BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,48
KATEGÓRIA: hangulatképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2017. január 12. 19:59
Ébredés

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2017. január 17. | 07:21 | Zoran_2

Szia!

Finom a háttér színösszetétele, átmenete. A formátum nekem túl keskeny, de alapjában véve, hangulatában és a kategóriát nézve nem rossz kép ez.

Sunslayer válasza:
Igazán köszönöm!

adott pontszám: 5
2017. január 13. | 13:35 | deadness

Jajdeszép. Sárga-kék, komplementer, hideg-meleg, remek színek, jó kompozíció. És egyébként is a kedvenc lepkéim.

Sunslayer válasza:
Köszi Maestro! :)

2017. január 12. | 21:43 | csupakambra

Szia! Elsősorban a felső szárny szegélyének a pikkelyeiről hiányoltam némi élességet.
Üdv.

adott pontszám: 4,8
2017. január 12. | 21:39 | csupakambra

Szervusz!
Gondolom nem véletlenül került ez a hangulatképek közé. Szinte árad a fotóból egyfajta lágy melegség és a lefelé árnyalatnyit sötétedő kékek is indokolják a panorámaszerű vágást. El is tudnám képzelni egy nyaraló falán.
Mivel azonban makrós vagyok egy kicsit más szemmel is véleményt formálnék.
Először is ha már ilyen szépen a fókusz síkjával párhuzamosan bepózolt neked ez a bogi, akkor nem ártott volna nagyobb mélységélességgel lekapni. Különösen a felső szárny fehér pihés pikkelyein hiányzik egy kis élesség még. És ez a kép hangulatán sem rontott volna.
Ezen túl mint írtam is szép ez a kék háttér, de azt már nehezen tudom elképzelni a lepke pózát és a mögöttes már homályos és napfehérített száraz szárakat is látva, hogy ezt mindvégig az égbolt adta volna. Bár lehet, hogy így van, de nekem egy kicsit valószerűtlennek tűnik.
Makrós szemmel nézve még egy kicsit döntöttem volna a képet, hogy a növény szára fenn a sarokba kerüljön úgy, hogy alul vágva közel azonos helyzetben legyen a szár az ellenkező alsó sarokban.
Kicsit dilemmázok most a pontozáson, de úgy gondolom, hogy inkább mint hangulatfotóra illik azt adni.
Üdv: István

Sunslayer válasza:
Köszönöm az észrevételeket István!A háttér színhőfokán húztam vissza, hogy összejöjjön a komplementer a lepke színeivel, ezért is raktam a hangulatba. Olvastam másik hozzászólásodban a szárny részleteit...igazad lehet, próbáltam szűkebb rekesszel de sajnos nagyon kiélesedtek a háttér vonalai. Na majd legközelebb több sikerrel járok :)
Szép fényeket Neked!

Üdv András

2017. január 12. | 20:36 | btomi77

Visszataláltál? :)
Már régen jártál erre.

adott pontszám: 4
2017. január 12. | 20:34 | btomi77

Szia!

Lehet érdemes lett volna makró kategóriában feltöltened a képet, illetve kihasználni a teljes limitet. Persze,ha a háttér nem manipulált.
Először elmondom mi nem tetszik a fotón.:
Ez a szabálytalan méretű panorámaszerű vágás felesleges. Szerintem nyugodtan lehetett volna 3:2-es arányba szerkesztened. Esetleg még elgondolkodnék 90 fokot elfordítani a képen.

Ami tetszik a háttér átmenetes színe. Bár nem tudom mennyire a természet adta ezt a kék színt, de van benne valami érdekes. Az élesség jó. Sokan szeretik, ha éles a lepke szárnyai. Nekem ez a kis dof most bejön.
Üdv, Tomi

Sunslayer válasza:
Szia Tomi!
Köszönöm a hozzászólásod, képarányt lejjebb kifejtettem, színeit meg feljebb - jó hogy összevissza ugrálok kommenteléskor igaz -e:)
Jaja volt egy jelentős kihagyás fotózás tekintetében...most próbálok lassan visszatalálni az ösvényre.
Igyekszem majd gyakrabban megjelenni :)

Minden jót Neked,
András

adott pontszám: 4,3
2017. január 12. | 20:20 | farfalle

Szia! Magam is lepkefotós vagyok és ezért szólok örömmel ehhez a képhez. A Boglárka kellően éles. színei szépek, természetesek és a póz, a fejjel lefelé tartás is jellemző. Én párszor megfordítottam a Boglárkáimat és felfelé tartott, úgy sokaknak jobban tetszik. A hideg-kék háttér jó, de nem érzékelem az Ébredést. Ahhoz ez már túl világos, hogy az ébredés pillanatát, - reggel fél-öt-öt- érezném. Azonkívül nem értem a kép magasságát. Lent túl sokat hagytál. Mindemellett tetszik a kép, jól működött a géped is. Üdv:Péter

Sunslayer válasza:
Szia Péter! Köszönöm a hozzászólást, a képaránnyal játszottam kicsit, és bevallom őszintét az előszoba falon lévő rész - ahová ezt a fotót terveztem - volt a döntő a vágás tekintetében :)
Tónusaival próbáltam a kevésbé kontrasztos, világos, levegős irányt meglépni...gondolkodom másik címen :)

Minden jót,
András