BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,69
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2016. március 9. 10:32
* * * * *

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2016. április 9. | 14:06 | hunorcsik

Szia! Szerintem különlegesre sikerült ez a fotó,igazi formabontó! A részletekbe és hibakeresésbe nem mennék bele. Nagyon szép a modell,szerintem a kéztartása is rendben van. Nekem kicsit olyan lifestyle-os a kompozíció amibe több minden belefér, szóval nem mindig a szabályoknak kell megfelelni és ez így van rendben! :)

pappati válasza:
Szia
Köszönöm a véleményed!
üdv
Ati

adott pontszám: 4
2016. április 7. | 08:01 | Solya0714

A modellre eső fény tökéletes. Ha más szögből fényképezted volna, sokkal szebb alakja lenne a falon lévő árnyéknak. Az ablak felezővonala megtöri a kompozíciót, jobb volna, ha nyitott ablaknál készült volna a kép.

pappati válasza:
vonalzót tessék kidobni, és örömfotózni! :-)

adott pontszám: 4,9
2016. március 21. | 19:35 | fullac

Azt hiszem ez a fény-árnyék és formajáték igazán kifogástalanra sikerült. Egyetlen ami zavaró számomra, azok a színek. :) egy fekete-fehér verzió szerintem jobb ilyen fotóknál. a magasra húzott bugyi is zavar a harisnyával, egy gyengébb verzió ezekből lehet hogy még hatásosabbá tenné az egészet.
De akkor is tetszik!!!

pappati válasza:
Igen, van ff verzió is egy másik mozdulatból. Nekem az is, ez is tetsző. :-)

adott pontszám: 4
2016. március 20. | 08:58 | tutalide

Kicsiben jó a kép, de közepes méretben már, amikor látszik az arc is részletesebben kezd zavaró lenni valami. A fény jó, de valahogy a hangulat nem akar összeállni, kicsit steril a modell beállása. A kép erősen épít az árnyékokra (ablak árnyék, modell árnyéka, ezért sajnálom, hogy pont a modell árnyéka lett túlzottan deszkalapos, mintha nem is ugyanennek a formás modellnek lenne az árnyéka. A kép alap koncepciója tetszik, de a kivitelezésben vannak még lehetőségek.

pappati válasza:
Köszönöm a véleményed. Picit másképp látjuk, de köszönöm!
üdv
Ati
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,7
2016. március 15. | 09:52 | h.rom

Szia. Kata nagyon szép, Kata nagyon jó. :) A kép a kontrasztos árnyékokkal kifejezetten tetszik, de megemlíteném az egyetlen dolgot, ami _szerintem_ el kellett volna kerülni, s ez a rendezői jobb könyök árnyékba lógása. Tudom ez apróság, és szőrszálhasogatásnak tűnhet, de akkor is zavaró.

pappati válasza:
Szia István!
Igen, technikai szempontból teljesen igazad van. Többnyire figyelek is az ilyen részletekre, de itt most WS volt, többeknek mutattam a látásmódom, és ez a jelenet épp interaktív volt. Ez persze nem magyarázat, csak háttérinfó.
Köszönöm az értékelésed!
üdv
Ati

2016. március 12. | 13:56 | kulcsarati

Ahogy az lenni szokott az írásbeli eszmecserénél, félremennek a dolgok. Talán a gesztusok, talán a hangsúlyok, mosolyok hiányában...
Az alkotói szabadságra hivatkozni azért veszélyes dolog, mert arra szinte mindent rá lehet kenni.
Mindketten sőt minden néző tudja érzi, hogy ez egy technikailag nagyon rendben lévő "kötelező" fotó.
Ha már látásmódommal nem tudsz azonosulni (dehogynem egyébként :-)
Én csupán azt próbáltam feszegetni, hogy én meg a tiéddel...(néha)
Ismerem a munkásságod és mindössze ennek tükrében bátorkodom megjegyezni, hogy ez a többi (általam ismert) munkádhoz képest nudli-budli.
Végeredményben egyet értünk. Én azt mondtam, hogy a fotó feltöltését kizárólag érzelmi töltet befolyásolhatta. Te meg azt, hogy számodra "szeretem fotó"
Krumpli-burgonya :-)
QQ

pappati válasza:
ki tölt fel "nem szeretem" fotót? :-)

2016. március 11. | 15:13 | kulcsarati

Nos nem titok...úgysem találkozunk mert sosincs ideje rám :-)
Nem szabad hasra esni csupán azért mert egy csaknem meztelen szépséget látunk. Nálam a kép több sebből is elvérzett. Különös tekintettel arra, hogy nekem komolyabb rálátásom van Papp mester munkásságára, így ez a feltöltött kép még inkább magyarázatra szorul, hiszen klasszisokkal jobb képekkel van tele a vincsesztere :-)
Szóval, az erős napfény - kemény árnyék - szép keblek kombó megrészegítette hősünket. Olyan képi elemeket figyelmen kívül hagyva, mint ujjak közül kikukucskáló modell (ez most komoly?) vagy, a bizonyára fehérnemű-reklámokban nagyon trendi, itt azonban rendkívül előnytelen harisnya, amely konkrétan fatörzs derekat varázsol az amúgy nyilván jó alakú modellnek. Kapka...a rendezői jobbon lévő (amúgy szerkesztési szempontból teljesen indokolt) térnek ugyan mi "mondani valója" lenne? A körülmények adottak voltak - ahogy azt felsoroltam az elején - azonban ezúttal nem sikerült maradandót alkotni, sőt....
Mivel ma másodpercenként születik 100 meg 100 jobbnál jobb fotó ebben a műfajban így ennek (no meg a vincseszteren pihenő több száz remekmű) tükrében nálam ez a próbálkozás "elfogadható, unalmas, tucatfotó" amelynek feltöltését kizárólag érzelmi töltet befolyásolhatta.
A mesternek nyilván lesz száz meg száz magyarázata a kép létjogosultságára és az itt látható 5 pontok és "brutáljó" minősítések őt igazolják majd...
Kérjük a jobbakat!
QQ

pappati válasza:
Szia QQ srác!

Néha már Hombrénak érzem magam, annyira nem tudok azonosulni a látásmódoddal... néha!

Bátran állíthatom, nincs bennem már fellángolás, elkapkodás és különösebben megfelelési kényszer sem. Járom az utam, a kötelező fotókon már rég túl vagyok. Abból lövök bőven ügyfeleknek, ha pedig magamnak, akkor jár egy kis lázadozás. Pláne a "100 meg 100 jobbnál jobb fotó" korában! Minden glamour rajongónak sok ilyen "elfogadható" fotót kívánok! :-) A képnek egyébként eleve nem célja brutáljónak, vagy gyengének lennie. Számomra "szeretem fotó". Nagyon nem tudok egyebet hozzá fűzni... max szóban...


2016. március 11. | 14:01 | FantomFonix

Szemet takaró kéz kivételével brutál jó.

pappati válasza:
rengeteg embert fotózok, gyakran használom a kezet "dekorációnak" és gyakran nem tetszik amit látok. itt most tetszik. számomra ebben a szokatlan pózban is nagyon hiteles, finom és izgalmas a mozdulat, a kézfej... számomra!

2016. március 11. | 08:19 | kapka

kulcsarati: Remélem, majd miután szóban megbeszéltétek, akkor le is írod ide, mert engem érdekelne a vélményed és szeirntem sok kezdőt is :)

pappati válasza:
leírta a gondolatait :-)...

adott pontszám: 5
2016. március 11. | 08:17 | kapka

Húúú ez az árnyékokkal való játék nagyon jól mutat :) nagyon tetszik.
Talán jobb lenne, ha a bal karon nem lennne árnyék, persze ekkor a másik meg bele lógna az ott lévő árnyékban.
Nekem a szerkesztői jobbon kicsit sok az üresség, ott talán lehetne kevesebb az "üresség", persze, ha van ezzel mondani való, akkor mond el majd :)
Üdv,István

pappati válasza:
elfogult vagyok, így "hibáival" együtt "szeretem" fotó... nekem! de köszönöm az észrevételt.
üdv
Ati

adott pontszám: 5
2016. március 10. | 14:45 | Karlsky

Szia! Rememelem nem gond ha nem fűzök hozzá semmit csak nyokok egy 5 pontost! :)

Üdv. Karesz

pappati válasza:
Nekem nem.. max az adminnak :-)
kösz!

2016. március 10. | 12:34 | andrasmihaly

Hello,
Newton jutott eszembe a képedről, szép munka.
Grt.
Mihály

pappati válasza:
akkor az rossz nem lehet :-)
kösz!

2016. március 10. | 00:01 | kulcsarati

1 értékelés reggel 10 óta...Mindent megmagyaráz....
:-(

pappati válasza:
600-ból 1. nem is rossz. :-)

adott pontszám: 4,9
2016. március 9. | 18:01 | Képes

Nagyon ötletes megoldás a modell, illetve az árnyékának elhelyezése az "árnyék-ablakban". Ha jól látom, jobbról jön a fény, így lehet hogy én a modellt direkt az árnyékba komponáltam volna, úgy, hogy csak az árnyéka legyen a világos részen (persze úgy nehezebb lett volna róla technikailag jó képet csinálni...), és talán egyúttal elhagytam volna a bal oldalon lévő másik "árnyék-ablakot". Még talán annyi, hogy ha kicsit jobban (neki) jobbra fordult volna a modelled, akkor még jobban látszódnának az idomai a falon. Ezek persze csak az én ötleteim, ettől eltekintve szerintem a kép nagyon jó, ötletes, és természetesen a modell nagyon szép, ami szerintem egy ilyen képnél meglehetősen fontos.

pappati válasza:
Köszönöm az észrevételeid és gondolataid a kép kapcsán. manapság a tökéletlenül tökéletes képeket keresem. hangulatot a mértani pontosság helyett. ebben itt most megtaláltam.
üdv
Ati

2016. március 9. | 15:59 | kulcsarati

Inkább majd szóban...

pappati válasza:
számolom a perceket...

adott pontszám: 4,5
2016. március 9. | 13:05 | bölcs27

Szia!
A fény-árnyék játék és a pasztell színvilág nekem bejön.
Ellenben fura a harisnya ennyire felhúzása nekem. Elveszik a modell dereka, csipője, ráadásul ez az árnyékrész is egy kicsit "vastag".
üdv
istván

pappati válasza:
Szia!
Köszönöm az észrevételeid! Nem értünk egyet, de természetesen elfogadom a véleményed!
Üdv
Ati