BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,93
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. szeptember 7. 12:54
Szaxi

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. október 14. | 23:15 | Cameleon

Felül a slendrián "utómunka" azért nem semmi :D
Tőled ez már önmagában olyan hiba, ami kerülendő (1), így a képről nem is kell nyilatkozni, pedig lenne mit...

u.i.
Csak azért néztem be, mert már kicsiben is látszódott a hiba, ill. az ,h 4,9 -en áll. Gondoltam megnézem miért, de csak 1 értékelés alapján. Micsoda mázli :D

szumma:
Az utómunka egy amatőr száksz :(
Meg az is ,h senki nem teszi szóvá, még a moderátor sem, mikor kiengedi ezt a fércmunkát, csökkentve ezzel az oldal nívóját.

ningbo válasza:
Szervusz kedves Karmin (előző nick)

Csak azért néztél be, mert a mai napig nem tudod megbocsájtani, hogy (talán már 10 éve is van) valamikor leírtam a véleményemet egy képedről, amiben felhívtam a figyelmed a modelled lábán szembetűnő ápolatlan körmökre. Azóta, ha csak teheted, idehánysz a képeim alá rendszeresen.

Megkértelek már egy párszor, hogy kerüld el a képeimet - nem muszáj megnézned, a véleményedre pedig egyáltalán nem vagyok kíváncsi - de vagy autista vagy, vagy csak egyszerűen hülye, mert nem érted meg.

Én azóta sem véleményezem a képeidet és a jövőben sem fogom - nincs sem kedvem, sem időm veled foglalkozni.

Ha valamit nem értettél meg a fentiekből, kérdezz nyugodtan, nem fogok válaszolni.

2016. szeptember 12. | 09:54 | NZsuzsi

Technikailag tökéletes de semmi több. A szakszit rosszul fogja a kedves modell és ez nagyon zavaró. Nem vagyok zenész de igy is eszrevettem, de látom mások is. Ettől hiteltelen az egész pedig lehetne tökéletes is.

ningbo válasza:
Nem osztom véleményed a hangszer fogásával kapcsolatban. Nekem meg sem fordul a fejemben, hogy a modell játszik a hangszeren. A kép egy remek hangulatú fotózáson készült, játékos bohóckodások közepette, ennek a pillanatnak egy megörökítése a kép története. Ez szerintem a képen is átjön - nincs a szájában, nem imitálja a játékot, csak úgy tesz mintha akarna - ezt csak erősíti a kéztartás - szerintem. Ha egy konyhában állna a tűzhely előtt egy helytelen fakanáltartással, az nem jelentené sem a főzési tudását, sem annak elismerését - csak a pillanat megörökítését.

Köszönöm figyelmedet.
Üdv

adott pontszám: 5
2016. szeptember 9. | 11:20 | miki3d

Jó kis pinup kép, bár egy coca-cola-val jobb lett volna a kép, ill. inkább "tipikusabb" lett volna, de így is jó persze :)
Igazából csak ebbe "kötnék" bele...
Jók a fények, szépek a színek, jó a kompozíció, jó a dőlés/döntés, minden egyben van...

ningbo válasza:
Van a sorozatban kólás kép is, talán fel is töltöm legközelebb.

Köszönöm véleményed.
Üdv

adott pontszám: 4,8
2016. szeptember 9. | 10:52 | Westover

Hello! Profi stúdiókép, enyhe áthallással, amelyik bármilyen lemezborítón megállná a helyét. Talán a fényekkel lehetett volna kicsit még variálni.
Egyetlen dolog miatt viszont vonnék. Egykoron azt tanultam, hogy nem annyira jó, ha az orrnyereg belevág a szembe. Amúgy annyira nem zavaró. Mit gondolsz?
Üdv!
Endre

ningbo válasza:
Ezt az orrnyerges dolgot még nem hallottam. Talán portré esetében van jelentősége, de itt nem érzem negatívumnak. Az orr túlnyúlása az arc kontúrvonalán - az viszont valóban kerülendő minden esetben szerintem, de egyre több divatfotónál észreveszem, a végtagok levágásával egyetemben. Változnak az elvárások és irányzatok a tradicionális fotográfiával szemben, ezért a konkrét hibának minősítés sem minden esetben helytálló. De az összkép első benyomása úgyis eldönti mennyire zavaró.

Köszönöm figyelmed és véleményed.
Üdv

2016. szeptember 8. | 22:20 | BlendeR

Szia!
Nem gondoltam volna, hogy a véleményemre ilyen negatív választ kapok, ami átmegy személyeskedésbe. Erre nem számítottam és sértőnek találom.
A véleményem védelmében megpróbálom alátámasztani azokat, amiket írtam. Azt, amit a glamour fotóhoz írtam szintén a Wikipédiáról van, csak az angol nyelvű részéből, mert angol nyelven szélesebb tartalom elérhető: https://en.wikipedia.org/wiki/Glamour_photography
Az pedig, hogy én hogy csináltam volna meg, csak egy ötlet akart lenni, nem kell megfogadni, vannak sajátjaid, csináld meg őket. Ami nekem fontos, hogy jobb és jobb fotók legyenek az oldalon, mind technikailag, mind tartalmilag. Szeretném, ha ez a fotós közösség fejlődne. Ehhez azonban, akármennyire tetszik is vagy nem, hozzátartozik a kritika, legyen az pozitív vagy negatív. Ami fontos, hogy konstruktív legyen. Úgy gondolom, hogy a véleményem konstruktív volt.
Az ízlésről csak annyit, hogy engem nem érdekel, hogy a következő fotódon egy előkelő arisztokrata néni lesz-e, egy kastély karosszékében terpeszkedve, vagy egy sovány pucér nő, egy lepukkant épületben egy mázsán állva, mellette egy táblán felírva: 5000 Ft/kg. Teljesen mindegy. Lényeg, hogy a fotó elindítson valamit a nézőben, hogy megmozgassa az érzelmeit, hogy kibillentse a komfortzónájából. Akár azzal, hogy egy kellemes vizuális élményben lesz része, akár azzal, hogy sokkolja a látvány. Lényeg a kép hatása a nézőre.
Remélem, hogy a válaszom kielégítő volt.
Köszönöm az időd, hogy válaszoltál!

ningbo válasza:
Hm...Nem érzem személyeskedésnek a válaszomat. Nem értek egyet a véleményeddel, ebben nem érzek személyeskedést. Az szerintem nem személyeskedés, csak a személyedet érintő véleményem, hogy nem teljesen vagy tisztában azzal, mit írsz.
pl.:
"A modell testtartása csak az arcot és a dekoltázst hangsúlyozza. A többi rejtve marad előlünk. Ez sajnos nem válik a kép javára." - Ennek mi értelme van? Az arcon, dekoltázson kívül a kezek vannak a képen - nem egész alakos kép. Mi válna a kép javára? Egy egész alakos szerkesztés?
"Egy igazi glamour fotó egyik alaptétele, hogy a tökéletes testű modell teste megfelelő hangsúlyt kapjon." - ezt hol olvastad? Mit nevezel megfelelőnek? Tehát amelyik modellnek nem tökéletes a teste, arról ne készítsünk glamour fotót? Aki a fiús mellek híve annak nem tetszik a nagy mellű modell, akinek meg az a zsánere, annak fordítva. Mi a tökéletes test?

"Ami nekem fontos, hogy jobb és jobb fotók legyenek az oldalon, mind technikailag, mind tartalmilag." - ez dicséretes cél. Ellenben ne felejtsd el, hogy nem a Te értékítéleted a mérvadó. Mindenki a saját ízlése szerint készíti a képeit - ami lehet, hogy nem mindenkiével találkozik. Itt lehet tetszik-ről és nemtetszik-ről beszélnünk - de arról nem, hogyan kell (esetleg kellene) a képet készíteni, vagy milyen színeket kell (kellene?) használni.

" Ehhez azonban, akármennyire tetszik is vagy nem, hozzátartozik a kritika, legyen az pozitív vagy negatív." - Ebben egyetértünk, de a kategóriát hibaként említeni az nem tartozik a kritika körébe. Mint ahogyan az sem, Te hogyan csináltad volna, milyen színösszeállítással vagy kéztartással (pl. a rózsaszínt ki kellett volna hagyni,- szerintem helyesen: nekem nem tetszik a rózsaszín). A hasznos kritika azt tartalmazná, hogy az alkotó figyelmét felhívja azokra a részletekre, amelyek a szemlélő benyomásait pozitívan ill. negatívan befolyásolják, amelyek alapján az egyéni értékítélet kialakul. Itt jegyezném meg, hogy az egyéni értékítélet függ a műveltségtől, világnézettől, neveltetéstől. Az a tény, hogy ezek az értékrendek különbözőek, egyértelművé teszik a szemlélők véleményeinek eltérő jelentőségét az alkotó számára. Természetes, hogy egy szakmai-gyakorlati alapokon nyugvó vélemény sokkal nagyobb befolyással bír az alkotó számára, mint egy hangulat megnyilvánulásaként felmerült vélemény.

Szóval lehetne itt hosszasan eszmecserét folytatni, de sem időm, sem lehetőségem itt bővebben kifejtenem - és talán értelme sem lenne, mert az én álláspontomat nem fogadod el. Pedig hidd el, nagyon sok véleményt írtam az elmúlt 10+ évben (remélem hasznosakat), és én is megpróbáltam jobbító szándékkal fogalmazni - annak ellenére, hogy sokan nem értettek vele egyet.

Köszönöm figyelmedet.
Üdv

2016. szeptember 8. | 19:24 | jethro

Szia!
ha már a szaxofonról írt az előttem szóló - a fúvóka is fordítva van.
de mindez nyilván lényegtelen inkább nekem az a baj,hogy nincs glamour hangulata .
persze ez szubjektív.
további jó fotózást!

ningbo válasza:
Van jobb ötleted? Szerinted melyik kategóriába illik? Valóban, a kép szempontjából lényegtelen, hogyan áll a fúvóka, nem hiszem, hogy csak zenészek nézik a képet.

2016. szeptember 8. | 15:04 | Bazsola

Szia! Bocsi, nem a fotó kritikája, de fordítva fogja a szaxofont, a jobb kéznek lent kell lenni.

ningbo válasza:
A kép szempontjából lényegtelen hol fogja. Nem zenészeknek készült a kép.
Örülök, hogy megnézted és véleményezted.
Üdv

2016. szeptember 8. | 12:50 | Pulykakakas

:)

Ez jó!:)

ningbo válasza:
Na, legalább valakinek tetszik...:)

Üdv

adott pontszám: 3
2016. szeptember 7. | 23:57 | BlendeR

Szia!
Ez egy érdekes glamour fotó. Benne van, aminek benne kell lennie: egy nagyon jó alkatú modell, egy eléggé megigéző pózban. A szaxofon, mint kellék elég merész választás egy ilyen fotóhoz, de a modell testtartásával és arckifejezésével félreérthetetlen üzenetet hordoz. És ez az, ami a glamour értelme.
Pár dolog azonban kilóg a képből (tartalmilag, persze). Az első a színek kombinálása. Vörös körömlakk, vörös ing, sötétkék-vörös melltartó, amihez valami folytán rózsaszín rúzs és kendő került. Elütnek a színek, és nem egészítik ki egymást. Egy vörös, vagy akár harmonizáló fekete csipkés melltartót el tudtam volna képzelni, de a sötétkék-vörös kombináció sem a világvége. Viszont a rózsaszínt ki kellett volna hagyni, vagy találni a vörössel harmonizáló színt, esetleg ugyanolyan vöröst.
A modell testtartása csak az arcot és a dekoltázst hangsúlyozza. A többi rejtve marad előlünk. Ez sajnos nem válik a kép javára. Egy igazi glamour fotó egyik alaptétele, hogy a tökéletes testű modell teste megfelelő hangsúlyt kapjon.
A próbálkozás nagyon jó és nagyon remélem, hogy hamarosan újra tudsz találkozni a modellel és egy átgondoltabb képet kapunk tőled. Jó fényt!

ningbo válasza:
Szia

Az a tény, hogy te a képet másként csináltad volna, az nem ennek a képnek a hibája, hanem ízlésbeli különbség - valószínűleg én ugyanezt érezném az általad említett kép alatt, de nem rónám fel hibának.

" Egy igazi glamour fotó egyik alaptétele, hogy a tökéletes testű modell teste megfelelő hangsúlyt kapjon." -ezt honnan veszed? Ha még akt képhez írtad volna, valahol elfogadnám, de még arra sem igaz. Ez egy nagy butaság és a véleményezőt értékeli. Legalábbis a szememben, az én értékítéletem szerint.

Talán érdemes volna a Pin-Up kategória megismerése számodra.

Egy kis segítség: https://hu.wikipedia.org/wiki/Pin-up_girl

Köszönöm figyelmedet.

Üdv

2016. szeptember 7. | 22:10 | ztamas

Én azt a címet adtam volna, hogy szexi-szaxi

ningbo válasza:
Az sem rossz...