BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,54
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. május 27. 21:21
Akt4

A póz klasszikus és sokat fotózott. A finomság a szépség megjelenítésének szántam ezt a beálítást és fényeket. A kitárulkozóbb, saját beállítás (egyedibb póz) kompozíciókhoz még nem érek fel. Nem akarom, hogy képeim szexualitás irányába tolódjanak. Lassan haladva tanulgatom a fotográfia számomra egyik legbecsesebbnek tartott ágát az Akt fotózást. Szeretném elérni, hogy idővel „művészi akt” megjelöléssel bírjanak képeim és elkerülni, hogy „playboy” akt legyen belőle. Ehhez kérem támogató kritikátokat. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. július 1. | 15:27 | fotozz.hu-admin

Képed a 2016 májusában feltöltött képek közül a
XV. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 4 kredit (tipp: használd fel a kreditjeid képfeltöltésre és főoldali megjelenésre is)!

A teljes sorrend blogunkban tekinthető meg.
https://pixinfo.com/hu/blog/category/fotozzhu/

FantomFonix válasza:
:)

adott pontszám: 4
2016. június 13. | 15:46 | ningbo

Először a szerintem felróható hibákról: ez az ff konverzió gyakorlott szemnek elővetíti az alulexponált kép tipikus esetét (én is jártam így) - a combon jól kivehető érhálózat helytelen beállításokra vall, ami eredeti színesben durván belerondíthat a képbe, ezt próbáltad elkendőzni a "művészibb" ff kivitelezéssel. Nem is lenne ez nagy baj, de még így sem tűnt el teljesen.
A másik, amit megemlítenék - ha már akt és a test szépségéről szól(na) - a bugyi nyomát illő lenne PS-ben korrigálni, csakúgy mint a háton látható benyomódását amely megtöri a hát ívét deréknál. Pici anyajegyeket nem rovom fel hibának, de én eltüntetném. Így, ebben a formában dokumentarista akt benyomását kelti és azt a véleményt erősíti, hogy lehetne ennél sokkal jobbat is...Erre még rátesz a fényhasználat és ez így együtt kommersz szintre degradálja a képet, pedig valójában nem az.

Ami szerintem pozitívum: a szerkesztés/vágás az általad is említett klasszikus - nincs ezzel semmi baj, a modell szép és illik hozzá a tartózkodó póz. Ez az egyik erőssége a képnek, mert kellemes vizuális élményt közvetít - a hiányosságai ellenére. A semmitmondó pillantás ellenben nem tartózkodást, hanem inkább a kép/fotós részéről támasztott igények megfelelésére való törekvést sugallja - ez visszazökkenti a szemlélőt a realitásokhoz, pont a legrosszabbkor...Néha a lesütött szempilla beszédesebb.

A lapos világítás arra következtet, mintha mindent meg szerettél volna mutatni a szemlélőnek, szinte árnyékmentesen. Szerintem surlófényekkel jobban ki tudnád emelni az íveket, nagyobb hangsúlyt kapna a nőiesség - a NŐ a tinilánnyal szemben.

Hidd el, azért mert a képeid erotikus töltést is tartalmaznak, még nem lesznek szexképek. Ellenben az enyhe provokációval nagyobb figyelmet követel magának - és ha ezt meg tudod támogatni sejtelmes háttérrel, fényhasználattal, színvilággal - sokkal több érdeklődőt vonzz magához. A természetes szépség ideális közegben a visszafogott erotikával magasabb értéket képvisel a szinte már a csapból is folyó plasztikázott divatirányzattal szemben.

Bár ritkán szoktam képeket véleményezni, ám nyomon követve eddigi munkáidat - nagyra értékelem igyekezetedet a modellfotográfia terén - talán hasznosak lehetnek számodra a fent leírtak, annak ellenére, hogy nem értek hozzá, de a szakértők úgyis ellátnak majd hasznos tanácsokkal.

Grat

FantomFonix válasza:
Nem látnak el. Ezen az oldalon ez volt a legjobb értékelést amit valaha kaptam a képemre. Köszönöm. Mostanában az egy fény egy lány a stratégia. Talán azért mert sok mindent én is felismertem a fent írtakból. Köszönöm a megerősítést.

2016. május 30. | 23:26 | ztamas

Ja, és többen kifogásolták a lány arckifejezését. Nem értek velük egyet. Ez a bájos, ártatlanság, ez nekem pont erénye képnek!! Lehet, hogy nyuszis, de aranyos, és megfogó nyuszis.

FantomFonix válasza:
:)

2016. május 30. | 23:24 | ztamas

Na kaptál bőven értékelést, ez többet ér mint egy 5-ös!! Remek fotó ez.

FantomFonix válasza:
Köszönöm, hogy megálltál képem mellett.
Nekem is tetszik a saját képem. :)De azért jóérzés, hogy nem csak nekem. :)

adott pontszám: 4,5
2016. május 29. | 18:34 | Tern

Szia!
Tetszik a fotó visszafogottsága, a hölgy arckifejezése teljesen harmóniában van a beállítással. A felső harmadban nagyon jók a fények, a váll és a haj remekül ki van emelve, a hát íve is szépen indul, de a derékhoz érve már csak puha, szürke lágyság marad. Sajnos nem értek a világításhoz, ezért nem tudok tanácsot adni, hogyan lehetett volna a kép alsó harmadát kifejezőbbé tenni, csak azt érzem ott kicsit fáradtabbak a fények.
Sok sikert és kitartást a további képeidhez!

FantomFonix válasza:
Köszönöm az értékelést. Sokat kell még nekem is gyakorolni, hogy a fényeket pontosabban be tudjam állítani. Alul pedig a lábújakra már sok ment. Lehet, hogy beeső szögekkel kell még játszani. Az irányok és a mennyiség az egy említett kivétellel szerintem jók.

adott pontszám: 5
2016. május 29. | 14:21 | dmcdmc

nem vagyok a téma szakértője, egyszerűen tetszik, sejtelmes, bájos, akik értenek hozzá, majd megmondják, hogy mit hogy lehetett volna másképp, én csak annyit látok, hogy jó ránézni, nőies, és finom.

FantomFonix válasza:
Szia Gergő
Örülök, hogy tetszik és ennek hangot is adtál. Balázs

adott pontszám: 4
2016. május 29. | 06:53 | yxc

Szia! Szerintem sikerült elérned, amit megfogalmaztál, szép a kép, a póz, a beállítás, a fények, de a modell arckifejezése nincsen összhangban a kép hangulatával. Olyan "mikor kattintja már el végre?"-gondolatot tükröz számomra. Lehunyt szemmel jobban tetszene.

FantomFonix válasza:
Ez jó ötletnek tűnik. Köszönöm.

2016. május 28. | 21:47 | harmincas

Lehet, hogy nem értettem meg a szándékodat, de azért van még más arckifejezés a nyuszis és a kacér között / mellett is...

FantomFonix válasza:
Nézd hasonló témájú képet egyet láttam a galériádban. Ott háttal ül e modelled. Nem tekintem véleményedet autentikusnak. Megköszönöm, hogy megálltál képem mellett amit most is megteszek. De megvárom mások véleményét is mielőtt a kardomba dőlök.

adott pontszám: 4
2016. május 28. | 21:34 | harmincas

Szép lány, szép póz, de az arckifejezés, bár kedves, annyira nyuszisan szerény és ijedt, hogy nekem kicsit levon a kép értékéből.

FantomFonix válasza:
Köszönöm. Bár ez szándékos volt. Sajnálom, hogy nem értetted meg a képet és csak a nőt látod. Nem fogok akár csak kacér nézéssel sem aktot fotózni. Nem az a célom.

adott pontszám: 5
2016. május 28. | 18:41 | candy

Nem konnyu egy ilyen jo kepet ertekelni. Az en tudasom sajnos nem er fel erre a szintre, igy hibat sem velek felfedezni.
Tetszik a finom FF kidolgozas. Nehezz kategporia, de ugy erzem szepen megoldottad.

FantomFonix válasza:
Köszönöm hogy megálltál képemnél, és leírtad megtisztelő véleményed.

adott pontszám: 4,7
2016. május 28. | 09:56 | Karlsky

Szia! Nekem tetszik ez a kis visszafogott hangulatú akt... finom... kicsit bal hátúl a lábújj azthiszem sok fenyt kapott meg a hátter kicsit foltos talán emiatt (talán nem) nem tudom de egy ici pici aurásodást erzek... de ezeket leszámítva remek fotó!

Üdv. Karesz!

FantomFonix válasza:
Köszönöm az értékelést

adott pontszám: 5
2016. május 28. | 00:41 | kapka

Remek képnek tartom. Szép, nőis kecses a póz, az ary kifejezés és a kidolgozás is. Nagyon szép tónusokkal dolgoztál.
A fények használata is tetszik, majd erről írhatnál kicsit, érdekelne.
Szóval Grat.
Üdv,István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

FantomFonix válasza:
A fő fény egy oktagon 1200mm-es softbox. Gerinc vonalát egy 1400 X 300 box világítja meg. Derítőlapokkal az árnyékok simítása. És persze a háttérre is kell küldeni a fényt. Köszönöm a kreditet és az értékelést.

adott pontszám: 5
2016. május 27. | 21:46 | ztamas

Szerintem gyönyörű. Én is próbálkozom akjt fotózással, nem egy könnyű műfaj. Ez lágy, szép fényekkel megvilágított, szép tónusok, gyönyörű model, háttérről jól leválasztott. Kedves mosoly és arc. Én a csíipő popsi találkozásnál azt a pici egyenetlenséget bizots, hogy kiegyenesítettem volna PS-ben liqify-al, de egyébként nekem tökéletes.

FantomFonix válasza:
Köszönöm a tanácsot és a pontozást.