BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,58
KATEGÓRIA: tárgyfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. március 17. 09:04
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 55mm
  • objektív: Canon EF-S 18-55 IS
  • rekeszérték: f/11
  • zársebesség: 15
Kávé régen

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2016. március 20. | 01:05 | calabash

Jó lett ez a régies kidolgozás. A kávéscsésze is érdekes és szép, de az a félbevágott nagyító elég furán mutat ott. Vagy ki kellett volna hagyni, vagy egy olyan tárgyat odatenni, ami teljes egészében belefér a képbe.

berczy79 válasza:
KÖszi az értékelést. Igazából nekem tetszik még mindig, de beszédes, hogy kb. senkinek. :) Van az aljában egy zöldes tóunsú becsillanás, ami nem jön ki ilyen kicsiben, az is tetszik benne. :) Ksözi még egyszer! :)
Üdv!

2016. március 17. | 22:47 | distant.gates

Szia!
Sokat tűnődtem a kompozíciód felett.
Próbáltam megérteni, aztán próbáltam megérezni.
Az első verziónál elmerengtem a témán úgy, hogy eltekintettem a mű címétől, mert az nyilván egyértelműsíti a célodat.
Szóvál nézegettem, de nem értettem. Ha a fotográfia normatívái szerint vizsgálódom, akkor zavarosnak tűnik.
Egy csésze - gondolom - kávé a kistányérjával, kiskanállal, valahol a kép egy semleges pontján, ami szerkesztésileg nem az ideálisnak nevezett pozícióban áll. Mellette egy nagyítónak látszó tárgy, amely szintén előnytelen helyzetben, levágva húzódik a kép szélén, aztán alattuk egy viseletes írás, talán könyv kinyitva, olyasféle keresztirányban elhelyezve, amely se nem átlós, se nem teljes, ám az azért sejthető, hogy akár régi is lehet.
Talán ez utalhat a címben szereplő jelzőre, ám ettől a kávé - szervírozva - még nem jellemzően régi, vagy ódon.
Az alkotás színvilága ff-be hajló tónusokkal sem nagyon alkot összefüggést a 'régen' megközelítéssel, ráadásul a világos papír felület kioltani látszik a csészét és tányért, ami szerkesztésileg bőven hagy a lehetőségben potenciált, legalábbis a kontrasztot tekintve mindenképp.
Azzal, hogy lehúztad a telítettséget, ezzel ff tónus párokat alkotva, gyakorlatilag csökkentetted a kompozíció egészének jelentőségét. A fekete háttér tartomány pedig soknak tűnik a folyadék, és a nagyító sötétlő felületeihez.
Amennyiben a kép által, bennem generálódó érzéseket veszem sorra, akkor sem jutok előrébb. Hiába ízlelgetem, nem jár át semmi reakció, abszolút közömbös látványként élem meg, a művet. Szóval a saját látásmódomon átszűrve az égvilágon semmi sem fog meg benne, vagy vonz különösebben.
Tehát miképp is pontozhatnám a látványt...?
Se objektíven, se szubjektíven nem lehetne 2 pontnál több, így aztán miért is tenném?
- Hogy lehúzzam az átlagodat...? :)
Az alkotás nem feltétlen verseny. :)
További kellemes fotózást!
Üdv! -dg-

berczy79 válasza:
Szia!
Tudod, ha előre látom, hogy ezt okozom, tojok én az értékelésre. Nem igazán szeretek sértett emberekkel vitázni. Semmi személyes, vagy sértő nem volt az értékelésemben, ellenben Te folyamatosan személyesen támadsz vissza. Én pl. nem néztem át a galériádat, csak azt az egy képet láttam, pontoztam. Mivel nem látszik ki az, és nem is ismerlek régről a stílusodról, mint pl. h.rom kollégát, ezért nem tudtam kit/mit pontozok, persze tudva, hogy sértettséget okoz, mint mindig. Nyugi, én is ilyen voltam, amíg szar képeket tettem fel.
Ha pedig azt gondolod, hogy a fenti képem ugyanolyan vizuális értékkel bír, (2-es) mint a Te autóroncsos képed, akkor szerintem nem fogjuk egymást semmiről meggyőzni. Részemről nem is akarok.
Szép napot!

adott pontszám: 4
2016. március 17. | 18:38 | Lendre68

Szia! Nagyon jól kigondolt és kialakított témát csináltál, viszont a hibák: szerintem az újság sarkának ki kellett volna lógni a képből és a nagyítónak nem egyvonalban kellett volna lenni a csészével, egyébként ezenkívül nagyon ötletes és jó fotót készítettél!

berczy79 válasza:
Szia! Köszönöm szépen az értékelést! Az újság kilógást ötlet tetszett, lehet még kísérletezek vele.
Üdv!

adott pontszám: 4
2016. március 17. | 14:24 | csipcsala

Szia!
Jó ötlet volt ez a "régies" kávékompozíció. Tetszik a régies hatású könyvlap, csésze, nagyító. A kompozíción én talán annyit változtattam volna, hogy a csészét és a nagyítót úgy helyeztem volna el, hogy ne essenek ennyire egy élességi síkba, vagy legalábbis kisebb részük essen egy síkba. (Hú, ezt nem tudom tudom mennyire érthető.) A kávát szerintem jobb lett volna "tűzforrón" tálalni, mert akkor az általad használt hosszú zársebesség hatására látható lenne a gőz.
Üdv.: Csipcsala

berczy79 válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést! Érdekes ötletek. A nagyító végül azért került egy élességi síkba, mert nagyon tetszett az a kis zöld lencse torzítás az alján. Amúgy jelentősége nincsen, dísz volna.
A gőz már más téma. :) Sokat próbálkoztam vele, hogy valamiféle gőzt, füstölgést produkáljak, de egyszerűen hosszú zárnál semmi nem érvényesül belőle sajna. Sok mindent kipróbáltam, hogy működjön, de sajnos szinte soha nem látszik semmi.
ÜÜDv!

adott pontszám: 4,8
2016. március 17. | 13:24 | majabiene

Szia! Nagyon tetszik. Valóban régies hatása van a képnek. A nagyító nélkül nekem jobban tetszene. Valahogy az nem illik bele a képbe. Valami "régibb" dolog jobban passzolna. Egy régi szemüveg mondjuk. De ez már csak apróság. Szuper fotó, grat.

berczy79 válasza:
Köszönöm! Lehet igazad van, szemüvegre nem gondoltam. Abból indultam ki, hogy régen volt szokás, hogy nagyítóval olvassák az újságokat, és jó ötletnek tűnt. :) Más is írta már, hogy nem tetszik neki. Lehet még feldolgozgatom a témát, bár nekem kifejezetten tetszik, főleg az a minimál zöldes árnyalat a nyagyitó alján.
Köszi az értékelést!
Üdv!

adott pontszám: 3
2016. március 17. | 12:30 | harmincas

Jó ötlet, szép a régi nyomtatvány és a kávéscsésze is, de miért kellett az a bazi nagy félbevágott nagyító vagy mi a bal szélre??? Szerintem vagy legyen a képen, vagy ne. Ez így nekem nagyon zavaró.

berczy79 válasza:
Nem tudom, dizájn. :) Valami kellett oda, ez meg megtetszett, minthogy régen használták olvasáshoz is a nagyítókat. Kb. ilyesmi. :)
Köszi az értékelést!