BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. június 10. 14:42
Víz fölött

Semmi extra, utómunka minimális... arany derítővel derítve. A hangulat miatt is... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. június 11. | 21:45 | FantomFonix

Tapasztalatom sok van, öreg is vagyok. A fotóművészet terén még nem lehetek doyen. Csak 2018-ban kaphatom meg a hivatalos elismerést, mert idén kezdtem pályázni. (FIAP szabályzat) Szóval még jövőre is csak AFIAP minősítést kaphatok. Az EFIAP-nál lehet kezdeni magadat tapasztaltabb művésznek mondani. :-)

2017. június 11. | 19:52 | dmcdmc

Szia!

Nem nyomtam ki, hogy ne befolyásoljon más véleménye, de pont nélkül küldöm. A hölgyet szerintem már láttam, ha jól gondolom ő a lányod lehet, innen is, és géptípusból egyértelmű, hogy kié a kép.

Gondolkoztam rajta, hogy vajon írjak -e rá, félek kicsit a fogadtatástól, de magamból kiindulva, nekem sosem azzal van bajom, ha egy kép nem jön be valakinek, sokkal rosszabbul esik, ha nincs vélemény, úgyhogy úgy gondoltam még is csak írok.

Én jó magam sosem szerettem az arany derítő lapot, nagyon ritkán láttam még képen jól működni, mindig, mint ahogy itt is, brutálisan sárgára varázsolja a lányok bőrét.
A nagyon fehér börűekét citromsárgára, a barnább tónusúakét meg narancsra, pirosasra.
Vagy csak én nem láttam még jó képet ezzel, de itt is azt érzem, hogy hangulat ide, hangulat oda, ez inkább narancs/pirosba hajaz, sem mint naplemente hangulatba.

A kompó egyébként nem rossz, de úgy érzem a helyszínt nem ismerve, hogy inkább kicsit balról, totálisan keretezésnek használod a fát a bal, jobb, és alsó részre, akkor jobb lenne.
További zavaró elem számomra, ami még a derítés ellenére is látszódik az a kiégett víz a háttérben, emiatt egy kissé olyan kusza érzetet is ad a kép a hátteret tekintve.

A piros tornacipő, az meg persze hozzátartozik egy ilyen fiatal lány öltözékéhez, de pont emiatt nekem egy kicsit olyan emlékkép szagú.

Önmagában ez a kép nem rossz, egyedül az említett bőr tónusa viszi el számomra (erősen szubjektív) abba az irányba, hogy igazi hibaként tudjam kezelni.

Üdv,
Gergő

puruczki-2 válasza:
Rendben, nem a lányom, és nem hiszem, hogy láttad már Őt.

2017. június 11. | 09:56 | FantomFonix

Hangulatos vidám fotó. Nekem a popsi alatt az a faléc nem hiányozna. Az arc a derítés miatt kicsit sárgább. Ott én utólag aranyfelé húztam volna.

Ha egy munkád az extra utómunka által kiváló lesz akkor azt is megjegyzed? Senkinek semmi köze hozzá, hogyan érted el a hatást. Ha valaki barátilag megkérdezi az más lapra tartozik. Én bátorítalak, hogy csak gyakorold az utómunkát is. Nemzetközi és magyar pályázatokon van olyan szalonkategória ahol korlátozzák, hogy mit lehet és mit nem. Az is más kérdés kör. Itt a fotózz-on nincs a szabályzatban lefektetve semmi az utómunkára vonatkozóan. Én azt tudom mondani neked, hogy fotós díjaimat, és FIAP pályázatok végén megjelenő katalógusokba csak utómunkázott képem jutott be. Baráti Üdvözlettel Bartal Balázs

puruczki-2 válasza:
:-)
Te vén, tapasztalt öreg róka...a fotóművészet doyen-je.