erősen giccsbe hajló, de nyilván itt ez volt a cél, meg egyébként is, a nép ezt szereti :) Ezzel együtt viszont túlzásnak érzem a napkorong körüli erősebb színtelítettséget, viszont a kifehéredés meg ott maradt. Kár érte.

A kompozícióban az erős jobbra hangsúlyt szépen ellensúlyozza a bal oldali előtér, bár még valami hangsúlyos oda jó lenne.

Összességében remek fotó egy gyönyörű tájról, jó kompozícióval, de kissé (ha szabad ilyet mondani) elnagyolt utómunkával (már a képességeidhez is viszonyítva ;) ).

Tutira veszem, hogy rajtam kívül más nem él majd kritikával ;)

dmcdmc válasza:
szia ! :) köszönöm szépen a kritikát. rögtön vissza is kérdeznék. giccs, miért? a színek túlzóak? vagy mi miatt giccses?
napkorong kiégése jogos... de ha megnézed, mikorra kellő fényt kapott a hegy, addigra eléggé magasan volt a nap, ez így is d810-el készült, három expóból, akkor eltudod képzelni, milyen dinamika különbségek voltak, és még így sem tudtam megmenteni a napot.... a színtelítettségi gondra írod az elnagyolt utómunkát, vagy van egyéb is?

2018. március 28. | 13:04 | csupakambra

Szia!

Nocsak:) Meglepi:) Kinek a fotójára írtam imént.

Üdv.

dmcdmc válasza:
:)

adott pontszám: 5
2018. március 28. | 13:02 | csupakambra

Szia!

Ez olyan hangulatos tájkép lett. Szolíd, ízléses a ködtakaróval és a kora reggeli fényekkel + a kis házzal a domb vonalában. Nincs benne nagy "durranás" de mégis jó nézegetni.
Esetleg hangyányit lehetett volna még vágni alul de ez is inkább ízlés kérdése.
Én nyomok rá egy ötöst:)

Üdv: István

dmcdmc válasza:
köszönöm szépen István! Ahogy fentebb írta Birdie, mivel a kompó erősen jobbra súlyos, kell valami ami ellensúlyoz, ezért nem akartam alulról többet vágni. Ezért ekkora méretű az előtér, mert minden jobbra húz különben.